Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Supp and ADC

recelo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka aktualnie posiadam 6600 pz i zastanawiam się kogo kupić jako supporta albo adc

Bardziej zależy mi na kupieniu supporta gdyż niestety nim jestem zmuszony grać.

Postacie jakich NIE mam: (supp)

Braum, Lulu, Nami, Thresh, Blitz i Janna

ADC (kupię najprawdopodobniej po supporcie :P)

Draven(tutaj od razu mówię że jakoś nie idzie mi nim gra), Lucian, Quinn, Varus, Graves, Kog, Corki, Miss Fortune, Twitch no i ten Urgot który odpada :P

Tak więc proszę o doradzenie jakiego supporta z tych wymienionych kupić i którego ADC. Uprzedzam także że nie jestem najwybitniejszym graczem więc raczej postać skuteczna i w miarę "prosta w obsłudze" :) No i żebyście nie zrozumieli mnie źle nie feeduje innych i nie mam stat 0/10 :P jestem raczej przeciętnym graczem :D

2nbcax2.jpg

Opublikowano

Varus robi trochę większy dps od Ashe, ale jego ulta trochę do życzenia pozostawia.

Kog'Maw jest konkretnym ADC ale w early jest uzależniony od supporta.

Corki to maszyna do zabijania, ale dopiero jak ulta zdobędziesz, wcześniej to farma.

Opublikowano

Skoro tak, to polecam Thresh'a, który jest obecnie najlepszym supportem i to odkąd wyszedł, a na ADC polecam Luciana - bardzo mobilny, silny lane phase, a po patchu 4.12 jest jeszcze lepszy.

h6IduA1.png

Opublikowano

@RionKillIN

Lucian? Silny po patchu 4.12? Nie bądźmy śmieszni. Zresztą kogo chcesz oszukać siebie czy jego?

Lucian=kupa(czorna)

@topic

Support:

Zastanów się nad Nami oraz Threshem.

Ad carry:

Vayne

Corki

Kogmaw

Deadboy

Opublikowano

Tresh

+hook

+luntern ratujący dupe

+slow

+AoE slow

+harras

+dobry na lini

KogMaw

+poke

+slow

+range ze skilla

+harras ultem

+range ulta

+passyw do dobijania

-ciężko z maną

Opublikowano

@ChEeFo2000

Ty chyba jesteś kupa (biała)

@top

Lucian + Thresh

bardzo silna kombinacja

Lucian ma szybki push, dobry dmg, dash/wyjście ze slow(też z exhausta), ulti dobre do farmienia(rzadko się z niego zabija)

Thresh ma latarnię, która rozjebie system, hook, doskok, odepchnięcie/przyciągnięcie, 99% slow z ulta, tanky

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@ChEeFo2000

Ty chyba jesteś kupa (biała)

@top

Lucian + Thresh

bardzo silna kombinacja

Lucian ma szybki push, dobry dmg, dash/wyjście ze slow(też z exhausta), ulti dobre do farmienia(rzadko się z niego zabija)

Thresh ma latarnię, która rozjebie system, hook, doskok, odepchnięcie/przyciągnięcie, 99% slow z ulta, tanky

Da silver, da skill. :3 Sorka ale już Lucian nie będzie mógł wychodzić ze slowa :> Btw. Range=500

Deadboy

Opublikowano

Da silver, da skill. :3 Sorka ale już Lucian nie będzie mógł wychodzić ze slowa :> Btw. Range=500

Jako tako da radę nim coś ugrać

@topic

Braum jako sup:

- pasywka, która po aa nakłada efekt lub po dobrym użyciu Q > oraz po 3/4 AA daje stuna od 1,25 do 1,75 sec oraz zadaje trochę dmg przy tym

- Q, które slowuje

- W, które skacze do przeciwnika dostajesz wtedy resy i armora

- E, które daje tarczę zwiększa Ci się ms o 10%? oraz otrzymujesz mniejsze obrażenia przy czym tarcza blokuje dmg

- R, które podrzuca cele oraz slowuje

Kog'maw jako adc:

+ W daje dużo zasięgu + bije dodatkowe obrażenia

+ E slowuje

+ R po trafieniu ukazuje pobliskie stwory

+ Q pasywnie daje AS + po pomyślnym trafieniu obniża % pancerz oraz magic resist

+ W nie zabiera many

+ Potęga w late game ( dużo dmg )

- można szybko wyjść z many jeśli używamy często R

- w early gamie polega na supporcie oraz junglerze

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Lucian nadal jest silny wprowadzasz autora w duży błąd mówiąc ze Lucian to kupa.

Support: Braum

+Tanky

+Duzo cc

+Chroni sojuszników swoja tarcza

+Dobre ulti

ADC: Lucian

+Burst

+Escape

+Outpush

+Najlepsze 1v1 w adc.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Lucian nadal jest silny wprowadzasz autora w duży błąd mówiąc ze Lucian to kupa.

Support: Braum

+Tanky

+Duzo cc

+Chroni sojuszników swoja tarcza

+Dobre ulti

ADC: Lucian

+Burst

+Escape

+Outpush

+Najlepsze 1v1 w adc.

Dywizja?

Lucian- 500 range(bardzo małojak na postać polegającą na skillach), usunięto niwelowanie slowa z E(ten skill to już tylko mały dash), mniejszy range z Q(też 500), brak resetowania E przez zabicie z ulta.

Porównując do Vayne.

