Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy mój typ serwera będzie okej?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM! MOJE PYTANIE TO!

Parę Dni Temu Wykupiłem Serwer Na                        Pukawce, Nielimitowany RAM! ---------->

Ale Nie Mialem Żądnego Pomysłu Na Serwer!

Dopóki Nie Przyszedł Taki Jeden Pomysł!

A Wiec:

Pierwsze będzie Lobby! Gracze będzie startował na  autorskiej mapie gdzie będzie do wybrania 3 Grupy!

> > Czerwoni Gdy Gracz Wpisze /Czerwoni wyskoczycala informacja o czerwonych!

> > Niebiescy TAK SAMO DLA NIEBIESKICH /Niebiescy

> > Żółci Gdy Gracz wpisze /zolci wyskoczą mu cala informacja o żółtych!

Na lobby znajda się Portale każda będzie do wybranej grupy...

Gracz Samodzielnie będzie mógł sobie wybrać swoja grupę!

Dla każdej grupy będzie przydzielony 1/2 administratorstw!

Wszystkie Grupy będzie miedz przydzielony zamek z Działkami, Sklepem, kopalnia, i wiele innych rzeczy.

NA SERWERZE BĘDZIE SPOLSZCZONY PLUGIN NA PRACE! WIEC GRACZ WPISZE SOBIE /Praca i wybierze sobie która chce każda praca będzie miała swojego kita! 

GRACZ PRZEZ PRACE BĘDZIE ZARABIAŁ /KASĘ ZA TA KASĘ BĘDZIE MÓGŁ SOBIE WYKUPIĆ BRONIE/ZBROJE! DLACZEGO?

NA SERWERZE CO TYDZIEŃ ALBO DWA BĘDZIE BRAMA OD ZAMEK OTWARTA KAŻDY GRACZ MOŻNE IŚĆ WALCZYĆ I ZBIERAĆ PUNKTY DLA SWOJEJ DRUŻYNY! POD KONIEC JAK TO POWIEM EVENTU! DRUŻYNA Z NAJWIĘCEJ PUNKTAMI DOSTANIE NAGRODĘ: NIE MOGĘ POWIEDZIEĆ  :) A GRACZ Z TEJ DRUŻYNY KTÓRY ZABIŁ NAJWIĘCEJ  INNYCH WROGÓW DOSTANIE DODATKOWĄ! NAGRODĘ!

PROSZĘ ODPISZCIE CZY TA BĘDZIE FAJNY TYP SERWERA?

YsqYCCK.png

Opublikowano

Jest to dobry pomysł na serwer.Lecz osobiście niestety nie zagrałbym.Zagrałbym gdybyś stworzył rpg zwykły minecraft jest po prostu nudny , naprzykład Survival + Gildie i plugin bending/heroes :) ... Lecz jeżeli miałbym oceniać twój serwer po tym co napisałeś dał bym 9/10 bo pomysł nie jest zły :).

Opublikowano

Podobne pomysły widziałem już dawno, ale żaden nie wypalił. Jeżeli serwer miałby duża ilość slotów to może lepiej zrobić np. 4 królestwa, które mogą podpisywać traktaty pokojowe etc. Ponad to oddziel rzemiosło od wojska, według mnie lepiej byłoby gdyby ludzie wybierali czy chcą walczyć, czy zdobywać surowce. Dodatkowo możesz wprowadzić rangę kupiec, a osoba z tym prefixem może podróżować pomiędzy królestwami i skupować lub sprzedawać towary.

Opublikowano

Pomysł na serwer bardzo fajny ale bardzo trugny do ogarniecia i biorac pod uwage ze srednia wieku graczy minecraft to pewno ok 12-13 lat to wiekszosc graczy raczej nie ogarnie o co w tym wszystkim chodzi.

Ale pomysł naprawdę pro

Opublikowano

Podobne pomysły widziałem już dawno, ale żaden nie wypalił. Jeżeli serwer miałby duża ilość slotów to może lepiej zrobić np. 4 królestwa, które mogą podpisywać traktaty pokojowe etc. Ponad to oddziel rzemiosło od wojska, według mnie lepiej byłoby gdyby ludzie wybierali czy chcą walczyć, czy zdobywać surowce. Dodatkowo możesz wprowadzić rangę kupiec, a osoba z tym prefixem może podróżować pomiędzy królestwami i skupować lub sprzedawać towary.

Dzięki... Serwer będzie miał Ponad 100 Slotow! Twój Pomysł bardzo mi się podoba ale potrzebował bym więcej informacji jeśli to możliwe to napisz mi na pw etc...

YsqYCCK.png

Opublikowano

Pomysł spoko, życzę Ci żeby wypalił. + dodaj tylko coś z tymi team'ami żeby byłu równe.

=====================================================================================================================================

Opublikowano

Po 1. - Taką dużą czcionkę strasznie źle się czyta.

Po 2. - Totalnie brak CI składni.

// - Co do pomysłu:

Nie jest najgorszy, ale faktycznie musisz go wykończyć wydaje się nudny i nie do końca przemyślany.

graphic.png

Jeśli ten niesamowity post, Ci się spodobał, kliknij "Lubie To! ", to naprawdę motywuje do lepszej pracy ;)

Opublikowano

No, duża ilość slotów, i może coś z tego będzie :p. Życzę powodzenia ;)

Uczę się pisać pluginy, chcesz jakiś? Pisz śmiało na PW, a na pewno odpowiem :P.

Opublikowano

Grałem już na takich serwerach , myślę że pomysł jest spoko :)

Opublikowano

Co do maszyny polecam jakiegoś VPSa... Najłatwiej wtedy skonfigurować, czasami hostingi blokują różne opcje, na VPSie masz tak jak byś stawiał na swoim kompie. :) I dostajesz swoje własne IP i możesz wybrać także port serwera.

Jak byś bardzo chciał i jak byś miał dobrego VPSa do mógłbyś nawet postawić 2 serwery na 1VPSie ale nie polecam czegoś takiego.

Co do tematu i typu serwera to wydaje się nie zbyt zachęcający.. Opisz bardziej, zachęć jakoś do gry..

Bez_nazwy_1.png

Pasjonat
Opublikowano

Mi się ten typ serwera bardzo podoba , życzę Ci powodzenia i żeby ten serwer wypalił

Pomogłem ? Zostaw + :) To Cię nic nie kosztuje :D

Opublikowano

Nie wypali. Czemu- FIBERSROST. Miałem ten żałosny pakiet obsidian i przy 15 lekkich pluginach i 10 osobach były tak masakryczne lagi że.....

Po za tym, bez obrazy ale na bajki typu nielimitowany ram nabierają się tylko dzieci. Bo przecież nie istnieje coś takiego jak "kość pamięci, nieskończoność ram!" radziłbym za te 150 zł kupić coś bardziej sensownego, z limitem pamięci RAM, tam masz gwarantowaną ilość ram, a nie nielimitowane bajki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...