Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Booster.

Rogner

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem przedstawić pewien problem. Za pomocą GG dogadałem się z pewnym człowiekiem, który miał być boosterem, że wyboostuje konto mnie i kilku moim znajomym. Przelałem pieniądze, było ich sporo. Około 500 zł, jednak nie będę podawał dokładnej kwoty. Konta nie są ruszone, przelew poszedł. Czy mogę zrobić coś w tej sprawie? Wiem, że to była straszna głupota, jednak już czasu nie zawrócę. Cała "transakcja" przebiegła na gg w formie kilku zdań i tyle. Nie mogę się odwołać do żadnej strony typu allegro, bo nie używaliśmy tego. Mam jakąkolwiek szansę na odzyskanie pieniędzy lub cokolwiek? Boję się, że skoro nie mam żadnych potwierdzeń "umowy" lub czegoś w tym rodzaju, to wszystko ujdzie mu płazem. Proszę o normalne odpowiedzi. Doskonale zdaję sobie sprawę, że to, co zrobiliśmy to głupota, nie trzeba nam już tego dodatkowo uświadamiać.

Opublikowano

Jeśli napiszesz do supportu w tej sprawie zarówno Wy, jak i booster zostaniecie porządnie ukarani. Na drugi raz pamiętajcie, żeby wbijać dywizje własnymi siłami lub w duoq. Szczerze Ci powiem, cała kasa poszła w błoto. Nie odzyskasz tego, chyba, że jakoś to załatwisz między nim, ale znając życie i Polaków, to się nie odezwie więcej. Zgarnął hajs, to po co mu jakieś marne konta. :) 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Chciałem przedstawić pewien problem. Za pomocą GG dogadałem się z pewnym człowiekiem, który miał być boosterem, że wyboostuje konto mnie i kilku moim znajomym. Przelałem pieniądze, było ich sporo. Około 500 zł, jednak nie będę podawał dokładnej kwoty. Konta nie są ruszone, przelew poszedł. Czy mogę zrobić coś w tej sprawie? Wiem, że to była straszna głupota, jednak już czasu nie zawrócę. Cała "transakcja" przebiegła na gg w formie kilku zdań i tyle. Nie mogę się odwołać do żadnej strony typu allegro, bo nie używaliśmy tego. Mam jakąkolwiek szansę na odzyskanie pieniędzy lub cokolwiek? Boję się, że skoro nie mam żadnych potwierdzeń "umowy" lub czegoś w tym rodzaju, to wszystko ujdzie mu płazem. Proszę o normalne odpowiedzi. Doskonale zdaję sobie sprawę, że to, co zrobiliśmy to głupota, nie trzeba nam już tego dodatkowo uświadamiać.

Ja cię chyba w grze spotkałem ,bo typek też miał problem i zacząłeś mu robić przegrane ,troll rankedy.   0:8 Fizzem

@topic

Powyżej bodajże 420zł można iść do więzienia ,więc możesz to nawet na policję zgłosić.

Opublikowano

W grze mam zupełne inny nick. 

Jakie dowody mam przedstawić i jak udowodnić winę, kiedy już zgłoszę sprawę na policję? Nie wiem, jak się do tego zabrać. Powiem, że miał mi wbić diament w grze, a tego nie zrobił? 

Opublikowano

Wy nie rozumiecie, że Policja z tym nic nie zrobi? Nie zajmują się wirtualnymi grami, po cholerę im to. Powiedzą mu, że to jego wina, bo sam dał się w to wszystko wciągnąć. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Jak robiłeś przelew przez PayPal to możesz cofnąć transakcję ;)

Nie był to pewnie przelew PayPal, tylko zapewne bankowy, skoro na GG się dogadali. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Wy nie rozumiecie, że Policja z tym nic nie zrobi? Nie zajmują się wirtualnymi grami, po cholerę im to. Powiedzą mu, że to jego wina, bo sam dał się w to wszystko wciągnąć. 

Kiedyś była sprawa - ktoś okradł komuś konto w Metinie2. Policja go złapała i poszkodowany odzyskał itemy, których wartość wynosiła +2000zł, więc w Twoim przypadku też powinno zadziałać.

Opublikowano

Tak, słyszałem o tej sprawie. Poczytałem trochę w internecie, popytałem ludzi i podobno nie można tego zaliczyć jako kradzież, ponieważ dostęp do wszystkich kont nadal mamy, nic tam nie zginęło. Nie wiem, jak się do tego dogryźć. 

Opublikowano

Swietny pomysl. Idz na policje i powiedz, ze jestes naiwnym dzieckiem ktore przelalo pol patola po krotkiej konwersacji na GG. No prosze was, przeciez go wysmieja- 0 dowodow.

Opublikowano

Idż na policje. Jestem w mundurów'ce z profilem w kierunku policji, i uczą nas takich rzeczy. Przyjmą zgłoszenie itp, jednak musisz podać wykaz rozmów gg, bilingi itp, oraz mogą nawet zabrać komputer jako "dowód". Jest to śmieszne ale takie są "procedury".

PS. jak typek odda pieniądze normalnie możesz wycofać zgłoszenie, jednak jeżeli nie to dojdzie do procesu sądowego i możesz żądać odszkodowania w wys. ok.500 zł + np. 500zł na fundację Caritas polska itp.

Opublikowano

Okej, zgłoszę to na policji, jednak chyba muszę to jakoś nazwać? Mam po prostu pójść i powiedzieć, że zapłaciłem za boost, którego nie zrobił? Nie trzeba tego do czegoś zakwalifikować? Wyłudzenie, kradzież, czy oszustwo? 

Opublikowano

Kiedyś była sprawa - ktoś okradł komuś konto w Metinie2. Policja go złapała i poszkodowany odzyskał itemy, których wartość wynosiła +2000zł, więc w Twoim przypadku też powinno zadziałać.

Okraść konto, a przelać pieniądze i mieć wszystko na swoim koncie - to dwie różne sprawy. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Pójdź do bank i powiedz, że miałeś przesłać pieniadze koledze ale pomyliles numer konta bankowego i przeslales jakiemus randomowi

Opublikowano

Okej, zgłoszę to na policji, jednak chyba muszę to jakoś nazwać? Mam po prostu pójść i powiedzieć, że zapłaciłem za boost, którego nie zrobił? Nie trzeba tego do czegoś zakwalifikować? Wyłudzenie, kradzież, czy oszustwo? 

Pójdź i powiedz, że typo oszukał cię, a wręcz wyłudził.

Pójdź do bank i powiedz, że miałeś przesłać pieniadze koledze ale pomyliles numer konta bankowego i przeslales jakiemus randomowi

Bank nie cofnie transakcji.

Opublikowano

Pójdź i powiedz, że typo oszukał cię, a wręcz wyłudził.

Bank nie cofnie transakcji.

Bank nie cofnie transkacji, ale poda jego dane osobowe.

Opublikowano

Bank nie cofnie transkacji, ale poda jego dane osobowe.

Nie ma takiej opcji. W bankach oraz innych tego typu rzeczach tak jak, w sieciach telefonicznych, wszystkie dane osobowe sa chronione.

Opublikowano

Nie ma sesu nawet tego zgłaszać... Policja ma wyjebane, przelałeś kase? masz problem. Teraz już wiesz, że boosty kupuje sie na allegro, wtedy oni zajmują się sprawą. Możesz zapomnieć o odzyskaniu czegokolwiek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...