Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SKT T1 K utility tactic.

Therd aka Front

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, przed chwilą ogladalem mecz ogn Skt t1 k vs samsugn white.

Po etapie picków i banów wpadłem w osłupienie.

Top lulu
Jungle evelynn
Mid ZILEAN
adc twitch
thresh support.

3 supporty tak właśnie.

Co jeszcze dziwniejsze faker zagrał z mejaiką.

Taktyka polegała na tym zeby wykorzystać kill potencjał twitcha, i jego nuke'owanie przeciwnikow, i wysnowballować go jak tylko jest to mozliwe i zapewnic mu przerwanie dzieki lulu, zileanowi i threshowi.

Taktyka o dziwo zadziałała w jednym teamfighcie przy drake'u, kt k zgarneli 3 czy 4 kille nie jestem pewien, oraz dragona, potem był już tylko snowball,  przeciwnicy nie mieli kompletnie nic do powiedzenia. Gra skończyła sie bardzo szybko.

Co o tym myślicie? Jakis amerykanski lub europejski team tego sprobuje? Myslicie ze to moze dzialac czy tym razem zadziałało ze wzgledu na element zaskoczenia?
Myslicie ze moze byc wiecej tego typu gier, gdzie to właśnie taktyka wygra gre i od niej bedzie duzo zalezalo?

Ja osobiscie jestem pod wrazeniem :D

PS : Darth Faker skonczyl gre z wynikiem 4;1;9, zilean op

@Edit : haha w drugim meczu samsung white zbanowało zileana xD

rYD9JSA.png

Opublikowano

Pewnie nikt tak nie zrobi na West i EUNE same cebulaki xD.

Na solo q flejmią mnie za pickniecie lulu czy gragasa na topa, którzy są w mecie dluzszy czas, albo za pickniecie luciana ktory jest broken i ktory przez swoje bycie op jest zablokowany w tym tygodniu lcs i przez ktorego mam free lp (77% win ratio), wiec nie mozemy sie spodziewac ze nie beda flejmic za zileana mid.

Mialem raczej na mysli scene competetive.

rYD9JSA.png

Opublikowano

Dość ciekawe rozegranie, może któryś z graczy EUNE lub West pokusi się na takie picki, aczkolwiek bardzo w to wątpię, bo oni mają swoje wymainowane postacie. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

I co w tym dziwnego? Od długiego czasu już jest meta pod utility, adc odgrywa większą rolę niż kiedykolwiek.

Jak się nie orientujesz to nie wypisuj, że utility matchupy typowo pod hypercarry to nowość.

Opublikowano

I co w tym dziwnego? Od długiego czasu już jest meta pod utility, adc odgrywa większą rolę niż kiedykolwiek.

Jak się nie orientujesz to nie wypisuj, że utility matchupy typowo pod hypercarry to nowość.

Oglądam wszystkie mecze na i eu, czasem ogn, pierwszy raz widze gre z supportem na topie i midzie, pokaz mi chociaz 1 mecz w ktorym takie  cos zagrano.

+ nie mowie ze to nowosc.

Czekam na ss z innego takiego meczu z 3 support postaciami.

rYD9JSA.png

Opublikowano

Oglądam wszystkie mecze na i eu, czasem ogn, pierwszy raz widze gre z supportem na topie i midzie, pokaz mi chociaz 1 mecz w ktorym takie  cos zagrano.

+ nie mowie ze to nowosc.

Czekam na ss z innego takiego meczu z 3 support postaciami.

Denerwują mnie tacy przemądrzali ludzie jak ty,więc poświęciłem aż minutę,aby znaleźć to:

http://www.youtube.com/watch?v=diquimL_KIQ#t=916

Dziękuje dobranoc

Opublikowano

Denerwują mnie tacy przemądrzali ludzie jak ty,więc poświęciłem aż minutę,aby znaleźć to:

http://www.youtube.com/watch?v=diquimL_KIQ#t=916

Dziękuje dobranoc

Mój błąd, był taki mecz, nawet go oglądałem, ale nie zmienia to faktu ze nie jest to czesto praktykowane.

btw. wlasnie rozpoczal sie mecz CW vs Milenium i...

67afd1a3a5.jpg

Ktoś chyba oglądał wczoraj ogn :D

rYD9JSA.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...