Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blood DK + kilka pytań.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przedwczoraj wykupiłem sobie abonament do wowa po półrocznej przerwie i mam kilka pytań dla przypomnienia. To jest link do mojej postaci: 

To jest ukryta treść, proszę

1. Co mam zmienić jak najszybciej i gdzie mogę to znaleźć.

2. Czy warto kupić eq za honor na 70 lvl, jeżeli tak to jak szybko uzbieram 600 honoru.

3. Czy powinienem zmienić coś w swoich glifach/talentach.

4. Czy żeby robić raidy na 70 lvl muszę iść w party, czy można jakoś poprzez findera.

5. Lepiej mieć 2h czy dual wield na Blood?

Opublikowano

No to na sam początek nie interesuj się ekwipunkiem . Na samym początku musisz wbić max level . Potem możesz myśleć o ekwipunku PvE / PvP

1377430129-U769346.png
Opublikowano

@Betros dobrze mówi. Zanim wbijesz 90 to wszystko sobie przypomnisz. Na 90 zrobisz kilka hc dungeonów, flexy i porajdujesz. Albo będziesz użerać się na bg zanim nie zdobędziesz gearu pvp :(

Opublikowano (edytowane)

Witam, przedwczoraj wykupiłem sobie abonament do wowa po półrocznej przerwie i mam kilka pytań dla przypomnienia. To jest link do mojej postaci: 

To jest ukryta treść, proszę

1. Co mam zmienić jak najszybciej i gdzie mogę to znaleźć.

2. Czy warto kupić eq za honor na 70 lvl, jeżeli tak to jak szybko uzbieram 600 honoru.

3. Czy powinienem zmienić coś w swoich glifach/talentach.

4. Czy żeby robić raidy na 70 lvl muszę iść w party, czy można jakoś poprzez findera.

5. Lepiej mieć 2h czy dual wield na Blood?

1.Nie zmieniaj nic, wszystko dostaniesz z df i questow.

2.Nie, nie warto.

3.Co do talentów to ułóż sobie jakiś build z neta i będzie ok, a na niskich lvlach po co kumu glypchy -,-

4.Musisz iść w party, ale po co robić raidy? To nie jest tbc, chyba że myślisz o wbijaniu lvl, ale prędzej wbijesz 90 niż znajdziesz grupę na taki raid (chyba, że wezmiesz gracza z 90lvl ale on zbierze Ci caly exp).

5.Z tego co wiem to raczej 2h.

Wbijaj 90 dalej i niczym się nie martw, eq i resztę rzeczy zdobędziesz na 90lvl. Na niskich lvlach nie inwestuje sie w eq ani w inne takie pierdoly bo to strata czasu i kasy.

Edytowane przez Mr.Cukier

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Mozesz sobie kupic to powinien ci ten set wystarczyc do 80lvla. Honor szybko sie farmi i w dodatku tez exp wpada. A co do broni to raczej ze 2h bo bierzesz sobie tego buffa na bron ze masz bodajze 2% więcej hp. A w dodatku nie wiem co wy się spinacie o staty na takim lvlu :D a i ns te raidy na 70 to wbij ten 90lvl i sam sie przejdź zsolujesz wszystko w bloodzie nawet insty w cata :D wiem o tym bo moj main to dk

HAHAHAHA

!! ICH BIN PRO !!

l_Maiister_l.png <------Gap -5 102k sp :))

Gość malutki688
Opublikowano

Honor sie szybo farmi, ale majac 90 level, jak bedziesz chcial szybko wbic cap na max levelu to idz w tanku i rob dungi, idzie o wiele szybciej niz granie bg

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi, to teraz kolejna garść pytań.

1. Opłaca się kupować MoP? (i czy warto wydać 5zł więcej na kod do kolekcjonerki)

2. Czy w okolicach 80 lvla będę mógł solować raidy na 60 lvl

3. Jak szybko wbić enchanting na moim lvlu (74 postaci, 93 enchantingu)

4. Jak wygląda LFR, tak jak Dungeon Finder czy są jakieś restrykcje typu ilvl itp.

Opublikowano

1. Jak tylko 5 zł to tak .

2. O ile będziesz miał full gear icc 25hc i gemy , enchanty to tak .

3. Jak masz kase to wbijesz każdą profke ;D

4. Na 80 lvlu ? Nie. Ja mając 80 lvl chodziłem z pewnym ziomkiem na icc 25 który farmił Shardy do Shadowmourna a przy okazji boostował ludziom glory .

