Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

[Problem] Środkowy klawisz myszki

.old

Pytanie

Opublikowano

Cześć.

Otóż od jakiegoś czasu mam problem z działaniem środkowego klawisza myszki (te "kółeczko"). Otóż - przewija się wszystko normalnie, ale kliknięcie nie działa poprawnie. Dokładniej: Raz działa, a raz nie. Niestety - by zadziałał, muszę kilkanaście razy poklikać, czasem nawet dłużej.

Modelu myszki nie znam ale wiem, że firma to Apollo. Po długich poszukiwaniach znalazłem na internecie obrazek z tą myszką (nie wiem czy się przyda, ale zawsze coś ;p)

http://merlin.pl/Zestaw-bezprzewodowy-Apollo-AM-5002-klawiatura-mysz-optyczna_APOLLO,images_product,5,APOLLO-AM-5002.jpg

Strona: http://merlin.pl/Zestaw-bezprzewodowy-Apollo-AM-5002-klawiatura-mysz-optyczna_APOLLO/browse/product/208,446013.html

Z tą różnicą, że moja jest z kablem (na zdjęciu jest pokazana bezprzewodowa). Pomożecie? Niby nikt nie używa, ale ja potrzebuje tego klawisza ;p

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie koniecznie i na pewno nie w myszce bo raczej zawsze klawisz jest sprawny jeśli klika i jest rozpoznawany

Rzuć myszką o ścianę i zobacz czy ci działa -,-

Proszę cię wszystko może się popsuć.

@topic

Rozkręć myszkę i ją wyczyść

Opublikowano

nie koniecznie i na pewno nie w myszce bo raczej zawsze klawisz jest sprawny jeśli klika i jest rozpoznawany

bardziej w jej sofcie jeśli jest a jak już winien jest sam system ( sterowniki, programy itp )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Może po prostu się zepsuł przycisk? Przewijanie może działać, ale sam przycisk już nie.

Niby nikt nie używa, ale ja potrzebuje tego klawisza ;p

Kto nie używa, to nie żywa, ja tam bez tego bym zyć nie mógł ;)

Gość kamil40013
Opublikowano

Jeżeli to uszkodzenie sprzętowe, to prawdopodobnie masz uszkodzony microswitch, który nadaje się tylko do wymiany. Spotkałem się z takim problemem w wielu myszach których używałem.

Oczywiście może być to też wina oprogramowania, jak pisał kolega @robem. Dla pewności sprawdź na innym PC. Czasami też mi się zdarzało, że myszka wariowała lub odmawiała posłuszeństwa.

Opublikowano

tak często bywa pod windowsem że i nawet gryzonie odmawiają współpracy. 

nie spotkałem jeszcze myszki która by działała jak należy cały czas , głownie jest ale czasem nie ma tego kliknięcia

czasem działanie jest zależne od ustawień programu w którym używa się myszy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Rzuć myszką o ścianę i zobacz czy ci działa -,-

chyba tylko debil może tak doradzić nie mając pojęcia co mówi, tak samo nie mając pojęcia że działanie myszki zależny tylko od API systemu, jeśli działa przycisk to działa NORMALNIE , innym problemem jest jak pisałem obsługa akurat tej czynności wykonywanej przez mysz czyli kliknięcie w przycisk rolki, każdy program, system czy gra inaczej go obsługuje a jak i który rodzaj obsługi klawisza zostanie wybrany zależy tylko od priorytetu programu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...