Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do zaoferowania dla Was swoją pomoc z serwerami Metin2, co potrafię? Dużo. Mój zakres umiejętności jest bardzo obszerny:

Programowanie:

Specjalizuję się głównie w programowaniu w Delphi oraz PHP, co nie oznacza, że Delphi to wymarły język.

Przeciwnie, na co dzień napisane przeze mnie programy bardzo przydają mi się w codziennym użytkowaniu

systemu skracając sobie czas na zbędne (czasochłonne) operacje systemowe.

W tej dziedzinie moim największym osiągnięciem jest mój autorski GameMaster Panel dla serwerów Metin2.

(Wersja na zamieszczonych screenach nie jest wspierana już, pracuję nad nową wersją)

Nie będę umieszczał w tym poście bezpośrednio zdjęć, ponieważ tekst stanie się mało czytelny.

http://scr.hu/1yl7/yubmk
http://scr.hu/1yl7/t7re0
http://scr.hu/1yl7/3qijo

Mam również bardzo obszerną wiedzę na temat programowania apliacji web'owych

(PHP wsparte jQuery, z tendencją na przejście na HTML5). Swojej strony internetowej jeszcze nie posiadam, ze względu

na brak czasu na przemyślenie wyglądu (wiadomo, jednemu dany layout się będzie podobał, drugiemu już nie), dlatego

skupiłem się typowo na kodowaniu w PHP i rozszerzeniach. Ponadto oferuję obsługę for na IPB (nazwijcie mnie n00b'em, bo

mam null'owaną wersję), a także phpBB 3.0.x (mmm Meine Liebe  <3 )

Questy:

Tutaj niby jest pole do popisu, ale co ja tam wiem... Piszę questy fabularne, dungeony, rozszerzanie konfiguracji serwera*

Nigdy nie publikowałem swoich prac typu questy tutaj ze względu na wątpliwą kompatybilność questa z nowszymi, lub starszymi

wersjami plików serwerowych, na których mój quest powstał (często rozszerzam swój questlib.lua o niestandardowe funkcje)

Questy, które napisałem na swój serwer zademonstruję na screenie poniżej 

http://scr.hu/1yl7/9a3h0

* - Przykładem takiego questa może być np. Szansa na drop jakiegoś przedmiotu w zależności od wartości danego bonusu, lub poziomu umiejętności.

Mapy:

Jest to dziedzina w tworzeniu serwerów, w której pro nie jestem, ale przyjemną dla oka mapę jestem w stanie zrobić.

Wszystko zależy od klienta gry, na którym pracuję, oraz narzędzi, na chwilę obecną jestem zmuszony używać standardowo

L3DT + Map Converter by BlackYuko, także zamkniętych map, jak loch pająków, loch małp nie jestem jeszcze w stanie zrobić, póki

nie uda mi się przywrócić stabilności Source'owemu edytorowi Map Metin2. 

Link do przykładowej mojej mapy, jest to pierwsza mapa, jaką w ogóle zrobiłem, niestety reszta gdzieś mi przepadła w czeluściach

internetu... Ehh...

http://www.mpcforum.pl/topic/1025461-dlmapa-2x2-gory-lazarusa/

Podsumowanie:

Wydaje mi się, że więcej nie ma się co rozpisywać, co mogłem napisać o swoich umiejętnościach, to napisałem, czekam na pytania

w tym temacie, bo z zareklamowaniem samego siebie jest mi bardzo ciężko, jest to mój pierwszy tego typu temat, gdyby jednak ktoś

potrzebował moich usług nie odmówię. Na pewno zapytacie czego oczekuję w zamian, HA! Tej informacji udzielę tylko na PW 

osobom, które zdecydują się na 100%, że chcą skorzystać z moich umiejętności.

Uwaga!!! Jeśli nie jesteś pewien, czy będę Ci potrzebny, albo się wahasz, albo po prostu sam jeszcze nie wiesz, czego potrzebujesz

to nie pisz do mnie i nie marnuj mojego cennego czasu, wystarczy, że muszę siedzieć w pracy od szóstej rano do późnego wieczora

(czytaj "do nocy") w pracy, której szczerze nienawidzę. Nie korzystam z TS'a! Ani z jakiegokolwiek innego programu typu VoIP!!

W przypadku osób, które konkretnie się zdecydują i nie wycofają ze zlecenia jestem w stanie podać na mnie namiar telefoniczny.

arijh2.jpg

Opublikowano

Ten panel GM średni, nic nowego... O ile mnie pamięć nie myli to Bambusek dodał wersję w której szybciej można się poruszać, ma więcej opcji na forum to...

Przeraża mnie ta twoja sygnatura w profilu i szczerze mówiąc kto to robił? :D Nie będę lepiej hejtował. 

Na razie jakoś mnie nie przekonujesz, także... 

Robisz minimapy do tych twoich map? :)

Opublikowano

szczerze nic ciekawego.. każdy kto ma troszkę pod kopułą zrobi takie coś bez problemu ale powodzenia :)

logo.png

Opublikowano

szczerze nic ciekawego.. każdy kto ma troszkę pod kopułą zrobi takie coś bez problemu ale powodzenia :)

No właśnie, kto ma coś pod kopułą, pytanie tylko, kto ile ma?

@BolekART, tak, robię minimapy

Edit, no cóż, chciałem pomóc, ale jak nie to nie...

f9256b594ccf9c44626321f62f9af86c.gif

arijh2.jpg

Opublikowano

Od razu hejty, ja jestem pełen podziwu, że potrafisz to wszystko, też kiedyś się w to bawiłem i trzeba masę czasu, nerwów i wysiłku, żeby się tego nauczyć.!
Wielki szacun!

Kocham Pomagać ludzią w grze i na forach.

Nie interesuja mnie +/-

etinpl1309962255u15607.jpg

Opublikowano

No jak na rocznik 98 posiadasz duże umiejętności jak na techników na polskiej scenie metin2

Oby twój wiek nie był przeszkodą w tworzeniu serwerów.

Polecam.

1761427.jpeg

Opublikowano

Polecam osoba jak najbardziej ogarnięta miałem przyjemność z nim współpracować, zna się na rzeczy także naprawdę warto wejść z nim współpracę .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...