Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwszy Czołg / złoto / co i jak / pakować kase w IS?

Zaymaki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pare pytań.

1.Jaki czołg kupic pierwszy? Za złoto czy za punkty?

2.Czy moge zdobyć złoto w grze?

3.Co ulepszać w danym czołgu. Chodzi o badania

4.Czy musze pakować kase w ItemShop aby coś zdziałać czy moge spokojnie grać bez pakowania kasy?

Opublikowano

Odpowiem CI na wszystkie pytania jednym zdaniem. Da się grać i to nawet dojść przyjemnie bez wydawania złotówek.

76561198001815076.png
Opublikowano

3.Co ulepszać w danym czołgu.

czy to jest odpowiedz na te pytania?

Opublikowano

1.Jaki czołg kupic pierwszy? Za złoto czy za punkty? / Kupujesz najpierw MS-1 -> T-26 -> T-46 -> T28 -> KV-1 -> KV-1S -> IS -> IS-3 -> IS-8 -> IS-7. Wszystko na razie kupujesz za kredyty i zbierasz XP.

2.Czy moge zdobyć złoto w grze? / Zdobyć możesz za ESL'a, DoGry lub po prostu kupić.

3.Co ulepszać w danym czołgu. Chodzi o badania / Gąsienice -> Działo -> Silnik -> Radio.

4.Czy musze pakować kase w ItemShop aby coś zdziałać czy moge spokojnie grać bez pakowania kasy? / Nie, nie musisz, lecz jeśli kupisz sobie konto premium to gra się przyjemniej, bo masz 50% więcej expa i kredytów.

Opublikowano

1.Jaki czołg kupic pierwszy? Za złoto czy za punkty? / Kupujesz najpierw MS-1 -> T-26 -> T-46 -> T28 -> KV-1 -> KV-1S -> IS -> IS-3 -> IS-8 -> IS-7. Wszystko na razie kupujesz za kredyty i zbierasz XP.

2.Czy moge zdobyć złoto w grze? / Zdobyć możesz za ESL'a, DoGry lub po prostu kupić.

3.Co ulepszać w danym czołgu. Chodzi o badania / Gąsienice -> Działo -> Silnik -> Radio.

4.Czy musze pakować kase w ItemShop aby coś zdziałać czy moge spokojnie grać bez pakowania kasy? / Nie, nie musisz, lecz jeśli kupisz sobie konto premium to gra się przyjemniej, bo masz 50% więcej expa i kredytów.

Mozesz mi podać pełne nazwy tych czołgów. Np mam juz ms-1 i nie musze go kupować.

Opublikowano

3.Co ulepszać w danym czołgu.

czy to jest odpowiedz na te pytania?

Chyba logiczne że jak do gry złota nie trzeba to już wiesz że czołgi za złoto nie kupujesz ani nic za nie nie musisz wymieniać :P

76561198001815076.png
Opublikowano

@kYRA. a gdzie wieża w modułach? :D

Mozesz mi podać pełne nazwy tych czołgów. Np mam juz ms-1 i nie musze go kupować.

To są pełne nazwy czołgów, po module masz nazwe danego pojazdu, badasz go i kupujesz. Jednak kyra ci podał ogólne stopnie badania. Potem się dowiesz jak powinieneś badać dla różnych rodzajów czołgów.

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

Czołgi za złoto mają tylko 1 zastosowanie - Zarabianie kasy. Na początek, jeśli koniecznie chcesz to kup 5t typu churchill lub T-25.

Na początku nie, lecz gdy zaczniesz ogarniać możesz spróbować swoich sił na esl i CW, ale do tego potrzeba dużo umiejętności.

3.Co ulepszać w danym czołgu. Chodzi o badania

Wszystko. Kolejność taka, jaką podał kyra.

4.Czy musze pakować kase w ItemShop aby coś zdziałać czy moge spokojnie grać bez pakowania kasy?

WoT nie jest p2w, gracz wydający pieniądze na grę nie ma ŻADNEJ przewagi.

Opublikowano

To są pełne nazwy ?

Jest jakis filtr wyszukiwania bo sie mozna zajebać. I nie moge ich znaleźć tych czołgów. Gram w Wota 1 dzien wiec :))

Opublikowano

Jest jakis filtr wyszukiwania bo sie mozna zajebać. I nie moge ich znaleźć tych czołgów. Gram w Wota 1 dzien wiec :))

Wejdź w drzewko rosyjskie patrz po kolei. Na 2 tierze masz T-26, potem T-46 itd. Masz strzałki ;)

Opublikowano

Albo jak klikniesz "Badania" pod ilością kasy to ci pokazuje obecny czołg, wszystkie moduły do niego i co można z niego zbadać.

