Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy ten serwer będzie dobry?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym założyć serwer Minecrafta 1.6.4 na bukkicie z działkami bądź pluginem PreciousStone aby gracze sami wybierali sobie miejsce na działkę.

Ale mam jeden problem a konkretnie czy opłaca się robić jeszzce serwery pod tą wersje ?

Wiem że wersje 1.7 i wyżej wymagają bardziej zaawansowanych kart graficznych a moją jest trochę za stara więc proszę o NIE pisanie żebym lepiej założył pod wersję 1.7 badź 1.8

Możliwe jest założenie serwera pod 1.6.4 i niżej aż do wersji 1.5.2 ponieważ poniżej wersji 1.5.2 Minecraft mi się już nie podoba więc są tylko te kilka serwerów między wyżej wymienionymi :)

Jak Wy myślicie czy na wersji 1.6.4 będą gracze czy raczej serwer zdechnie odrazu na starcie :(

Jak myślicie ilu posiadaczy Minecraft gra chętnie jeszcze na wersji 1.6.4 dodam że na non-premium bo na prmium jest ich stanowczo za mało ( pytałem już na forum  z Oryginalnym Mc i jest ich zbyt mało )

Serwer byłby na silniku bukkitowskim z grupami vipa, gacza, dziewczyny(za free), moda, kidmoda, kidadmina  i Admina.

Z wszystkimi podstawowymi pluginami

Bym zapomniał waszym zdaniem jaki hosting byłby lepszy od enderchesta:

1. Na 30 dni / 13 graczy max / 2gb ramu / 5gb ssd dysku twardego / cpu 10%

2. Na 20 dni / 20 graczy / 3gb ramu / 10gb ssd / 10% cpu

TEMAT

Opublikowano

Według mnie ten drugi pakiet. ;)

#topic:

Ja jednak bardziej pograłbym na serwerach na nowszej wersji niż na tej starszej. 

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMacsch15 a mi pomysł się podoba chętnie bym zagrał chociaż jako gracz od alphy to najlepsza dla mnie była beta 1.7 :)

Silentiumpc gladius m20 | Silentiumpc vero L1 500w | Msi b150 pro/vdh | i5 6500 | Sandisk ssd plus 240GB | Silientiumpc Fortis 3 | 8GB DDR4 | Gtx 660 OC 2GB |

Opublikowano

jak dla mnie najwiecej osob gra na najnowszych wersjach --- nie gra poniżej 1.7.2

nie warto już robić serwera pod 1.6.2 chyba że ten serwer będzie miał coś czego inne serwery nie mają ;>

post-797478-0-22852600-1429556938.png

Opublikowano

Nie rozumiem Cię. Przecież i tak będziesz musiał przedłużyć serwer chyba, że załozysz na 20 dni dla hajsu ;d

Przecież to widać nawet dla kogoś kto się nie zna, że pakiet nr.2 jest lepszy bo taka logika ludzka x2 lepsze :P  Weź 1 pakiet może przez 30 dni więcej uzbierasz xD

Bez sensu to pytanie zadałeś ;d 

Opublikowano

Kuba w sumie tak :D nie pomyślałem ale ok hosting już mam :) wybrany

@OnnPL czy coś innego typu pluginu preciousstone byłby odpowiedni ?

Jest to plugin który zamienia jakiś blok (np gąbke) na cuboida, w ten sposób gracz sam wybiera sobie miejsce działki :) a dodatkowo miałby działke na plotme

Sorry za ort i jakikolwiek błędy ale pisze z tela

TEMAT

Opublikowano

pablos sądzę że FB się już przejadły bardzo mało osób gra na tych FB ja sam za nimi nie przepadam ;/ jeśli tworzysz serwer 20 slotow bądź 30 to idź wsadź łeb do piekarnika -- takie serwery nigdy się nie rozwiną. od 50 slot możesz już zacząć myśleć -- jakiś ReaLife czy coś chodzi o zarabianie pieniędzy takie serwery to rzadkość a się fajnie gra:>

post-797478-0-22852600-1429556938.png

Opublikowano

Opłaca się ;), właśnie szukam takiego serwera, myślę że serwer będzie miał dużo graczy, tylko zrób ten serwer porządnie.

Opublikowano

Według mnie ten drugi pakiet. I moim zdaniem nie będą grali bo to starsza versja i większośc serverów jest na 1.7.2 i specjalnie dla ciebie zmieniali by zawsze versje...A z tymi działkami czy ja wiem ? Są rózne serwery FB

Opublikowano

wedlug mnie nie bedzie gralo duzo osob. ludziom juz sie ten tryb troche przejadl bo nie ma co robic za bardzo.

poza tym jest na 1.6.4, a wiekszosc woli grac na najnowszych wersjach bo jest wiecej rzeczy i mozliwosci

co do kart graficznej - to nie jest to wysoki wydatek, na alegro mozna kupic za grosze dobrą i uzywaną karte graficzną

Opublikowano

Z wersją 1.6.2 bez sensu, lepiej iść do przodu i zrobić ten server na 1.7.2 ;)

52718291273710441791.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...