Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer Skyblock - pomysły i urozmaicenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Proszę o podawanie ciekawych pomysłów na serwer typu Skyblock.

Najciekawsze zostaną wynagrodzone polubieniami. Z góry dziękuję.

CAMDNAx.png

Opublikowano

Chcesz pomysły modów, czy co ma się tam znajdować, konstrukcja wysp, rozmiary itd. ?

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Mam kilka pomysłów :)

1.Dodaj zadania np. Wykop 32 cobblestona a otrzymasz nagrode np. diaxa

2.Raz na jakiś czas zrób "Górniczy Event" oco chodzi, Polega to na wydobywaniu jak największej ilości rud Diamentów, Żelaza i Złota w ciągu 3m.

3.Dodaj też do sklepu Spawnery tak po 20000$ :)

4.Zrób jakiś mały parkour.

To tyle odemnie.

74980815851645243310.png

Opublikowano

Drop z cobblestone, eventy, pieniadze na serwerze, itemshop, parkoury, arena PvP, zadania dla graczy. To tyle myślę, że chociaż coś pomogłem ;)

Pozdrawiam

sygnaturka.png
Opublikowano

1.Jakiś system nagród;
2.Urozmaicony system dropu;
3.Może system umiejętności? :)
4.Jakieś minigry;
5.Jakieś pety lub system swoich mobków (pomagają podczas walki z mobami, graczami)
6.Zwykłe wyspy, tego już chyba nigdzie nie ma :D

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

Ja bym zrobil Duze ciastko na spawnie ale takie NAPRAWDE DUZE!!!!!

a tak pozatym jakies misje lub achivy wykop 2tysie cobbla a dostaniesz cos itp:)

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

Nie widziałem jeszcze skyblock'a, który posiadał by autorski system wysp jak i ich rankingu :/ Co do tego możesz dodać qesty, gildie (tak dla fanu) jakiś zajebist* spawn, sklep itd B)

Uczę się pisać pluginy, chcesz jakiś? Pisz śmiało na PW, a na pewno odpowiem :P.

Opublikowano

Zrobic tak, ze wyspa nie wisi sama tylko widac inne w okolicy i ich graczy... Raz to jest, raz tak nie ma zalezy od serwa ale to jest fajne :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Dodaj tam Other Drops, zrób /warp kopalnia i /warp sklep, zobaczysz serwer sie rozkręci. Tak naprawde wolałbym serwer z działkami  :D

Not bad game !                     

http://s1.sfgame.pl/

Opublikowano

Podstawą jest ciekawy spawn, także proponuje trochę się wysiliś przy jego tworzeniu ;)

A masz pomysł na jakiś motyw przewodni na nim ?

CAMDNAx.png

Opublikowano

Zrób duży spawn przynajmniej 30 x 30, postaw tam informacje o serwerze, zasady. Co do stylistyki, polecałbym go zrobić z bloków kwarcu lub stone bricków. Aha i postaw tam crafting i enderchesty :D

Not bad game !                     

http://s1.sfgame.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...