1377430129-U769346.png
Opublikowano (edytowane)

Dzięki za poprzednie odpowiedzi, czas na kolejne  :P

1. Takie pytanie dot. Pandarii, czy kiedykolwiek Blizz da ten dodatek za darmo tak jak to było z Cata czy raczej nie liczyć na to i kupować teraz. 

2. Jaki raid jest najłatwiejszy do wysolowania i jak wygląda grupa raidowa na 10-man, 2xtank, 2xhealer i reszta dps czy inaczej

3. Gdzie mogę znaleźć lepsze trinkety oprócz tych za honor?

#Edit

4. Na co mam patrzeć w swoim gearze, wszystko co ma str i staminę czy jakieś rzeczy typu hit/parry/mastery/expertise

5. Jest jakiś sposób by zarobić na moim lvlu, bo szybkie latanie by mi się przydało a kosztuje to tyle co cały zarobiony gold na wszystkich moich postaciach.

Edytowane przez korciok
Opublikowano

1. Wątpie

2. Najczęściej tak , ale niektóre bossy wymagają mniejszej / większej ilości tanków / heali .

3. Idz na icc . Ludzi zbierają żeby wyfarmić Shadowmourne

4. Zależy kim chcesz być . 

5. Dużo dostaniesz za questy na pandarii .

1377430129-U769346.png
Gość malutki688
Opublikowano

1pewnie tak, ale dopiero za 2-3lata, wiec kupuj

5 kupuj itemki na ah, i sprzedawaj drozej, chyba najlepszy sposob

Opublikowano

@Betros

Tylko że ja, ani moja gildia (dołączyłem do byle jakiej dla bonusów) raczej tego nie zrobi. Chodzi mi o to czy ten gear z questów/vendora na Mount Hyjal wystarczy czy mam szukać lepszych zamienników gdzie indziej np. AH/dungeony.

Opublikowano

To już ostatnie moje pytanie, jak ktoś odpowie to można zamknąć. Czy jakbym kupił WoD (bo widziałem u siebie w sklepie niedaleko za 102 zł) to miałbym już MoP czy wciąż musiałbym kupić?

Gość malutki688
Opublikowano

Masz na oudelku napsiane, wymaga world of warcraft mists of pandaria

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odświeżam temat bo mam kilka pytań, mam teraz 493 ilvl (czyli trash) i chcę jak najszybciej dotrzeć do 496 (SoO na LFR) i tu się pojawia moje pytanie, czy warto inwestować w gear za VP czy lepiej za Honor? I czy ja 493 Blood DK i mój kumpel 476 Survival Hunter damy radę zrobić we dwóch ICC 10NM i Sunwell Plateu? 

Opublikowano

Idz ns timeless isle i dobij do 496 bo nie warto tracić vp ns takie gówna. Potem jak będziesz mial wyzszy itlcl to upgraduj. A co do starych raidow ludzie na 85 to solowali takze ten... :D

HAHAHAHA

!! ICH BIN PRO !!

Opublikowano

Timeless Isle jest do dupy, otworzyłem 3/4 skrzynek i miałem tylko 3 itemy dla DK, reszta dla innych klas. Otworzyłem też 3 skrzynki za 7,5k coinsów i dostałem 3 takie same trinkety. A co do ICC to mamy problem z tym zielonym smokiem bo nikt z nas nie ma heala, da się ją jakoś obejść?

Opublikowano

Nie da sie tego obejsc niestety. A co do timeless isle to tych skrzynek jest od zajebania musisz się bardziej postarac nikt nie powiedział ze bedzie łatwo cisnij tez rare bo z nich tez itemki dropia

HAHAHAHA

!! ICH BIN PRO !!