Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

PROBLEM Z WINDOWS 7 - NIE URUCHAMIA SIĘ

Esxu

Pytanie

Opublikowano

Siemanko, otóż mam problem. Naściągałem wczoraj chyba jakiegos syfu, potem wariował mi antywirus. Wykrył kilka plików "potencjalnie niebezpieznych", podjął akcję i wyczyścił zagrożone. Pisał, że konieczny jest restart systemu. I tak zrobiłem. I teraz problem. Otóż wszystko się normalnie odpala ekran startowy poźniej jest uruchamianie systemu, flaga miga miga miga nagle restart. Próbowałem z programem AVG Rescue ale to nic nie pomogło. Sprzętowi się raczej nic nie stało tylko myślę, że jakis rozruchowy plik zaginął... Wie ktoś może co mogę poradzić? Siedze na awaryjnym lapku który nie nadaje się prawie do niczego a nie chętnie mi formatować tamtego bo dużo rzeczy na nim miałem. Proszę o pomoc.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No własnie problem w tym, że trybu awaryjnego też nie mogę odpalić, chyba jakis plik rozruchowy poszedł ;/.

Opublikowano

W takim razie ja bym odpalił jakiegoś linuxa z płyty żeby mieć dostęp do dysku i albo na nim bawić się w zabawę z naprawą tego, albo po prostu zgrać sobie ważne pliki i później sformatować dysk i zainstalować wszystko na nowo.

I na przyszłość nie ściągać jakiegoś syfu z internetu ;)

Opublikowano

No właśnie wspomniałem wcześniej, że tryb awaryjny również nie chce się odpalić. Jest wczytywanie plików drivers, w pewnym momencie się zatrzymuje i resetuje jak w przypadku normalnego uruchomienia. Nie wiem co robić :x.

A jakbym ściągnął z neta windowsa 7, zgrał na płytkę i spróbował naprawić? Tyle, że zainstalowany jest oryginał, nie wiem jak zareaguje na pirata.

Opublikowano

No właśnie wspomniałem wcześniej, że tryb awaryjny również nie chce się odpalić. Jest wczytywanie plików drivers, w pewnym momencie się zatrzymuje i resetuje jak w przypadku normalnego uruchomienia. Nie wiem co robić :x.

No to raczej format.

Z tym linuxem możesz sobie pliki zgrać jak coś.

Opublikowano

A da rade może jakoś naprawić to przez wiersz poleceń? Nie jestem informatykiem ale jeśli jest taka możliwość to pobwiłbym się tym. Jak uruchmiam tryb awaryjny to jest wczytyanie plików drivers, w pewnym momencie sie zatrzymuje i reset, zawsze na tym samym sie zatrzymuje.Czyli tylko opcja żeby wgrać tymczasowy system  i zgrać pliki a później format czy byłaby jakaś inna forma odratowania tego? I nie mam płyty od systemu bo formatyk mi wgrywał.

Opublikowano

Spróbuj odpalić tryb awaryjny i ewentualnie zgrać pliki na dysk/pendrive.

Spróbuj też odpalić przywracanie systemu, może to naprawi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...