Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Głośniki - Które wybrać?

Godziu ^^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Chciałbym sobie kupić głośniki do komputera ( 2.1 ). Zależy mi na dość dobrej jakości dżwięku i przede wszystkim dobrym bassie. Cena max to 90 zł. Wybrałem oto takie 2 modele.

http://allegro.pl/glosniki-creative-2-1-inspire-a120-9w-pilot-i4427976245.html#specyfikacja
http://allegro.pl/mocne-glosniki-2-1-tracer-code-extra-bass-wys-dzis-i4382841219.html

Ten zestaw od Tracera ma jest mocniejszy o 12 W, lecz jest mniej wygodny ( brak pilota ) i ma dziwne ulożenie membrany ( z reguły głosnik jest na dole, skierowany ku podłodze ) 

Czy ten pilot od Creative ma regulacje bassów?

Ktory zestaw wziąć ?

Pozdrawiam !

316rfbqr.png

Opublikowano

Żadne. Używane Logitech X230 w tej cenie, chyba, że jakimś cudem upolujesz Logi Z3 za tą cenę.

z reguły głosnik jest na dole, skierowany ku podłodze 

Kto Ci takie pierdoły wciska ? Tak jest w może kilku procentach wszystkich konstrukcji (nie liczę syfiastych konstrukcji typu komputerówki po 100zł), większość subwooferów ma głośnik na którejś ze ścianek.

Opublikowano

Oba to tanie plastiki gorsze nawet od zwyklych A60 za 50zl w 2.0

Ja Ci polecam doplacic kilkanascie zlotych i wziac to:

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4423278095&ars_source=ars&ars_socket_id=16&ars_rule_id=84

115zl, ale porzadne glosniczki z "porzadnym bassem i niskimi tonami", gdzie mamy fajny, lekko metaliczny poglos ktory jest swietny zwlaszcza przy muzyce metalowej, rock etc. oraz przy filmach akcji, sensacyjnych gdzie dzwiek bedzie przestrzenny, glosy postaci przyjemnie glebokie i cieple, a wszystkie wybuchy i strzaly doskonale zaakcentowane z glebokim poglosem bassowym...

Moze i porzadnym kolumienkom nie dorownuja, ale w tej cenie jedna z lepszych opcji, do tego nowki :)

Opublikowano

115zl, ale porzadne glosniczki z "porzadnym bassem i niskimi tonami", gdzie mamy fajny, lekko metaliczny poglos ktory jest swietny zwlaszcza przy muzyce metalowej, rock etc. oraz przy filmach akcji, sensacyjnych gdzie dzwiek bedzie przestrzenny, glosy postaci przyjemnie glebokie i cieple, a wszystkie wybuchy i strzaly doskonale zaakcentowane z glebokim poglosem bassowym...

Mieliśmy je w szkole, nie wiem z czym to coś porównywałeś ale ten zestaw nie dysponuje zjawiskiem zwanym basem. Coś tam sobie burczy i wali w karton, satelitki to też jakieś nieporozumienie. X230 będą tu lepsze, o ile oczywiście autor zdecyduje się na używany sprzęt.

Opublikowano

Nie wiem, slyszalem jak graja przez kilka godzin - dla mnie cos specjalnego to nie jest,bo przyzwyczajony jestem do 5.1, ale jak za 120zl to swietny dzwiek byl... a po wlaczeniu bassow na maxa na glosnikach i odtwarzaczu / programie to bass mocny jest jak na taki pypec :)  Puszczajac w bloku glosno na parterze slychac bylo na 4 pietrze z zamknietymi oknami wszedzie, a drzenia tez na podlodze na 2 pietrze byly drobne... wiec nie mow ze nie ma bassu :P Satelitki maja ten problem ze przy wielu roznych dzwiekach strasznie to rozdzielaja, i trzeba z wiekszej odleglosci sluchac bo inaczej nie da rady... 

Opublikowano

Szukałem tych głosników używanych, lecz jest ich bardzo mało ( 1 aukcja ) z cena 134 zł. Nie chce aż tyle wydawać. Chciałbym wydać do tych 90 zł. Licze się dla mnie tak jak pisałem czysty dźwięk ( o ile to możliwe za taka cenę ). Te glosniki z Tracera i z Creative są słabe - wiem o tym, lecz to właśnie między nimi będę raczej wybierał, ponieważ kasę mam ograniczoną ( kupuje jeszcze myszke, klawiature, mikro itd.), więc nie mam zbytnio dużego pola manewru. Creative czy Tracer?  

316rfbqr.png

Opublikowano

Kupe syfu powiadasz ? Właśnie mu polecasz szajsowate głośniki warte połowę swojej ceny.

Bierz modecomy, jeśli chcesz 2.1 to używane X230, łatwo je wyrwać za 70-90zł. Nie jest to specjalnie dobry sprzęt, ale lepszy niż inne śmieci w tej cenie.

Opublikowano

Z323 sa dobre w tym budzecie, jednak podatne na uszkodzenia, a w grach czy filmach nie daja az tak ciekawego (bo ciezko to okreslic) dzwieku, jak SW HF2.1 1205... 1250 to wersja gamerska - placisz za wyglad i nazwe,  reszta taka sama, z tym ze masz tam wzmacniacz w komplecie, i troszke wiecej mocy generuje ... 

Z323 sa podatne na uszkodzenia stylistyczne, typu zarysowania, odpryski, nadpekniecia, oraz w ekstremalnych warunkach predzej padna niz 1205 / 1250...

Z323 sa troszke lepsze przy muzyce klasycznej, spokojnej, wielotonowej, znowu sa gorsze od 1205 1250 w filmach i grach, gdzie 1205 i 1250 generuja lepsze tlo dzwiekowe, glebsze i cieplejsze glosy, a oglosy strzalow i broni sa ... swietne. Na zadnych z tych glosnikach nie uzyskasz swietnej przestrzennosci, i sa tu niemal identyczne, jednak nadal 1205 i 1250 wygeneruja lepszy dzwiek w muzyce "agresywnej, spontanicznej" tj. rock, metal, rap, w muzyce z niskimi dzwiekami, tj. blues, jazz, znowu nieciekawie brzmia na nich dzwieki wielu roznych instrumentow naraz, oraz dzwieki muzyki klasycznej, gdzie po prostu dzwieki sa "rozdzielone" i sluchanie ich w odleglosci mniejszej niz 2-3m jest po prostu uciazliwe...

@Edit

Ps. Jesli chodzi o bass i glosnosc, to 1250 jest najmocniejsze, troche cichsze sa 1205, a najmniejszy z tych 3 zestawow poziom glosnosci i bassow uzyskamy na Z323

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Wielkie dzieki ! Ale sie rozpisałeś, dowiedziałem sie co i jak :). Wezmę raczej te z Logitecha bo lepsza firma i ogólnie jakos bardziej mi sie podobają. Pozdrawiam !

316rfbqr.png

Opublikowano

Z323 to kolejny nowy syf. Zagra to słyszalnie gorzej oraz słabiej niż starsze zestawy, teraz mało które nowe komputerówki są chociażby średnie. Ale weźmiesz co będziesz chciał, w końcu nie mogę Ci zakazać wzięcia jakiegoś syfu. Skoro temat rozwiązany to zamykam.

1250 generuja lepsze tlo dzwiekowe, glebsze i cieplejsze glosy, a oglosy strzalow i broni sa ... swietne.

Oczywiście, to audiofilski sprzęt wart 5 tysięcy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...