Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki telefon wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka wszystkim,pytałem wielu kolegów takich co się coś znają i co się nie znają na tym temacie ale sam nie wiem jaki telefon byłby najbardziej opłacalny.Otóż czeka mnie mieszkanie w internacie,a komputerem nie chcę ryzykować kradzieży bo i taka rzecz może się tam zdarzyć więc chciałem sobie kupić coś czym mógłbym zabić godzinkę,ewentualnie dwie wolnego czasu.Napiszę niżej nad czym myślałem:

-Samsung Galaxy S2,

-Samsung Galaxy S3,

-Nokia Lumia 520,

-Nokia Lumia 630/625,

-HTC Sensation XE/XL,

Chcę wydać jakieś 400zł max bo mam jeszcze kilka innych wydatków.Rozglądałem się za S3 ale za tą cenę znajduję z uszkodzoną szybką i tu jedno z głównych pytań,czy mi się opłaca? Bo nie wiem czy będzie mi się opłacało kupić tego S3 i wymienić tą szybkę czy może polecicie mi jakiś inny? Czekam na Wasze opinie,a i możecie dać też inne przykłady telefonów  ;) Z góry wielkie dzięki za pomoc  :D

Opublikowano

S3 nie dostanie 4.4, ale zawsze można można rootowac i wgrać rom.

Opublikowano

Szybki są drogie, jak jest uszkodzony dotyk to jeszcze bardziej. Sam raczej nie wymienisz bo trzeba mieć umiejętności żeby tego nie uszkodzić, a serwis kosztuje.

21515.jpg

Opublikowano

Jeśli już to wymianę zlecę mojemu koledze,który już zajmował się takimi wymianami i przy S3 i przy innych,a problemy nie występowały tylko też właśnie chodzi mi o to czy w takim nie byłoby uszkodzone coś więcej niż tylko szybka.Myślałem właśnie nad tym S2 Plus bo w dobrej cenie mam praktycznie nowego,ale S3 byłby trochę mocniejszy,pociągnął by więcej gier bo na S3 kolega sobie popyla w GTA:SA co na S2 nie sądzę żeby mi poszła.

Opublikowano

Za 450zł możesz znaleźć praktycznie nową Xperię M uzbrojoną w dwa rdzenie Krait, telefon jest bardzo wydajny sam jestem jego posiadaczem i nigdy nie zdarzyły mi się jakieś lagi czy przycięcia, do gier czy przeglądania neta też jest OK gta SA działa płynnie, to by był najlepszy wybór w tym segmencie cenowym. Nie bierz starego dziadka s2 czy też jego wykastrowanej wersji "plus" bo to się po prostu nie opłaca, oba są gorsze od Xperi M a na dodatek mniej wydajne :)

A i dodam, że po podkręceniu procka do 1,4  Xperia M wydajnościowo jest zbliżona do SGS 3 Który kosztuje znacznie drożej ;)

(Screenshoot z mojej Xperi M)

9520014060298951020634.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...