Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa meta na ADC typu splitpush oraz burst.

ChEeFo2000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, ten temat ma na celu rozpoczęcia dyskusji na temat nowej mety na ADC z dobrym splitpushem i burstem.

Według mnie tier lista tego typu adc wygląda następująco.

Tier 1

Corki   KogMaw

Tier 2

Vayne  Tristana  Lucian  Jinx   Draven

Tier 3

Varus  Caitlyn  Ezreal  Quinn

Tier 4

Sivir  Graves  Twitch  Ashe

Tier 1- championy idealne do obecnej mety, świetny push jak i burst. Nic dodać nic ująć.

Tier 2- postacie równie mocne lecz mają trochę więcej wad oraz wymagają większych umiejętności.

Tier 3- bardzo sytuacyjne picki, polegające na kompozycji druzyny i syngeriach.

Tier 4- słabe postacie które wypadły z obecnej mety adc.

Wszystkie postacie napisane w kolejności od najlepsze do najgorszej w danym tierze. Np. vayne>tristana>jinx>draven

Co sądzicie o mojej tier liście na obecną metę? Są to tylko moje spostrzeżenia każdy z was może mieć inne upodobania co do tierlisty ADC na dzisiejszy dzień.

Luciana dałem do tier 2, chociaż moim zdaniem trochę tutaj nie pasuje z względu na swój mały zasięg. Ale nadal ma swój burst więc fifty/fifty.

Deadboy

Opublikowano

1. Lucian wyżej.

2. Cait to samo.

3. Twich jest lepszy niż Varus

4. Jinx niżej.

Opublikowano

1. Lucian wyżej.

2. Cait to samo.

3. Twich jest lepszy niż Varus

4. Jinx niżej.

Twitch nie ma takiego pushu i burstu jak varus. A meta jest właśnie na takie postacie.

Deadboy

Opublikowano

@Edit

Luciana dałem do tier 2, chociaż moim zdaniem trochę tutaj nie pasuje z względu na swój mały zasięg. Ale nadal ma swój burst więc fifty/fifty.

Ma dobry zasięg, a zmniejszyli go tylko dlatego bo miał E... idealnie się nim teraz gra, wydaje mi się (bo nim nie gram) że gdy zrobi AA to skill "E" się skraca o połowę, tak więc sobie zobacz na YT jak się nim teraz gra! xD

1367996595-U582588.png

Opublikowano

a354875200_zabijcie_to.jpg

Caitlyn Quinn Sivir  Graves  Twitch, Jaja se robisz /? czy o droge pytasz.

Co sądzicie o mojej tier liście na obecną metę? Są to tylko moje spostrzeżenia każdy z was może mieć inne upodobania co do tierlisty ADC na dzisiejszy dzień.

Zdecydowanie twój tier 1 bym zmienił.

A burst mają tylko 3 adc z wyżej wypisanych.

Między innymi graves, do innych się domyśl.

Pozdro

Opublikowano

@Egramy

Graves właśnie ma mały burst, Twitch to samo. Radzę ci pooglądać lcs'y lub gry w chellengerze/diamencie. Graves jest bardziej tankowatym adc z mniejszym burstem, Twitch polega na obrażeniach rozłożonych na więcej niż jednym przeciwniku. Cait ze względu na zasięg jest mocna w early/mid game a w late jest niszczona przez tristanę oraz innych adc. Kog to król late'u tak samo jak i vayne oraz tristana. Nie wiem w czym problem co do tier 1. Corki jest maszyną do zabijania po zmianach w Trinity Force.

Deadboy

Opublikowano

Twitch nie ma takiego pushu i burstu jak varus. A meta jest właśnie na takie postacie.

Ale ma escape i w TF jak odpali Ulta to może bić z za ściany itp. Wystarczy dobrze go ogarnąć. I tak - jest lepszy.

Opublikowano

Proszę was, nie róbcie tier list jeśli macie takie głupoty wypisywać, proszę :/

To tylko moje odczucia dotyczące obecnej mety ADC.

Deadboy

Opublikowano

Co do większości się zgadzam. Kog'mav powinien być numero uno na tej liście, nie corki.

Opublikowano

Jeśli dla Ciebie jest obecnie meta na adc bez ŻADNEGO escapu/dashu to chyba nie gramy w tą samą grę? 

Opublikowano

Jeśli dla Ciebie jest obecnie meta na adc bez ŻADNEGO escapu/dashu to chyba nie gramy w tą samą grę? 

dokładnie ty śmieć z golda eu polend

ja bóg z challa euw

Opublikowano

Siemka, ten temat ma na celu rozpoczęcia dyskusji na temat nowej mety na ADC z dobrym splitpushem i burstem.