Vayne- 550 range(normalny), doskok/odskok + mocniejszy autoatak co 2-3 sekundy, procentowy dmg z W, stun/odepchnięcie, niewidzialność + dodatkowe AD z ulta.

Vayne +

Lucian -

Taka prawda, Lucian po nerfach już odpada z czołowych ADC i staje się tym z TIER 3. Nie jego meta, jego czas minął i musicie się z tym pogodzić tak samo jak i Twitch.

Jeszcze raz.. Obecnie najlepsze adc to takie które posiadają duży burst oraz push w mid i late game np.

-Corki

-Vayne

-Tristana

-KogMaw

-Draven

-Cait(zależy od early)

Deadboy

Opublikowano

Dywizja?

Lucian- 500 range(bardzo małojak na postać polegającą na skillach), usunięto niwelowanie slowa z E(ten skill to już tylko mały dash), mniejszy range z Q(też 500), brak resetowania E przez zabicie z ulta.

Porównując do Vayne.

Vayne- 550 range(normalny), doskok/odskok + mocniejszy autoatak co 2-3 sekundy, procentowy dmg z W, stun/odepchnięcie, niewidzialność + dodatkowe AD z ulta.

Vayne +

Lucian -

Taka prawda, Lucian po nerfach już odpada z czołowych ADC i staje się tym z TIER 3. Nie jego meta, jego czas minął i musicie się z tym pogodzić tak samo jak i Twitch.

Jeszcze raz.. Obecnie najlepsze adc to takie które posiadają duży burst oraz push w mid i late game np.

-Corki

-Vayne

-Tristana

-KogMaw

-Draven

-Cait(zależy od early)

No ciekawe... http://zapodaj.net/ea5825bc8480b.png.html

Aktualnie Gold 3

Lepiej nie pierdol głupot, bo nie wypada ściemniać koledze co założył temat. Nie potrafisz nim grać nie znaczy, że jest słaby, a poza tym teraz tier 1 ADC to Lucian, Kog i Tristana... Poza tym największy burst wśród Marksmanów mają Lucian i Trist, ale to szczegół

h6IduA1.png

Opublikowano

śmiało mogę polecić nami :)
heal, ms, w miarę duży dmg,  2 podrzucenia..  jest ok :)
ewentualnie braum ale ostatnio był banowany więc...
a na adc
dravena, miss lub vayne
luciana nie skomentuje bo go nie mam +  nie lubie go. (nie umiem przeciw niemu grać ;-;)

a tak do urgota to wcale taki słaby nie jest,,, :<

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

No ciekawe... http://zapodaj.net/ea5825bc8480b.png.html

Aktualnie Gold 3

Lepiej nie pierdol głupot, bo nie wypada ściemniać koledze co założył temat. Nie potrafisz nim grać nie znaczy, że jest słaby, a poza tym teraz tier 1 ADC to Lucian, Kog i Tristana... Poza tym największy burst wśród Marksmanów mają Lucian i Trist, ale to szczegół

Dużo grałem lucianem i wiem co to jest teraz. Jedna wielka czarna kupa z zasięgiem 500. Sorka to już nie ten sam Lucian i już nie jet jednym z lepszych adc. Wiem, ciężko się z tym pogodzić ale jego czas minął ;(. Jakby jeszcze usuwał slowa z E oraz gdyby miał mniejszy cd to jeszcze coś by ugrał z tym swoim zasięgiem, no ale sory, Riot go znerfił i nie jest już taki świetny.

http://how2win.pl/lucian-wylaczony-powrot-shena/

W tym temacie są takie słowa. cyt. "Brak Luciana nie powinien poważnie naruszyć obecnej mety, ponieważ miejsce na szczycie tier list zajęły postacie takie jak Corki, Kog’Maw, Jinx czy Tristana, a sam Lucian powoli przechodził z uniwersalnego carry w pick sytuacyjny."

http://how2win.pl/ogromne-zmiany-w-balansie-juz-na-pbe/

W tym temacie znalazłem to. 

LUCIAN
Relentless Pursuit (E)
luciane.jpg
  • Czas odnowienia został zwiększony z 14/13/12/11/10 do 18/17/16/15/14

http://www.surrenderat20.net/2014/07/718-pbe-update.html

W tym temacie to. Więc bardzo proszę nie mów mi, że lucian nadal jest mocny i nadaje się do tejże mety i, że nadal jest god tier. :)

Lucian

• Relentless Pursuit ( E ) no longer lists it reduces slow effects
re;emt.jpg

Deadboy

Opublikowano

Lulu, Nami, Thresh, Blitz - nad nimi bym zastanowiła się.

Polecam Nami, ponieważ ma bardzo denerwujące Leczenie na "W". Z Threshem można ciekawe "plejsy" tworzyć (m.in. jego latarnia = przyciągnięcie do siebie sojusznika z dżungli), Blitz'em mało kto teraz gra, a jego "Q" (przyciągnięcie) jest okropnie irytujące, jeżeli ogarnia się. Osobiście z tych wymienionych supportów grałam Lulu i Nami, w szczególności ten drugi supp, więc ją Ci polecam :)

Adc - polecam Jinx, Cait na początek, żeby oswoić się z farmieniem - tzw. last hit, mają dość długi zasięg, Cait ma dobry escape na "E". Hm, a z tych, co podałeś to Lucian i Varus.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi zalajkowałem każdy pomocny :)

Kupiłem Thresha i nad adc się jeszcze zastanowię jeszcze raz dzięki :)

2nbcax2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...