Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z dywizjami.

zydas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,nie mogę wyjść z Dywizji ponieważ,prawie za każdym  razem ktoś się tafia które feeduje itp.Co doradzicie żeby wychodzić z dywizji.CO POMAGA.

Opublikowano

graj jak najlepiej,

jeśli przegrasz odreaguj to ulubioną rzeczą/czynnoscią np. oglądając yt

graj z przyjaciółmi jeśli tylko możesz

Opublikowano

Graj z kolegą duo. Ty idź jungle, on mida lub na odwrót i go babysituj. Graj jak najlepiej, nie flameuj, a powinno być dobrze. ;-)

Opublikowano

Graj duO, graj postaciami, którymi można dobrze carrować grę np. Akali.

Opublikowano

- bądź wypoczęty, i miej dobry humor i nastawienie, to naprawde pomoge.
- gdy przegrasz 2/3 gry i jesteś zły odejdz od komputera, wroc jak sie uspokoisz, porob cos innego lub pograj jutro
- startaj sie uspokajac swoj team i spajać jego morale
- Nie wytykaj nikomu błędów patrz tylko i wylacznie na swoje i je poprawiaj.
- Staraj sie kontrolować objectivy, takie jak drake, pushowanie turetów itd, mozna to robic z kazdej lini.
- naucz sie grac 2/3 postaciami na każdą linie.

- zawsze bierz pod uwage gorszy przypadek, tzn zed ma pół hp i ty masz pol hp, wbijajac sie w niego moze go zabijesz, moze padniesz. Nie ryzykuj w takich sytuacjach. Wchodz wtedy gdy jestes pewien swoich mozliwosci, oszczedzis sobie nerwow i napewno na tym nie stracisz. Lepiej zostac na 0 niz byc do tyłu
- Farm, farm farm, ile tylko sie da, farma jest wazniejszy niz kille
- Pooglądaj troche competetive sceny, czyli lcs, lecą w czwartki i piątki od 18 i w sobote i niedziele od 21. Lub poprostu wejdz na twitch.tv i pooglądaj streamy kogos dobrego
- Staraj sie roamować. Czyli najpierw wygrywasz linie potem idziesz pomagac innym, jak widzisz ze botlane słabo sobie radzi nie flejm ich, zejdz i im pomoż dopoki nie jest za pozno, ale jak widizsz ze przeciwny adc ma np 10;0 to nie pomagaj im bo dasz mu nastepne 3 kille, idz na topa i pomoz tam zebyscie mogli wy ugrać tą gre bez botlanu, da sie uwierz mi.
- Naucz sie dobrze junglowac, to linia z ktorej najlepiej da sie carrować gry, naucz sie timerów etc. i pamiętaj zeby tak jak wyzej nie gankować bardzo przegranych lini, jedną wysnowballowaną linią mozna wygrać gre.
- postaraj sie opanować sztuke snowballu, jesli zdobedziesz przewage wykorzystaj ją, kup wardy zeby kontrolować przeciwnego junglera, nawet jesli grasz na midzie czy adc, jesli masz przewage inicjuj walke o smoki, pushuj turety, powięszkaj swoją przewage.
- zawsze kupuj wardy niezaleznie od lini. Wizja jest bardzo wazna i nie raz wygrała mi gre. A to trafisz global ultem kogos na low ktory recalluje na twoim wardzie, a tu unikniesz tego samego ze strony przeciwnika. To tylko 75 golda a moze dac Ci bardzo duzo.

Jest tego dużo duzo wiecej ale to są takie podstawy ktore pozwolą Ci dojsc minimum do wysokiego golda.

rYD9JSA.png

Opublikowano

Najlepszym sposobem to grać duo do jakiegoś czasu. Potem trafisz lepszych team mate'ów i będziesz mógł wyjść spokojnie sam. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Najlepszym sposobem to grać duo do jakiegoś czasu. Potem trafisz lepszych team mate'ów i będziesz mógł wyjść spokojnie sam. 

Najgłupsza rzecz jaką w zyciu słyszałem.

rYD9JSA.png

Opublikowano

Ja Ci podpowiem tak:

1.To jest tylko gra

2.Graj solo, gdy grałam duo byłam przez 100+ gier w bronze 3, po przejściu na only solo w 3 dni do Gold IV wyszłam

3.Polecam jungle lub adc tylko musisz nauczyć się lasthitować i najważniejsze... nie greeduj

4.Nie wkurzaj się, i nic nie pisz na czacie, jedynie co to gj/baron/come for blue itp

Mam nadzieje że pomogą Ci te rady, dzięki którym jestem już w diamencie.

Opublikowano

Właśnie nie, lepiej grać z kimś kto na początku troche pomoże c:

W jego rozumieniu dobrze jest jak ktos Cie zboostuje bo wtedy jestes w wyzszej dywizji i dobiera Ci lepszych ludzi.

Ale wtedy Ty jestes gównem.

Nie mozesz wyjsc z golda, tzn ze twoj skill jest na poziomie golda tyle.

Nie ma czegos takiego jak elo hell i nie ma czegos takiego jak "nie da sie wygrac bo mam noobow w teamie"

Boze prosta kalkulacja.

jaka jest szansa na to ze nooby będą w twoim teamie a nie przeciwnym?

50% na 50%. Zadna inna.

Skoro jestes chociaz minimalnie lepszy dajesz przewage swojej druzynie. co daje Ci minimum 6 gier wygranych na 10.

A tu jest krok do przodu. Wiec predzej czy pozniej wszydlbys wyzej.

Kpw?

rYD9JSA.png

Opublikowano

Najgłupsza rzecz jaką w zyciu słyszałem.

Nie sądzę, ja gram duoq z kumplami na supportcie dla mnie i wychodzę do SIV (w jeden dzień 3/4 rankedy i seria). Duo jest dobre, jeśli ktoś z Twoich znajomych ma skilla i potrafi ogarnąć lepiej, niż niejeden Gold. 

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...