Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet

aresorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem gdzie napisać ten team więc piszę tutaj najwyżej proszę o przeniesienie :)

Piszcie wszystkie pomysły jakie znacie żeby internet się nie przerywał i lepiej chodził.

Opublikowano

Zadzwonić do dostawcy i powiedzieć że internet przerywa?

Powinni to z miejsca sprawdzić i naprawić, ewentualnie wyślą "eksperta", który powie Ci co możesz z tym zrobić.

Opublikowano

Zadzwonić do dostawcy i powiedzieć że internet przerywa?

Powinni to z miejsca sprawdzić i naprawić, ewentualnie wyślą "eksperta", który powie Ci co możesz z tym zrobić.

Dzwoniłem mówi że wszystko OK.

Opublikowano

Jak Ci mogą powiedzieć, że wszystko jest ok skoro nie jest? :D

Noto skoro tak sytuacja wygląda to już chyba nic nie pomoże.

Opublikowano

Podstawowe pytanie internet po kablu czy drogą radiową?

A gdzie to sprawdzić xD

Mam router o nazwie - EPC3925

Ojciec mówi że maksymalna prędkość to 100mb/s a sami zobaczcie jak to u mnie na kompie wygląda :P

http://www.speedtest.pl/test/89255173

piszę że ściągać będzie w 11 mb na s A kiedy ściągam to maksymalnie jest 1,2mb i też dlaczego mam taki duży ping skoro ja sam teraz używam internetu i mam włączone tylko opere i mpcforum i nic innego .

Opublikowano

Taka prędkość, bo są Bity i Bajty. Przy tych 11 prędkość pobierania 1,2 jest ok.

Na umowie może masz DO 100mb/s, a nie stałe 100?

Wysoki ping może być spowodowany tym że masz radiówkę, a jak nie to po prostu jesteś bardzo daleko od centrali i już nic z tym raczej nie poradzisz.

Opublikowano

Więc masz internet po kablu. Musisz mieszkać daleko od centrali, albo po prostu linia jest słaba. Nic nie poradzisz.

Opublikowano

Te 100mb to jest maksymalna prędkość w sieci lan, a nie internetu. Uruchom cmd i wpisz ping google.pl -n 20 jeżeli cały czas będzie ci pingować, to wszystko jest w porządku. Natomiast jeżeli zauważysz w cmd, że zostaje wyświetlona informacja o upływie czasu żądania, to zostaje tylko i wyłącznie konsultacja z dostawcą i poinformowania go, że gubisz pakiety.

Opublikowano

Najlepszym jest kupienie samemu wtyczki RJ45 Męskiej x2, kabelek z ośmioma żyłami i złożyć samemu. Masz pewność że kabel jest OK i że jest dobrej jakości, bo sam go kupiłeś i sam zrobiłeś. Kolejnym faktem jest to iż im dłuższy kabel od urządzenia do Modemu Cisco tym większy ping i mniejsza wartość przesyłu danych do samego modemu. Prędkość pobierania też może być ograniczana przez serwer z którego pobierasz plik, jak i sieci P2P mają zdecydowanie mniejsze wartośći pobierania i wysyłania, często nie przekraczające 5Mbps UP i DW

76561198125051086.png

Moja konfiguracja: MSI 970A-G46 | AMD Athlon II 240 3.43GHz | WDC WD5000AADS | WDC WD20ERZX | MSI GTX750 + BenQ G920HDA + SONY SDM HS-73 |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...