Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kick Off Glitch

Samosznik.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, to już mój drugi poradnik w tym dziale - dzisiaj pokażę Wam, jak wykonać popularnego Kick Off Glitcha.

Kick Off Glitch polega na wybiegnięciu zawodnika do przodu, odrazu po rozpoczęciu gry i zagraniu do niego podania prostopadłego górą, niżej wytłumaczę jak zrobić to w szczegółach.

1. Rozpoczynamy normalnie mecz.

2. Kiedy zawodnik po rozpoczęciu ma piłkę, podajemy do jakiegokolwiek zawodnika "podaniem na wybieg", czyli przyciskami wystawienia się/modyfikatora + podania

3. Podajemy piłkę między sobą w tyle, lub po prostu staramy się nie stracić piłki do momentu, aż zawodnik, który ma wybiec - będzie mniej więcej w tym miejscu.(ważne jest też, aby nie kazać innemu zawodnikowi wybiec na pozycje, gdyż nasz pierwszy zawodnik się zatrzyma.) 903591405975221303055.jpg

4. Podajemy prostopadle górą (w kierunku wybiegającego zawodnika) na 3 kreskę siły, może nawet troche więcej. wystawianie się/modyfikator + podanie prostopadłe

5. Wtedy nasz zawodnik w momencie przyjęcia powinien być za linią obrony i dostać piłkę w idealnym momencie i mieć czas na przyjęcie i strzał na bramkę.

To by było na tyle, w miarę czasu, opanujecie to rozegranie i będziecie strzelać bramki z większości rozpoczęć gry. ;)

Dzięki za przeczytanie, miłego korzystania z poradnika.

OIE6isU.png

Opublikowano

Robisz wszystko tak, jak jest napisane? Od razu to Ci równiez nie będzie wychodzić, musisz potrenować - najlepiej w meczu treningowym.

OIE6isU.png

Opublikowano

Modyfikator to ten przycisk który odpowiada za zmianę zawodnika? Czyli np u mnie Q.

Mam zatem nacisnąć najpierw Q + S, a potem Q +W ? ? ?

Dokładnie tak robisz, pamiętaj też, żeby w międzyczasie nie nacisnąć czasem Q, ponieważ to zepsuje całe zagranie, bo inny zawodnik zacznie wybiegać. Tylko Q+S i Q+W.

OIE6isU.png

Opublikowano

Na Padzie jest to R1 / RB ( Odpowiada to Q ) 

Dodaj jak możesz 

Nie napisałem nic, jakie to przyciski, bo każdy może mieć inaczej ustawione.

OIE6isU.png

Opublikowano

Wystarczy patrzeć do przodu lub na mapce, w którym miejscu jest już nasz napastnik.

Jak będzie pomiędzy obrońcami przeciwnika, to wtedy trzeba dać podanie prostopadłe górą.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Działa ale nie nawidzę gdy ktoś to robi. Ja nie wiem dlaczego ale nie próbuję. Grałem kiedyś mecz i wynik skakał tak 1:0 , 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3,4,4,5:4,5:5. Po każdym moim golu koleś zaczynał w ten sam sposób właśnie jak opisany w poradniku i traciłem gole.

4043121350.png

Opublikowano

Do kick Off Glitch'a najlepiej aby zawodnik który będzie "uciekał" miał z 85+ pace'a + przyjmowanie piłki z 80 aby mu nie odleciała na pół kilometra jak będzie przyjmował. 

EDIT: I oczywiścię ten co mu "podaje" to też niech ma z 80 podań bo zwykły podań 50 poda pewnie kilometr za albo przed.

Chcesz żebym szybciej odpisał? Dodaj @JameS. do postu.

Opublikowano

Do kick Off Glitch'a najlepiej aby zawodnik który będzie "uciekał" miał z 85+ pace'a + przyjmowanie piłki z 80 aby mu nie odleciała na pół kilometra jak będzie przyjmował. 

EDIT: I oczywiścię ten co mu "podaje" to też niech ma z 80 podań bo zwykły podań 50 poda pewnie kilometr za albo przed.

Potrzebne jest też wychodzenie na pozycje.

Jak ma mało to nie zawsze dokładnie wyjdzie.

636451494245979649038.gif

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...