Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WAŻNE] Czytajcie, bo oszuści grasują!

TheBlackJJoker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Dzisiaj dostałem 2 wiadomości od 2 typków. Prosili mnie, aby dodać do znajomych kogoś tam, bo on nie może, a chce się wymienić ze mną.

I dają mi link

http://steancomnuituy.com/ bleble ble

Coś mi mówiło, że to nie steam, bo źle napisana domena.

Mają oni kilka domen, podobnych do siebie, lecz nie prawidłowych.

Jest to stronka, gdzie logujesz się, a oni zapewne  zabierają nick, hasło, za czym idą itemy itp.

Ale na pewno to są oszuści...

Strona wygląda prawie identycznie, ale niestety nie są idealni :) Jak zmienisz język na polski i załadujesz od nowa stronę to będzie angielski :)

Więc reportujcie osoby podające wam te linki.

Uważnie czytajcie linki, ale przede wszystkim poznacie się o tym jak napiszą wam, że ten gostek chce się z tobą wymienić, ale z pewnych powodów nie może cię zaprosić.

Akcja Reakcja. Zgłaszać ich :)

Powodzenia :)

PS: rozsyłajcie info o tym znajomym :)

laska.png

Opublikowano

Miałem już tak z 2 razy :) Wystawiam sobie trade na cs;go lounge i  W TYM SAMYM momencie dostaje wiadomość identyczną jaką ty dostałeś. Mój kolega w to wszedł i podobno mu się coś zaczęło ściągać, na szczęście szybko się domyślił i usunął całe te gówno. Uważajcie, bo możecie przy okazji keyloggera złapać :) Ja się nie dałem nabrać, bo dokładnie przejrzałem link i są błędy literkowe. To są jakieś boty, które kradną hasła itd. 

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

ja miałem tak samo. Dałem trade na csgolouge :)

2 wiadomości po chwili dostałem.

Od razu zgłosiłem.

Ale widzę, że mają już zablokowaną domenę w chrome :)

laska.png

Opublikowano

Ameryki nie odkryłeś, te boty działają już ponad rok, ale jakiś czas temu Volvo dodało filtr przechodzenia na niezaufane strony z powody dużej ilości kradzieży. 

he?

Opublikowano

Jakbym chciał to zgłaszać to by mi życia nie starczyło bo co chwilę dostaje po 3-5 zaproszeń od takich botów... po prostu blok i wyrzucenie ze znajomych.

Jak widzę, że dodaje mnie jakiś 1,2 lvl steam albo tym bardziej prywtny profil to z miejsca leci blok i tyle, szkoda czasu na zgłaszanie

Opublikowano

Jakbym chciał to zgłaszać to by mi życia nie starczyło bo co chwilę dostaje po 3-5 zaproszeń od takich botów... po prostu blok i wyrzucenie ze znajomych.

Jak widzę, że dodaje mnie jakiś 1,2 lvl steam albo tym bardziej prywtny profil to z miejsca leci blok i tyle, szkoda czasu na zgłaszanie

co ma lv steam do oferty wymiany?  xD

reportowanie też nie ma sensu, bo to boty 

Opublikowano

Ja się przez to zalogowałem ( a na moim koncie są 2 awki asiimov ak47 vulcan i karambit fade ze statrakiem) a na drugi dzień wbijam na konto a tam ktoś się logował z rosji, ale na szczęscie itemy całe <3

Opublikowano

co ma lv steam do oferty wymiany?  xD

reportowanie też nie ma sensu, bo to boty 

lvl do wymiany ma to, że boty mają lvl 1-3 i wystarczy najechanie myszką na avatar i wiadomo czy bot czy nie

Opublikowano

Miałem to samo... Dosłownie - w momencie, kiedy wystawiłem na csgolounge ofertę - 5 sekund po tym dostałem zaproszenie oraz link. Oczywiście zauważyłem w nim błąd i poprawiłem na steamcommunity.com - a tu proszę - takiego profilu nie ma! Zgłosiłem to, ale bezpośrednio do znajomego z Valve poprzez Steam - reportowanie ich przez system zgłoszeń wbudowany w kliencie steam nie ma sensu - i tak zrobi setki nowych kont... Valve zaczyna blokować te domeny, więc długo ten 'biznes' się nie utrzyma

Opublikowano

to ze jak zdobędzie passy nic mu to nie da bo jeszcze trzeba podać kod który dostaje się na email 

Opublikowano

to ze jak zdobędzie passy nic mu to nie da bo jeszcze trzeba podać kod który dostaje się na email 

Jak masz juz konto to email latwo wyciagnac itp. 

Zglaszac i tyle. Nie wiem jak mozna byc tak naiwnym ehh

"Upadli powstaną"

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngmind.

Nie zaloguje się łatwo, jak nie ma Email'u

w sumie masz rację, ale na pewno jest na to rozwiązanie, przecież trzeba mieć aktywny Steam Guard żeby się wymieniać.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngmind.

na nowym pc trzeba odczekać bodajże 10 dni, aby się wymieniać :)

A na naszym pc podczas włączania się steam, wyświetli nam info na temat logowania.

A potem zgłaszamy do steam, zmieniamy hasło itp. :)

laska.png

Opublikowano

Przyszło mi to podczas meczu, zaraz po wystawieniu na csgolounge. Wziąłem ten link i szybko wklepałem przed rundą bo nie miałem czasu i nawet nie spojrzałem dokładnie. Pobrało mi się jakieś gówno i uruchomiło. Dodaje pełno osób do znajomych i wysyła to samo. Broń którą oferowałem w sprzedaży zniknęła. Zmieniłem hasło ale czy to coś da? Czy pisać do supportu? Broń była trochę warta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...