Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Miesięczne zarobki z privów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Ostatnio, ktoś wrzucił screen'a na forum z panelu administracyjnego prywatnego serwera metin2, gdzie były pokazane dochody serwera.

Bodajże dochody z SMSów to ponad 15 000 zł, natomiast przelewy 2000 zł.

Jestem ciekaw ile właściciele potrafią wyciągnąć na miesiąc z serwera metin2.

Czy jest ktoś chętny do podzielenia się ze mną takimi informacjami (mogą być również plotki :)).

Fajną flotę muszą zgarniać również właściciele serwerowni, przykładowo ForGame którą Jaro kupił.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi ;)

Opublikowano

Zanim będziesz chciał otworzyć prywatny serwer, musisz odpowiedzieć sobie na jedno ważne, ale to z*********e ważne pytanie:

Potrafisz zorganizować załogę odpowiedzialną za wszystko i wyłożyć hajs na maszynę, kogoś od zabezpieczeń itp.?

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Zarobki zarobkami ale wiadomo, że za to też się opłaca maszynę, czasami nawet za ludzi, którzy potrafią ogarnąć serwer z strony technicznej, zabezpieczenia itd.

Opublikowano

Jeśli na starcie masz 1k graczy to za pierwszy miesiąc powinieneś wyciągnąć ~60k pln i z każdym miesiącem coraz mniej

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Prawda jest taka ,że to zależy od reklamy serwera  :) 

masz 100 graczy na start to jakieś 500 zł zarobisz przez 1 dzień 

masz 1000 graczy masz 5 k na starcie 

Mniej więcej taki przelicznik :) 

Opublikowano

Prawda jest taka że z własnego serwera nie masz pewnego hajsu i co miesiąc on nigdy nie jest taki sam. Wszystko zależy od reklamy - czyli ilość graczy, serwera, ułożenia itemshopu. Co do Twojego pytania czy ktoś ukarze zdjęcie swoich zarobków to wg. mnie jest to osobista sprawa, nikt takich rzeczy nigdy nie podaję. To samo jakbyś zapytał prezesa wielkiego marketu o miesięczny przychód.

1EPZ6G.gif

Opublikowano

Zanim będziesz chciał otworzyć prywatny serwer, musisz odpowiedzieć sobie na jedno ważne, ale to z*********e ważne pytanie:

Potrafisz zorganizować załogę odpowiedzialną za wszystko i wyłożyć hajs na maszynę, kogoś od zabezpieczeń itp.?

Najważniejsze pytanie powinno brzmieć czy "Chce założyć prywatny serwer metin2 i spełniać marzenia innych graczy?"

Dopiero gdy odpowie sobie na to pytanie niech zada sobie to co mu zadałeś gdyż bez chęci i pasji niczego nie zdziała a tak działają tylko tzn. "hajsownicy"

Najważniejsza sprawa to Ekipa, którą stworzysz i niech nie składa się ona z samych znajomków, którzy prezentują leszczowaty poziom tylko przebieraj w zawodowcach, którzy swoim doświadczeniem Ci pomogą. Po drugie niech to będą osoby zaufane. Potem pieniądze czyli dwa wyjścia :

-Szukam sponsora

-Wykładam własne pieniądze :)

Będąc sponsorem masz większą pewność, że pieniądze są w Twoim budżecie to tak na przyszłość.

Potem opłacić wypadałoby doświadczonego gościa od zabezpieczeń i później wspólnie z załogą myślicie razem nad projektem.

Marzenie, tyle to żaden serwer nie zarobi/zarabia.

Założymy się ?:) Miałem kiedyś przed sobą wyciąg zarobków takiego serwera jak DragonMt2 i uwierz, że to zrobiłoby na Tobie wielkie wrażenie :)
Opublikowano

Podstawa dobra reklama zobacz na Ascariala ... server ciulowaty ale reklame maja i Azprime układa wachlarzyki ze stówek :)

cos mi sie o uszy obilo ze wychodzi okolo 20 tys do podzialu na takim ascarialku

Opublikowano

Co do Ascariala to powiem wam że ten server to żyła złota ponieważ jestem graczem na Ascarialu i na tym serwerze o 10:00 ( przykład ) w środku tygodnia czy wakacje czy nie to liczna osób nie spada poniżej 1k  a  w południe to z 3k lekką ręką nie mówiąc już o weekendach i tam co 2 osoba ma itemki z ISu  serwer fajny przyjemny i z tych wiadomości których się dowiedziałem ( ze sprawdzonego źródła ) to serwer Ascarial ma miesięcznie zarobek nie mniejszy niż 30 tysięcy. Więc jeżeli ktoś bd chciał kiedykolwiek wystartować ze swoim serwerem to musi sobie kilka podstawowych pytań : czy bd poświęcał mu czas ( powiedzmy 6/7 godzin jak w normalnej pracy ) , nie olewał żadnego kłopotu / problemu odnośnie graczy ,ważna też jest wizja czy to serwer EASY/MEDIUM/HARD czy też połączone , wyobraźnia co miałoby się znajdować na tym serwerze  i przede wszystkim to dobra i sprawdzona ekipa bo żebyś nwm co jaki zdolny był to serwera sam nie ogarniesz. Pozdrawiam

Opublikowano

6-7k średnio zarabia jaki serwer co ma 500-800 online.

Powiększyłbym tą kwotę o 4/5k, trzeba jednak odjąć od zarobków podatek dochodowy i koszty produkcji.

Opublikowano

Powiększyłbym tą kwotę o 4/5k, trzeba jednak odjąć od zarobków podatek dochodowy i koszty produkcji.

chodzi mi ze masz 6/7k profitu na czysto odliczajac ksozty - maszyna , grafika , yt etc :)

giphy.gif

Potrzebujesz reklamy serwera Metin2?

Konkretny Youtuber zaprasza Cię do swojej oferty!

http://www.mpcforum.pl/topic/1249870-reklama-serwer%C3%B3w-metin2-youtube-8700-facebook-4100-grupa-metin2-3100/page-1
Opublikowano

chodzi mi ze masz 6/7k profitu na czysto odliczajac ksozty - maszyna , grafika , yt etc :)

Tak sobie teraz policzyłem i w sumie to 500-800 graczy to jest około 11k +- 2k zarobku na czysto, chyba, że ktoś ma jakieś karciane długi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...