Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Nie działa hosting ownserver.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, po próbie zalogowania się wyświetla się błąd MySQL o treści

http://scr.hu/0duk/fs3jm

Co oznacza, że tabela przechowywująca dane użytkowników jest zniszczona i wymaga naprawy.

Z doświadczenia wiem, że taka naprawa długo nie trwa więc jeśli podobnie będzie w tym przypadku

to w ciągu godziny hosting powinien działać.

Taka informacja.

Opublikowano

Jeśli mają backupa to potrwa to góra z 10 min a jeśli nie - nie mam pojęcia :/

Sam się tym przejmuje bo posiadam serwer na tym hostingu.

EDIT: Wygooglowałem trochę po sieci i dowiedziałem się że taki błąd występuje jeżeli... baza MySQL jest pełna!! Ciekaw jestem gdzie oni to trzymają że im się to nie mieści :D

Opublikowano

Nie, to nie jest gdy jest baza pełna a gdy coś przerwie zapis do bazy.

MySQL jest dość prostą bazą i nie powinno być problemu z naprawą.

Opublikowano

A to sory... Moja niewiedza o błędach w MySQL jest spowdowana tym, że nigdy ich nie miałem. Ale i tak powinni mieć backupy :D

Opublikowano

No dobra rozumiem hosting błędy itp.

Ale postawcie się na miejscu osoby która ma u was serwer.

Maszyny stoją off, brak logowania...

Problemy miały trwać godzinę, trwają już 2 dni.

Przedtem problemy z działaniem maszyn bo w ogóle nie można było się zn nimi połączyć przez was hosting.

I teraz znowu to znając życie potrwa to jeszcze 1 - 2 bo ten hosting prawdę mówiąc się opierdala i ma w dupie klienta.

Dalibyście chociaż w zamian tydzień serwera gratis. Bo przeleciał on a z serwera mamy wielkie gówno.

Sory za słowa ale taka prawda.

Pozdrawiam Najs. :# 

Opublikowano

Powiem tak, jeżeli jesteście tacy naiwni i kupujecie w hostingu gdzie slot kosztuje pare groszy, to czemu sie później dziwicie temu wszystkiemu? Tak naprawde hostingi sa pzreznaczone dla graczy, którzy wgrają sobie 2 mody badz 5 pluginów i pograją w 5 ze znajomymi budując jakąś rzecz na serwerze. Te serwery nie nadaja sie do serwerów publicznych które mają powyżej 20 slotów! Jeżeli ktoś zabiera się za serwery publiczne, to musi troche zainwestować w to grosza, by uniknąć takich sytuacji jak teraz :)

Ponadto moim zdaniem hosting gier powinien wyróżniać się pod względem technicznym, gdyż oferując pare groszy za slota kupujemy kota w worku, gdyż nigdy nie wiadomo gdzie nas przydzielą, oraz czy maszyna jest już dostatecznie obciążona!

By serwer działał poprawnie, trzeba gwarantowanych zasobów sprzętowych i bardzo wydajny procesor :)

Opublikowano

Dyskusja nie jest teraz o tym, osobiście gdyby nie te ostatnie problemy techniczne to jestem bardzo zadowolny z tego hostingu. Zero lagów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...