A co do płacenia - przewagi olbrzymiej nie ma; ale płacić trzeba bo pojawia się problem z kredytami, oprócz tego jak się ma już premkę V tieru+ to można spokojnie używać gold ammo(lepsze pociski) bez obaw że stracisz połowę budżetu po jednej bitwie. Niby nie daje przewagi, ale jednak... np. kiedy nie płaciłem, wogóle tej lepszej amunicji nie używałem - stać mnie nie było. Teraz mam premkę V poziomu - używam jej w kryzysowych sytuacjach. @kYRA. ma premkę VIII poziomu - gra praktycznie tylko tą amunicją. Oprócz tego takie rzeczy jak lepsza benzyna, żarcie dla załogi oraz przeszkalanie jej bez straty ogromnej ilości expa kosztuje, kosztuje... Tak więc niby p2w nie ma, ale jednak jest.

I zanim Juri wyskoczy że da się zarabiać KV-1ką, od razu odpowiadam że trzeba do tego przeogromnej ilości czasu i cierpliwości.

Opublikowano

Albo jak klikniesz "Badania" pod ilością kasy to ci pokazuje obecny czołg, wszystkie moduły do niego i co można z niego zbadać.

A co do płacenia - przewagi olbrzymiej nie ma; ale płacić trzeba bo pojawia się problem z kredytami, oprócz tego jak się ma już premkę V tieru+ to można spokojnie używać gold ammo(lepsze pociski) bez obaw że stracisz połowę budżetu po jednej bitwie. Niby nie daje przewagi, ale jednak... np. kiedy nie płaciłem, wogóle tej lepszej amunicji nie używałem - stać mnie nie było. Teraz mam premkę V poziomu - używam jej w kryzysowych sytuacjach. @kYRA. ma premkę VIII poziomu - gra praktycznie tylko tą amunicją. Oprócz tego takie rzeczy jak lepsza benzyna, żarcie dla załogi oraz przeszkalanie jej bez straty ogromnej ilości expa kosztuje, kosztuje... Tak więc niby p2w nie ma, ale jednak jest.

I zanim Juri wyskoczy że da się zarabiać KV-1ką, od razu odpowiadam że trzeba do tego przeogromnej ilości czasu i cierpliwości.

KV-1 to bardzo przyjemny czołg, sprawia wiele przyjemności. Zarobki są całkiem dobre - 20k na bitwę bez premki.

Opublikowano

KV-1 to bardzo przyjemny czołg, sprawia wiele przyjemności. Zarobki są całkiem dobre - 20k na bitwę bez premki.

Nie jako zarabiaczka. A 20 000 to musi być b. dobra bitwa - po 1 newbie nie będzie w stanie osiągać takich wyników cały czas, po 2 jak zawsze przejaskrawiasz a po 3 po bitwie za 20 000 wrzuci cię na VII i nic nie zrobisz.

Opublikowano

Nie jako zarabiaczka. A 20 000 to musi być b. dobra bitwa - po 1 newbie nie będzie w stanie osiągać takich wyników cały czas, po 2 jak zawsze przejaskrawiasz a po 3 po bitwie za 20 000 wrzuci cię na VII i nic nie zrobisz.

Żebyś się nie zdziwił w mieście ma równie szansę ze względu na pancerz i może naprawdę dużo zrobić. Nie raz się odbijałem od niego grając VIIt. Zawsze może wystrzelić jedną czy dwie złote pestki przykładowo w Tiger'a P, bo więcej zapłaci za naprawę niż za złotko. ;)

Opublikowano

Przepraszam ale jestem nie ogar :( Wszedłem w to drzewko i jest tam nawalone tych czołgów pełno i nie wiem który kupić. Obecnie mam takie czołgi(Dostałem je na start)

Renault NC-31

Renault FT

Leichttraktor

Vickers Medium MK1

T1 Cunnigham

MS-1

Renault Otsu.

Juz ogarnąłem dzieki za pomoc

Opublikowano

Takie pytanie. Dlaczego nie moge kupić tych 2 innych rodzjaów amunicji do czogłu?

Najwyraźniej ta lufa ma tylko 1 rodzaj czołgu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...