Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Połączenie z FTP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zainstalowałem sobie przed chwilą freeBSD 9.2 (64bit) , zaaktualizowałem porty i mysql 5.5.
Aktualnie próbuje wgrać pliki serwerowe i mam problem z połączeniem się z FTP. Dodam że jest to serwer hamachi.

FileZilla - loguję się ustalonymi passami przeze mnie + ip z końcówką 100 - timeout (gdy portmap OFF) z końcówką normalną - conection refused
po uruchomieniu portmapa oba IP wywalają timeout.
Zapora wyłączona, próbowałem sysinstall na nowo , ba nawet ściągłem gotowca od Terenzo. To samo.

Prosiłbym o jak najszybszą pomoc.

Bądź Człowiek, jebnij w ten zielony guziczek "Lubię to" xD

Masz jakiś problem koleś? Spierdalaj... i nie oglądaj się za siebie...

"Dresy" to najtroskliwsi ludzie, zawsze jak przechodze obok nich pytaja czy mam jakiś problem...

Opublikowano

upc co ma internet wspólnego z hamachi bo nie ogarniam ..... xD   od nowa zrób maszyne  i odpowiednio skonfiguruj  bo pewnei coś ci nie łączy z hamachi lub nie odpaliła ci się dobrze maszyna

Opublikowano

Internet osiedlowy - podłączony pod router TP-Link
3cia maszyna pod rząd nie chce działać
wpisywałem /etc/rc.d/netif restart jak i ifconfig

"Dresy" to najtroskliwsi ludzie, zawsze jak przechodze obok nich pytaja czy mam jakiś problem...

Opublikowano

na 99% problem leży w źle skonfigurowanym sysinstall, w plikach terenzo masz tuta jak powinno być tak ustawione, miałem taki sam błąd, gdzie zaznaczyłem źle jedną opcje. :)

Opublikowano

@Refresh
Skonfigurowalem Sysinstall jak u terenzo, próbowalem z oboma IP i nic. Z portmapem to samo co na początku. Zmienialem netmask z 255.0.0.0 na 255.255.255.0 i tez nic.
Juz sam nie wiem. Próbowalem wszelkimi sposobami jakie znam. Bez routera, reinstall hamachi, nowa maszyna...

Opublikowano

CoreFTP tez nic nie dal. Nie wiem, moze ktos by mi spróbował pomóc przez teamviewer? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...