Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki .map

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siem, natknąłem się na plik .map u pewnego pana który podał source i grafiki swojej testowej gry. Mogę go otworzyć jedynie notepadem gdzie pokazują mi się cyfry... Chciałbym siędowiedzieć co w nim może być, jak go otworzyć i jak samemu zrobić taki plik. ( Plik odpowiada za poziom gry tylko tyle wiem )

Opublikowano

Musisz użyć reverse engineering

Możesz też podać download pliku to pomogę ci dowiedzieć się co tam jest :P Najlepiej na PW.

gamedevmania.com

Opublikowano

Tworzenie takiego pliku to tylko kwestia wyobraźni autora, mógł on sobie zapisywać jak tylko sobie chciał. Jeśli to nie jest taki typ dzielony jak np. *mp3 , *.wav, *.bmp itp, gdzie całe info na ich temat można znaleźć w internecie, to wszystko zależy od kodu wczytującego i zapisującego. Musiałbyś przeanalizować src takich modułów i sam plik :).

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...