Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Galaxy s5 vs iphon s5 vs cos innego?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jutro wybieram sie do sklepu po zakup nowego telefonu i zastanawiam sie jaki telefon kupic.

Najwieksza rzecza jaka ma dla mnie znaczenie w telefonie to aparat ( chodzi mi o jakosc wykonanych zdjec a nie ze duzo Mpix a slabe zdjecia)

Myslalem nad iphonem  s5 i samsungiem galaxy s5 ( bez tego pier*olnika znanym gear fit)  a moze znacie jakis inny model godny polecenia?

Teraz tak. Bylem w salonie i bawilem sie jednym telefonem i drugim. Wnioski :

-galaxy s5  jest troche duzy i  wydaje mi sie ze latwo mozna go uszkodzic albo zgniesc np. gdybym mial go w kieszeni i lezal

-ten pulsometr jest jak dla mnie zupelnie zbedny poniewaz i tak raczej tej funkcji nie bede uzywac (byc moze podbija cene tego telefonu)

- odblokowania telefonu przez linie papilarne nie sprawdzalem w obu wypadkach ale podobno w iphone lepiej dziala a w galaxy czasem trudno odblokowac

-nigdy nie mialem zadnego urzadzenia z firmy apple a podobno moga byc problemy z przesylaniem na windowsa

I teraz pytanie do was majac na uwadze ze przeczytaliscie wczesniejsze rzeczy o ktorych pisalem

Czy iphon s5 bedzie lepszy od galaxy s5?  Ktory telefon bedzie robic lepsze zdjecia / nagrywal filmy?  Ktory ma lepsze kolory?

Czy moze polecacie jakis inny telefon? 

u1lc.png
Opublikowano

Popatrz jakie bebechy ma samsung a jakie iphone :D

Tylko ze Iphone +100 do lansu

Osobiscie nawet bym sie nie zastanawial i bral samsunga.

Sam posiadam ale note 3 i jestem szczesliwy

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Popatrz jakie bebechy ma samsung a jakie iphone :D

Tylko ze Iphone +100 do lansu

Osobiscie nawet bym sie nie zastanawial i bral samsunga.

Sam posiadam ale note 3 i jestem szczesliwy

Nie chodzi o lans ani o bebechy :)  aparatu nie nosze w kieszeni a telefon mam zawsze przy sobie i bardzo lubie robic zdjecia (nie mylic z tymi selfiami czy czyms tam) dlatego chce zeby telefon robil jak najladniejsze zdjecia. Po co mi ten procek lepszy niz na pierwszym komputerze jak nie bede wykorzystywal tego.

Galaxy bym kupil ale boje sie ze dodali sporo nie potrzebnych pierdol ktore zwiekszaja cene telefonu a w praktyce sie nei sprawdzaja. Tak jak ten pulsomierz. W sklepie sobie zmierzylem ale gdy juz chcialem dziewczynie to wynik sie nie udal bo ja go trzymalem... Pozatym jest troche wiekszy niz telefon ktory obecnie mam a takiego duzego nie wygodni nosi sie

u1lc.png
Opublikowano

To kup sobie z2 >>> z1 >>> z

Albo nokie ktora ma 41mpx

wlasnie chodzi o to ze aparat nie musi miec duzo mpx zeby robil dobre zdjecia. np htc one ma 4mpx a robi ladniejsze niz te ktore maja 40. Gdyby to bylo takie proste to sam poradzil bym sobie z wyborem telefonu z najlepszym aparatem ale pisze tutaj bo sie na tym nie znam :) trzeba zwracac uwage na matryce itp  

u1lc.png
Opublikowano

Robiłem mase zdjęć z moim znajomym który ma z1,naprawdę piękne zdjęcia i nagrania.Nie mam jakiegoś oka fotografa ale można porównać z lustrzanką jak dla mnie

Opublikowano

Standardowo jestem za xiaomi mi4. Kamera 4k, 3GB ram, snapek 801 quad core i full hd. Za 420$ masz wersję 64GB z przesyłką z Chin

Opublikowano

Hahah nie doradzaj mu chinskiego gowna :)

Skoro chcesz zajbistych zdjec to kup sobie listrzanke

Albo jakis zwykly tel z androidem ktory ma nfc i dokup sobie obiektyw qx10 i bedziesz mial zajebiste zdjecia, to bedxie najlpsze rozwiazanie.

