Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nauka Budowania - Spis

S0NikX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Poradnik nr. 1
Do budowania używałem VoxelSnipera od WorldEdita. Z góry przepraszam
za słabą jakość głosu ale nagrywałem z głośnością mikrofonu jedynie 14% musiałem sporo
programami podkręcać głos co troszkę straciło na jakości. Wszystko starałem się omówić
w miarę zrozumiale. Osoby nie mające pojęcia na temat WorldEdita mogą mieć problem.
Nie pisać ,że słabe to tylko pokaz tego co można wybudować w 15-20min ,a to naprawdę
nie wiele czasu by zbudować coś fajnego. Do budowania możecie używać innych bloków
ja dałem bloki takie na "spontana".

Poradnik nr. 2 - dodane 28 Lipca , godz 18.00
W tym odcinku zbudujemy tzn. pajęczynowy spawn. Będzie to spawn stworzony
z "kresek". Dla pokazu wybudowałem coś na spontana a jako poradnik
zbudowałem coś podobnego ale małego. Budowanie tego jest akurat proste.
Jakby ktoś chciał mogę dac download :P

Uwaga.
Będę ten temat uzupełniał co jakiś czas. Mam nadzieję ,że będziecie chętnie ten temat obserwować.
Spróbuje się dzielić moim doświadczeniem. Wszystko będę budował na jednej mapie. Więc gdyby
ktoś chciał mapę pisać poniżej.

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
Opublikowano

Ładnie wykonane i na pewno się przyda :D

P.S

Będzie więcej ?

Silentiumpc gladius m20 | Silentiumpc vero L1 500w | Msi b150 pro/vdh | i5 6500 | Sandisk ssd plus 240GB | Silientiumpc Fortis 3 | 8GB DDR4 | Gtx 660 OC 2GB |

Opublikowano

Temat został zaaktualizowany. Dodałem "Poradnik nr. 2"

nawet ciekawe , tylko trochę tam pusto :)

To jedynie pomysł. Pusto po to by "admini" serwerów sobie ten pomysł ,ze tak powiem ulepszyli np. ogłoszenia, zasady serwera,ozdóbki i inne pierdółki potrzebne na spawnie :P

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
Opublikowano

ładne

Dzięki ale tu nie chodzi o to by było ładnie lecz o samą technike / schemat budowania.

Jak to robiłem nie myślałem o tym by było "zajebiscie" chciałem zaprezentować jedynie funkcje i działanie poszczególnych komend.

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
  • 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...