Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Skrypt na Ranking PvP - TRUPIOBLADYRanking

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym przedstawić Wam skrypt, nad którym niestety trochę posiedziałem a i tak go nie używam :) Jeżeli czegoś potrzebujecie - piszcie śmiało. Jeśli brakuje Wam czegoś w skrypcie - piszcie propozycje. Znalazłeś błąd - również napisz :P 

Możliwości:

- zapis ostatniego atakującego,

- serie zabójstw,

- możliwość włączenia i wyłączenia wyświetlania punktów na chacie dla wszystkich/każdego gracza z osobna,

- za zabicie otrzymuje się 100$,

- top 10 (na podstawie punktów) (2 punkty za zabicie, -1 za śmierć),

- sprawdzanie rankingu z osobna dla każdego gracza (miejsce w rankingu radzę wyłączyć dodając przed linijką "#" - pętla),

Ostrzegam, że nie jest to skrypt dla dużych serwerów (sprawdzanie miejsca w rankingu odbywa się za pomocą pętli - przeszukuje wszystkich graczy w bazie). Można oczywiście usunąć TOP'kę oraz sprawdzanie miejsca w rankingu w /ranking.

Możliwe bugi - wszelkie problemy proszę zgłaszać w temacie. Ogółem skryptu nie używam, bo boję się o bugi przy dużej liczbie grających osób.

Wersja 1.0:

POBIERZ

Uprawnienia w zależności od ustawienia chatu :) Wiem, że są już skrypty na rankingi, jednak udostępniam Wam mój, który miał nie być udostępniony, ale szkoda mi go, aby leżał tak samotnie na partycji D :P Jeżeli nie chcesz pobierać skryptu i uważasz, że jest bezsensowne abym udostępniał kolejny skrypt na ranking - nic nie pisz :)

Wymagana baza danych ze względu na variables (zmienne) (podstawowa od Skript, MySQL lub SQLite)

Kliknij Lubię To - nic nie kosztuje, a mnie ucieszy :)

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

Udostępniasz skrypt o 4 w nocy :p, co do skryptu to zwyczajny skrypt na ranking z punktami nad głowa.

Dodaj do niego coś ciekawego, rozwiń konfiguracje itp.

Dodaj np drop expa z gracza :p np 4 poziomy.

Opublikowano

Uważam, że do tego rankingu nie pasuje EXP. Poza tym napisałem, że udostępniłem go od tak - dla tych co potrzebują. Nie patrzę na inne skrypty, więc nie znam możliwości innych skryptów :)

Opublikowano

Szkoda że tutaj chodzi o punkty, jeżeli dodałbyś że za zabicie dostaję się jakiś procent, punktów zabitego to już by było coś, ale tak to nic zaskakującego :P

Uczę się pisać pluginy, chcesz jakiś? Pisz śmiało na PW, a na pewno odpowiem :P.

Opublikowano

nie da sie tego uzywac caly czas bugi bugi bugi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nawet jak kogos zabije to się nie pojawia ze go zabilem tylko jakies gówna dzialaja /ranking /top

Gość FallingCookie
Opublikowano

Punkty nad głową, powiadasz? ( ͡° ͜ʖ ͡°) 

Opublikowano

Bugi powiadacie :) ? Dziwne, u mnie testowałem to Bóg wie ile i było 100% ok :) Sprawdzę i naprawię wieczorkiem :P

@1361622928-U485574.png__MrAdonis__ prosze o wytłumaczenie wtych bugów. Tutaj so variables - potrzebna baza danych - czy podstawowa, czy SQLite czy MySQL - obojętnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...