Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie działo wybrać do Pz.Kpfw. IV Aust H.?

Szakalowaty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Otoz mam dylemat ;d 

Kolega mowi mi zebyl wzial do tego czolgu dzialo 10,5cm Kw.K. L/28 ( chociaz ma mniej na przebicie pancerza ).

Aktualnie uzywam 7,5cm Kw.K 40 L/48 i które tutaj wybrać? Prosze o szybka pomoc ;d

Z gory dzieki

Pozdrawiam ;d

Opublikowano

Polecam ci 10,5 mm poniewaz na wyzszych tierach bedziesz mial problem z przebiciem dzialo 7,5 110 peny to kiepsko golda bys musial ladowac bo tam jest 158 peny aha i do 10,5mm laduj pocisku he bo ap maja tylko 64 peny a pocisk he wejdzie zawsze , bedac na swych tierach td moga schodzic na hit oprocz at2

Opublikowano

Osobiście poleciłbym Ci działo 10,5 cm, ponieważ jest lepsze. Na piątych tierach niektóre czołgi są miękkie i na strzał możesz strzelać po 300 +, lecz oczywiści na pociskach HE.

Opublikowano

Ten czołg ma tragiczną penetrację na 10,5cm, 64mm nie wystarczy na 5-7 tiery. Jeśli zamierzasz strzelać z tego działa, to only OB, lecz musisz mieć to na uwadzę, że często pocisk może wejść za np. 100 lub za 50.

7,5 cm to spamerska lufka, stockowa ładuje 4 sekundy, bije po 100 i ma 110 penetracji. Ja nie lubię troll gunów, dlatego jeździłbym 7,5. Najlepiej pograj obiema lufkami i sam zdecyduj.

Opublikowano

Ostatnio grałem trochę tym czołgiem z 10,5 cm jest fatalne(nie może się porównywać z trollem od m4 shermana, które niby ma mniej peny, a lepiej wchodzi dmg ) bardzo słabo losuje dmg nawet celując w t-28 lub inny miękki czołg potrafi wchodzić za śmieszne 50-150 dmg,  mało kiedy masz za full dmg, działko 7,5 cm jest moim zdaniem lepsza na tym czołgu, rzuci na tiery 6-7 to goldem można parę pestek puścić lub chociaż zdejmować gąski za to też jest exp. + działka 7,5cm jest taki, że jak jesteś top tierem masz większość czołgów na 4 strzały i masz czas na korektę błędu bo ładujesz parę sekund, a 10,5 cm ładuje coś około 9+  sekund. Tak jak mówił @Juri. pojeździj parę bitew z jedną, a potem z drugą sam sobie wybierzesz pod siebie:]

Opublikowano

105 gra mi się przyjemnie, Do VII tieru wejdzie spokojnie 100-300. Przyjemne działo, Kupa śmiechu na III-V tierach.

Opublikowano

Ostatnio grałem trochę tym czołgiem z 10,5 cm jest fatalne(nie może się porównywać z trollem od m4 shermana, które niby ma mniej peny, a lepiej wchodzi dmg ) bardzo słabo losuje dmg nawet celując w t-28 lub inny miękki czołg potrafi wchodzić za śmieszne 50-150 dmg,  mało kiedy masz za full dmg, działko 7,5 cm jest moim zdaniem lepsza na tym czołgu, rzuci na tiery 6-7 to goldem można parę pestek puścić lub chociaż zdejmować gąski za to też jest exp. + działka 7,5cm jest taki, że jak jesteś top tierem masz większość czołgów na 4 strzały i masz czas na korektę błędu bo ładujesz parę sekund, a 10,5 cm ładuje coś około 9+  sekund. Tak jak mówił @Juri. pojeździj parę bitew z jedną, a potem z drugą sam sobie wybierzesz pod siebie:]

Zapomniałem dodać, że jeśli ktoś chcę grać trollem musi znać Weak Spoty. 

105 gra mi się przyjemnie, Do VII tieru wejdzie spokojnie 100-300. Przyjemne działo, Kupa śmiechu na III-V tierach.

Jakoś nie wierze, by Tigera P weszło chociażby te 200. Na low tierach oczywiście tyle wchodzi.

Opublikowano

Zapomniałem dodać, że jeśli ktoś chcę grać trollem musi znać Weak Spoty. 

Jakoś nie wierze, by Tigera P weszło chociażby te 200. Na low tierach oczywiście tyle wchodzi.

Jak nie znasz weak spotów to wklej sobie moda ze skórkami. Ja nie potrzebuje bo nie gram od wczoraj w wota.

Opublikowano

Jak nie znasz weak spotów to wklej sobie moda ze skórkami. Ja nie potrzebuje bo nie gram od wczoraj w wota.

Ale są czołgi w które nie ma opcji strzelić za full dmg. KV-1, Tiger P itp.

Opublikowano

@kYRA.

Lepiej uwierz, Pocisk HE, może go zranić od 38 - do 200HP, Zawsze coś powinno wejść, Jeśli wiesz gdzie strzelać, Tiger powinien stać się łatwym celem do zniszczenia.

Opublikowano

@kYRA.

Lepiej uwierz, Pocisk HE, może go zranić od 38 - do 200HP, Zawsze coś powinno wejść, Jeśli wiesz gdzie strzelać, Tiger powinien stać się łatwym celem do zniszczenia.

200 to wchodziło od dupy, a nie od boku, wystarczy, że mój znajomy nim gra i przy strzelaniu w właz czy inne WS wchodzi za 100 - 150 maksymalnie.

Opublikowano

Ale są czołgi w które nie ma opcji strzelić za full dmg. KV-1, Tiger P itp.

jak w kv-1 z golda sypniesz w ws to za full wejdzie, tak samo w tigera / tigera p

Opublikowano

jak w kv-1 z golda sypniesz w ws to za full wejdzie, tak samo w tigera / tigera p

Jak wysadzisz mu magazyn ammo to i maus tak zejdzie na hita!

Opublikowano

10,5 to dobry wybor, mocne dzialo, co jest chyba podstawa w tej grze ;P

Hah, gry ci się pomyliły. Tutaj nie ma podstawy. Wszystko się liczy na równi. Czołg z dobrym działem, ale bez pancerza, mobilności, camo i zasięgu widzenia to crap. Strzelisz raz/dwa i ciebie zabiją.

10.5 jest do zabawy, 7.5 jest do bardziej medowatej gry.

Opublikowano

Jak wysadzisz mu magazyn ammo to i maus tak zejdzie na hita!

Emmm... chodzilo mi o to ze wejdzie za full czyli te srednie 350dmg. Naucz sie czytac dzieciaku.

Opublikowano

@ad0n Początkujący zasadniczo nie mają nadmiaru kredytów na używanie gold ammo gdzie popadnie.

Opublikowano

@Fireho

Zaczynajac gre zwykle wpisuje sie kod zaproszeniowy. Wiec masz troche golda. Pozatym, pomidory z golda sypia czesciej niz z HE.

I za golda ma kupować pociski premium!? Weź chłopie nie rozśmieszaj nas...

Opublikowano

I za golda ma kupować pociski premium!? Weź chłopie nie rozśmieszaj nas...

Tego nie powiedzialem... a w zasadzie napisalem. Jak go nie stac na golda to niech wali z he. ja osobiscie na ty czolgu gralem only he i 2 heaty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...