Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zrobić tło na podobne jak ma blow na fb?

milano567

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zrobić tło na podobne jak ma blow na fb? Wiem że w photoshopie ale jak? Czy on to rysuje czy ma gotowe np. w cinema 4d i wtedy uzywa jakiegoś filtru? Prosze o pomoc...

Opublikowano

Jak się nie mylę chodzi CI o to:

W8vHjvI.png

Wątpię by tu było choć trochę C4D, zapewne stworzył tekst w photoshopie i  edytował go tak, by był widoczny obrys, a także jego dziwaczność pod względem ułożenia.

Widać tutaj też nałożoną teksturę, a i zgaduję, że to jest parę warstw, wątpię by zrobił to w 1. ;) 

Opublikowano

Profilówke? Chodzi Ci o avatar? 

Pierw zacząłem od tekstu, narzuciłem na niego troszkę dodatków, potem dodałem tło, które też zeedytowałem i jakoś to wygląda.

Opublikowano

Na moje oko to jest zwykłe tło, wpisz sobie w google grafika/deviantart ,,Gold texture", potem wybrał tą czcionkę i po kolei robił literki i cały czas Ctr+t i sobie to układał w ten ,,dziwny" sposób. Potem dodał wzorek (również jakaś textura), albo gradient (nakładka) + wzorek żeby było to na dole poszarpane i do tego ustawił cień w masce. Żeby był lepszy efekt powielił napisy i przesunął je pod te z gradientem i też nadał na nie odpowiedni gradient, czy txturę. 

Jest trochę bawienia się z tym, ale moim zdaniem to nie jest jakiś wielki wyczyn z tym. 

Jeżeli chcesz prościej poszukaj na devianart.com gotowych podobnych napisów wpisując w frazę wyszukiwania ,,Jungle caption" czy tam Jungle....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...