Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pewna Zmiana Dotycząca Gry, Czy Możliwa?

czubass

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zmiana którą mam na myśli dotyczy widok potwora po jego zabiciu.

Chodzi o to, że używam bota do expienia, który atakuje potworki rozpoznając je po kolorze i gdy potworek pada martwy, bot wciąż chce go atakować i klika na niego, ponieważ on szuka tylko koloru.

Zanim zniknie potworek trzeba poczekać ok 3 sekund, czy jest możliwość zmiany tego?

Może żeby jego kolor po śmierci stawał się naturalny (tzn używam różowego koloru potworków) lub żebym nie widział go po jego śmierci?

Może ktoś ma inny pomysł jak to zrobić i czy jest to w ogóle możliwe?

Jeżeli to w czymś pomoże to używam bota zrobionego przez Gogeta70 v 0.8

Czekam na odpowiedzi :)

Opublikowano

Zazwyczaj w grach kazda postac ma swoj plik ktory zawiera wszystkie animacje danej postaci. Nie bawiłem sie w to ale jak bym chcial z tym pokombinowac to zaczalbym od znalezienia pliku z animacja danego mobka (zapewne sa to pliki z rozszezeniem .gb) - najprosciej kasujac po kolei kazdy plik az sie zauważy ze ten plik to wlasnie od tego mobka, kolejny krok to otworzyc ten plik w jakims hex edytorze i kasowac ko kawalku plik albo zmieniac warotsci na zera i patrzyc co sie dzieje w grze. Majac sporo szczescia i jeszcze wiecej samozaparcia mozna by sprobowac wykasowac czesc odpowiedzialna za animacje po zabiciu mobka.

Mozna tez spr. jak juz sie wie ktory plik odpowiada za animacje mobka zamienic go na np animacje ghosta (u niego ded = automatycznie znika).

To tyle tak na szybkiego przychodzi mi do glowy.

• Dodaj nową pozycję...