Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 bug/problem - potrzebna pomoc

DominKzN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Od jakiegos czasu gram w Metina na laptopie z powodu awarii komputera. Laptop ma ok. 5 lat i zazwyczaj Metin dzialal na nim bez problemow, a bywalo, ze gralem na duzej ilosci kont np. przy DT. Od ostatnich czasow jednak cos sie z nim zaczelo dziac pomijajac to, ze jest stary - robilem oczywiscie resety itd zeby go odsyfic. Z uplywem czasu Metek chodzil na nim juz gorzej i z np. 8 kont jednoczesnie aktualnie zrobilo sie tak, ze moge odpalic 1, max 2 - ale juz mam ciezkie sciny.

Problemem jest glownie strasznie dlugie ladowanie paska po wybraniu postaci i przy przenoszeniu do innych lokacji np. z M1 do M2... Pasek zazwyczaj ladowal sie chwile dluzej tylko przy 1 logowaniu, a potem to kwestia 2 sekund. Aktualnie mam taka sytuacje, ze po wybraniu postaci pasek laduje sie znacznie dluzej, a, gdy klikam na okno metka (gram na window mode) przy wczytywaniu to nagle cale okienko robi sie biale, a w lewym gornym rogu pisze np. "Metin2 (nazwa servera) Not Responding" po czym po dluzszej chwili wraca do normy.
 Ponad to czeste scinki przy wchodzeniu/schodzeniu z konia itd. lub, gdy cos sie wczytuje np. M1 - tylko czas tych zaciec jest troche dluzszy i rzuca sie w oczy. Czesto przy tym padam itd...
 Od jakiegos roku nie moge normalnie zagrac na Hard serverze np. Wojem bodym czy Sura WP, bo koliduje mi to z buffem, ktorego nie moge odpalic, bo komp nie wyrabia mimo (moim zdaniem jak na 5 letniego kompa dobrych parametrow). Jak gram to tylko na medium/ easy, raz sie na harda odwazylem to wybralem szamana zeby miec tego buffa wbudowanego.
 Zaznacze jeszcze, ze wczoraj robilem reset systemu i mam w nim tylko pare podstawowych rzeczy i nic wiecej zeby go nie zasyfiac.

- Co moze byc przyczyna tego i jak to rozwiazac?
- Dlaczego z poczatku bralem po 8 kont, a teraz 1-2 przy tym samym kompie po resecie itd...
- Co radzicie zrobic z tym dlugim czasem ladowania? Czy to od czegos zalezne? Jakis program itd?

PS Przepraszam jezeli zly dzial, licze na pomoc.

Opublikowano

zmieniły się wymagania gry i dlatego

U mnie to samo :/

Ledwo dwa na lapku pociągnę

A kiedyś to 4-6 bonów chodziło i było ok

A kiedyś to 4-6 botów chodziło i było ok

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...