Ale i tak nigdy telefon nie bedxie robil takich zdjec jak prawdziwy aparat

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Why not? To, że z chin i na razie nie ma importu do EU, to znaczy, że gowno? Chcesz androida, to bierz xperie z2. Chcesz ios, bierz iphone 5s. Chcesz wp, bierz lumia 1520.

Opublikowano

No tak ale sam chcialem kupic chinskiego fona ale pare osob mi to wybilo z glowy i w sumie Ciesze sie z tego. Nie sa najwyzszej jakosci wiekszosc czesci to stare modele a osiagi tych podzespolow porownywalne sa do osiagow telefonow o klase nizszych .

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Darujcie sobie komentarze typu że jak ktos ma Iphone to jest lans, bo to już jest dziecinne, każdy wybiera sobie co chce.

Wracając do tematu, sam parę tygodni temu miałem problem z wyborem zastanawiałem się na SGS5 i I5S, ale wybrałem note 3, dlatego że jest w 100% wydajniejszy niż gówniana s5, dodajmy że s5 jest że tak powiem plastikiem przypomina zabawkę dla małego dziecka a nie poważnego czlowieka, Iphone jak Iphone, kasy będziesz musiał wydać trochę na apki czy też gry więc moim zdaniem się nie opłaca. Jak masz wybierać to nie bierz ani SGS5 i Iphone tylko kup Note 3 serdecznie ci polecam.

RallyPlayFew

Już lepiej kupić lumie 930 niż 1520 :)

I nie wiem co wam dają mpx bo to nic nie znaczy o jakości zdjęcia...

Opublikowano

Juz definitywnie odrzucilem opcje zakupu galaxy s5.

Mysle jeszcze o Lg g3 podobno nowy najlepszy telefon na rynku.

2GB ram, z czego wolne tylko 720mb. Procesor słaby.

Kup ten note 3 lub xperie z2

Opublikowano

Why not? To, że z chin i na razie nie ma importu do EU, to znaczy, że gowno? Chcesz androida, to bierz xperie z2. Chcesz ios, bierz iphone 5s. Chcesz wp, bierz lumia 1520.

Jestem ciekaw jak wygląda serwisowanie, co prawda telefon jest dobry ale coś kosztem czegoś, dlatego jest taki tani. 

Ja bym iPhone 5s nie kupował, za niedługo wychodzi szóstka więc lepiej upolować ją, chyba że preferujesz 4" ekrany wtedy możesz zakupić 5s. 

Ktory ma lepsze kolory?

iPhone w cyferkach wypada już niestety dosyć słabo, zresztą to tylko 4 cale - z własnego doświadczenia wiem że po przesiadce na większą ilość cali nie chce się wracać do mniejszych rozmiarów. 

Bierz Xperie Z2

Jeżeli chodzi o Xperie to wstrzymałbym się. Z3 wychodzi jeszcze jesienią tego roku, zobaczymy co będzie w oficjalnych specyfikacjach i tak dalej, niestety sony mnie zawodzi tym wypuszczaniem telefonów na hura. 

Natomiast co do Samsunga to są albo jego przeciwnicy albo jego zwolennicy, ja jestem nieco obiektywny - niektóre rzeczy w samsungu mi się podobają, niestety tylko niektóre. Jeżeli chodzi o ekran w S5 i te ich super amoledy to może i czerń nie jest podświetlana i tak dalej wystarczy spojrzeć na odwzorowanie innych kolorów, sławny zombie tygrys na S5 itd. Samsunga bym nie brał, specyfikacja jest jak w każdym flagowcu - wygląda jak mydelniczka a nie jak smartfon premium. 

Jeżeli chodzi o moje propozycje to zapewne HTC ONE M8, rozpisywać się nie muszę i coś tańszego ale świetnego - LG G2. 

lownfast

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...