Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile wytrzyma?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Chciałbym postawić sobie serverek dla kolegow i mam vps i czy wytrzyma to z 30slotow+ i 15 pluginow i 7 skryptow. Mogę zmniejszyć liczbę pl i skryptow.

JAK WYGLĄDA VPS:

• Procesor MHz 2000 MHz
  • Liczba rdzeni CPU 4
  • Pamięć RAM 1536 MB
  • Pamięć RAM Burst3072 MB
  • Pojemność HDD 30 GB
  • Łącze do serwera50 Mbit
  • Transfer bez limitu
  • Ilość adresów IP 1
  • Ochrona DDOS v.png
  • Automatyczna aktywacja v.png
  • Panel zarządzania v.png
  • Zdalna reinstalacja v.png
  • Zdalny reboot v.png
  • Wykresy v.png

POZDRAWIAM, HyeN

Opublikowano

Hmmm, według mnie to wytrzyma na styk, ale wytrzyma. Mogą być lagi. Radzę zmniejszyć (bądź całkowicie wyeliminować) skrypty.

Opublikowano

Serwer Minecrafta korzysta tylko z jednego rdzenia, masz go 2ghz (lecz niekoniecznie masz je gwarantowane jeżeli to VPS) lecz powinno dac rade udzwignac 30 slotów, jeżeli chcesz więcej to musisz zainteresować się ofertą kimsufi.pl

Opublikowano

ma gwarantowaną

• Procesor MHz 2000 MHz
  • Liczba rdzeni CPU 4

mam pomysła ,że zrobie 3 pluginy. własne autorskie ktore będą służyły fajne funkcje na priv serwerze i 40 slota jebnie spokojnie ! jest to vps z net-speak.pl a net-speak.pl ma anty dobry ddos + ten vps maja od hosteam xD

Opublikowano

Tutaj te pluginy dużo nie zmienią. Na slot dałbym 64 Mb minimum - wychodzi 24 sloty. Spróbuj na 25 slotach, ale powinny być lagi. To jest moja opinia. Na serwer zalecam, aby nie było lagów ok. 72 Mb. Optymalna wartość to 100. Jednak dużą rolę gra także procesor (nie w Twoim przypadku).

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...