Według mnie tier lista tego typu adc wygląda następująco.

Tier 1

Corki   KogMaw

Tier 2

Vayne  Tristana  Lucian  Jinx   Draven

Tier 3

Varus  Caitlyn  Ezreal  Quinn

Tier 4

Sivir  Graves  Twitch  Ashe

Tier 1- championy idealne do obecnej mety, świetny push jak i burst. Nic dodać nic ująć.

Tier 2- postacie równie mocne lecz mają trochę więcej wad oraz wymagają większych umiejętności.

Tier 3- bardzo sytuacyjne picki, polegające na kompozycji druzyny i syngeriach.

Tier 4- słabe postacie które wypadły z obecnej mety adc.

Wszystkie postacie napisane w kolejności od najlepsze do najgorszej w danym tierze. Np. vayne>tristana>jinx>draven

Twitch jest nadal mocny i nadal się go pickuje na wyższych dywizjach

Opublikowano

tristana, corki to free lp (przynajmniej w platynie). Vayne też dobra, ale w soloQ gry czasem kończą się po 15 minutach więc może nie zdążyć pokazać co potrafi (czysto lategameowy champ)

Tristana - nie potrzebujesz nawet supporta żeby 2 zabić, bo taki burst na 6 ma. W late jest jeszcze silniejsza.

Corki - to samo, walisz w,q,e do adc przeciwnego i zanim się zorientuje co jest grane, to już przegrał.

vayne - rozp******* lategame i dosyć silna w mid, ale jeśli nie posiadamy runek full as, to możemy ostro dostać w dupe do 6. Najlepiej tylko farmić i kupić kilka itemów as (w połączeniu z runami bardzo szybko zyskamy przewagę). Generalnie jest mobilna i może uciekać (e + q + ew flash i jesteś pół mapy od przeciwnika). Największym minusem vayne jest to, że sama rozpierdala dopiero w późnej fazie gry, a w soloQ można nie dotrwać, dlatego nie polecam przed przyszłymi bufami (wtedy tier god).

Opublikowano

Graves + leona sobie zagraj i powiec mi że bot ma małe szanse wygrać.

Graves zadaje największe obrażenia burstem z wszystkich adc
szybkie animacje autoataków ( wbrew pozorom jest to naprawdę przydatne przy farmieniu )

Ściagawka

Graves + Lulu

Typ linii: poke/kill lane
Najlepsza w: cała gra
Brać przeciwko: kill lane’om oraz hiper carry (Kog/Vayne)
Kontrować: carry z dużym zasięgiem (np. Caitlyn/Ashe) + support dający spory teamfight presence (np. Alistar)

Twicz słaby ? ktoś tu chyba troluje.

Jeden z najlepszych adc. Posiada slowa. Strzela najszybciej w całej grze. Dzięki Q możesz zaskoczyć wroga i go szybko wyeliminować lub szybko uciec.

Chefo zadużo chyba lcsów oglądasz. bo tutaj nikt tak nie ogarnia tak jak oni.

Opublikowano

Graves + leona sobie zagraj i powiec mi że bot ma małe szanse wygrać.

Graves zadaje największe obrażenia burstem z wszystkich adc

szybkie animacje autoataków ( wbrew pozorom jest to naprawdę przydatne przy farmieniu )

Ściagawka

Graves + Lulu

Typ linii: poke/kill lane

Najlepsza w: cała gra

Brać przeciwko: kill lane’om oraz hiper carry (Kog/Vayne)

Kontrować: carry z dużym zasięgiem (np. Caitlyn/Ashe) + support dający spory teamfight presence (np. Alistar)

Twicz słaby ? ktoś tu chyba troluje.

Jeden z najlepszych adc. Posiada slowa. Strzela najszybciej w całej grze. Dzięki Q możesz zaskoczyć wroga i go szybko wyeliminować lub szybko uciec.

Chefo zadużo chyba lcsów oglądasz. bo tutaj nikt tak nie ogarnia tak jak oni.

W sumie masz trochę racji z tym gravesem bo jest dobry i silny. Rzadko go na scenie e-sportowej widuję ale w diamencie ostatnio go widywałem parę razy.

Deadboy

Opublikowano

gowno sie tam znata juz urgot je lepszy od corkiego

urgot to krul lejta on cisnie nawet kog mowa

a tristana moze sie zesrac jak zobaczy chociazby eza, ez jom zje i wysra w sekundzie

a ta twoja meta z lcsow na burst i splitpush dziala w gdy gra sie ranked teama albo 5-man premade a nie w yoloq

takimi pickami to se w tych waszych silverach i bronzach dobrze nie nagracie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...