Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Najciekawszy i najmniej używany tryb serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jaki jest najlepszy i najmniej używany tryb serwera minecraft i na jaką wersje najlepiej!

oczywiście poprawne odp. zostaną nagrodzone ;)

Opublikowano

Wydaje mi się że : Dobra RPG(jakieś średniowieczne bez smoków itp coś jak np Ogniem i mieczem) Mingiry(jakaś nowa i ciekawa minigra) FreeBuild(jakieś np korporacje firmy) Role play czy jakoś tak - czyli odwzorowanie "realu" w minecraft

Opublikowano

Wymyśliłem coś epickiego ale sam jestem podczas realizacji innego projektu, a więc po wbiciu na serwer respisz się w jednym z punktów spawnów między którymi możesz swobodnie się przemieszczać, każdy spawn to całkiem odrębna lokalizacja o swoim własnym "uroku" np. możesz zrespić się w domku na drzewie albo w jaskini pod wodospadem lub wielu innych fajnych miejscach. Nie masz kompletnie nic, musisz sobie poradzić współgrając z naturą, np. możesz niszczyć drzewa ale musisz posadzić je na nowo, spotykając krowy zabijasz parę z nich ale starasz się je rozmnożyć aby inni gracze mogli też z nich skorzystać. Budujesz tylko szałasy lub małe leśne hatki, twoim głównym celem jest zebranie jak najwięcej surowców do przetrwania oraz jak najlepsze uzbrojenie w przypadku napatoczenia się wrogo nastawionego gracza. Wszystko dzieje się na ograniczonym terenie na którym znajduje się wiele punktów zaopatrzenia np. leśniczówka w której możesz spieniężyć znalezione surówce skojarzone z runem leśnym i zakupić gotowe produkty np. do jedzenia lub cratowania przedmiotów dodających nowych aspektów np. buty które dodają efekt wyższego skakania itd. Anyway zginięcie oznacza więcej niż stracenie ekwipunku ale też stracenie jednego serduszka, które możesz odnowić zjadając diament. Oczywiście aby przedłużyć rozgrywkę craftingi i spotykalność surowców jest utrudniona lub ograniczona.

Opublikowano

Wymyśliłem coś epickiego ale sam jestem podczas realizacji innego projektu, a więc po wbiciu na serwer respisz się w jednym z punktów spawnów między którymi możesz swobodnie się przemieszczać, każdy spawn to całkiem odrębna lokalizacja o swoim własnym "uroku" np. możesz zrespić się w domku na drzewie albo w jaskini pod wodospadem lub wielu innych fajnych miejscach. Nie masz kompletnie nic, musisz sobie poradzić współgrając z naturą, np. możesz niszczyć drzewa ale musisz posadzić je na nowo, spotykając krowy zabijasz parę z nich ale starasz się je rozmnożyć aby inni gracze mogli też z nich skorzystać. Budujesz tylko szałasy lub małe leśne hatki, twoim głównym celem jest zebranie jak najwięcej surowców do przetrwania oraz jak najlepsze uzbrojenie w przypadku napatoczenia się wrogo nastawionego gracza. Wszystko dzieje się na ograniczonym terenie na którym znajduje się wiele punktów zaopatrzenia np. leśniczówka w której możesz spieniężyć znalezione surówce skojarzone z runem leśnym i zakupić gotowe produkty np. do jedzenia lub cratowania przedmiotów dodających nowych aspektów np. buty które dodają efekt wyższego skakania itd. Anyway zginięcie oznacza więcej niż stracenie ekwipunku ale też stracenie jednego serduszka, które możesz odnowić zjadając diament. Oczywiście aby przedłużyć rozgrywkę craftingi i spotykalność surowców jest utrudniona lub ograniczona.

pieknie a masz na to skrypt ? 

Nie publicznie tylko sobie musisz stworzyc najlepiej skrypt bo najlatwiej :)

Opublikowano

@ProKoxFmsMetin2

Nie mam skryptu bo jak napisałem zajmuję się czym innym, ale jestem pewiem że napisanie czegoś takiego nie byłoby czymś trudnym. Jednak oczywiście musiałby ktoś czuwać nad graczami, nie wszystko zrobi za Ciebie skrypt.

Opublikowano

@ProKoxFmsMetin2

Nie mam skryptu bo jak napisałem zajmuję się czym innym, ale jestem pewiem że napisanie czegoś takiego nie byłoby czymś trudnym. Jednak oczywiście musiałby ktoś czuwać nad graczami, nie wszystko zrobi za Ciebie skrypt.

Aj nie doczytalem 

Myslalem ze ty to chcesz zrobic :P

Opublikowano

Serwer 100% Survival na wersji 1.7.3 - według mnie najlepsza wersja, a typ miły w grze - bez żadnych gildii itd. :P Oczywiście zabezpieczenie przed hackerami. 

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

Nie. Mówię o Survival na 1.7.3 - bez głodu - jedna z lepszych wersji minecrafta :) Bez niczego. Drugim byłby ogarnięty Freebuild z sensem grania, aby gra nie była monotonna i aby gracze zostawali na serwerze - np. Najlepsi gracze co miesiąc dostają po 10zł czy coś :P

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

Jeśli znajdziesz programistów, którzy pomoga Ci napisać te unikalne minigry i dobrze zareklamujesz serwer to jest duża szansa, że będzie sukces.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...