Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wolniejszy internet

Endriex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od paru dni mam wolniejszego neta niż zwykle a jak chce pooglądać jakiś film na YT to nie pooglądam całości nawet w 480p a o ściąganiu czegokolwiek to już nie ma o czym mówić. Nie wiem co jest grane bo wcześniej to mogłem filmy z yt oglądać w rozdzielczości 1080 i nic nie spowalniało o.O

Dodatkowo (nie chce tworzyć nowego tematu):

-Od momentu powstania tego problemu żadne pliki znajdujące się w WinRaR czy 7-Zip nie chcą mi się wypakować. Myślałem że pliki były u autorów uszkodzone lecz dla pewności pobrałem plik który kiedyś go pobrałem przed pojawieniem sie tego problemu i okazało się że błąd wystapił. I zwykle pojawia się błąd: "Nieoczekiwany koniec archiwum" a przy wypakowywaniu: "Błąd sumy kontrolnej w (ścieżka pliku). Plik jest uszkodzony".

-(zapomniałem dodać) czasami zdarza się że w trakcie oglądania przez te 10 czy 15 sekund poprostu ekran się ścina i albo sie zatrzymuje obraz a głos leci dalej, lub jeszcze obraz robi się zielony i po tym fakcie internet "Kaput" albo tylko w przeglądarce albo z przeglądarką i komunikatorami oraz innymi programami korzystającymi tylko z internetu oprócz jednego programu... Hamachi. Jedyna metoda która przywraca internet to tylko i wyłącznie uruchomienie ponownie komputera.

Opublikowano

Przeczysc kompa. Uzyj cfosspeed daj piorytet na wysoki

gdzie ten priorytet ustawić ??

A ten cFoSpeed to liczy pomiar aktualnego zużycia internetu i niewiem w czym to ma niby pomóc :unsure:

Opublikowano

Od paru dni mam wolniejszego neta niż zwykle a jak chce pooglądać jakiś film na YT to nie pooglądam całości nawet w 480p a o ściąganiu czegokolwiek to już nie ma o czym mówić. Nie wiem co jest grane bo wcześniej to mogłem filmy z yt oglądać w rozdzielczości 1080 i nic nie spowalniało o.O

nie pobieraj rzeczy typu cfos speed, tylko napisz jeszcze jaki masz internet dokladniej, zrób speedtesty i pokaz wyniki

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Łączysz się przewodowo czy bezprzewodowo z internetem ? Próbowałeś z innej przeglądarki coś oglądać lub nawet pobierać ? Kto jest twoim isp ?

Opublikowano

Dodam jeszcze takie pytania:

Czy w twojej sieci jest połączonych kilka urządzeń? 

Łączysz się przez przewód czy przez WiFi? Jeśli przez WiFi, jaką masz moc sygnału?

Możliwe, że uszkodziłeś wtyk RJ-45 (jeśli łączysz się przewodowo), sprawdź, czy nie wygląda "podejrzanie".

Zadzwoń do dostawcy internetu i zapytaj, czy u nich wszystko jest w porządku.

Przeskanuj PC, bo możliwe, że masz jakiegoś wirusa, którzy obciąża łącze.

W przypadku WiFi - korzystasz z jakichś zabezpieczeń? Może ktoś korzysta z twojego internetu. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

1.Internet z Orange (kiedyś z neostrady).

2.Router Livebox podłączony do komputera.

3.Z sieci korzystają bezprzewodowo 4 urządzenia (2 laptopy, telewizor i komórka) z czego jeden laptop korzysta codziennie i nie ma problemów z internetem tak samo jak reszta.

4. Test szybkości łącza internetowego:

5. Internet działał w każdych warunkach panujących na zewnątrz ;)

6. Sprawdzałem stan kabli i żaden jest nie uszkodzony

7. Odinstalowałem Google Chrome i obecnie korzystam z Mozilli... nie pomogło

8. Skanowałem calutki komputer z dyskami, programami itp, z 8 razy używając Avast i YAC, wykryło wirusy PUP i jeden HackTool. Usunięto (mam nadzieje).

Dodatkowo (nie chce tworzyć nowego tematu):

-Od momentu powstania tego problemu żadne pliki znajdujące się w WinRaR czy 7-Zip nie chcą mi się wypakować. Myślałem że pliki były u autorów uszkodzone lecz dla pewności pobrałem plik który kiedyś go pobrałem przed pojawieniem sie tego problemu i okazało się że błąd wystapił. I zwykle pojawia się błąd: "Nieoczekiwany koniec archiwum" a przy wypakowywaniu: "Błąd sumy kontrolnej w (ścieżka pliku). Plik jest uszkodzony".

-(zapomniałem dodać) czasami zdarza się że w trakcie oglądania przez te 10 czy 15 sekund poprostu ekran się ścina i albo sie zatrzymuje obraz a głos leci dalej, lub jeszcze obraz robi się zielony i po tym fakcie internet "Kaput" albo tylko w przeglądarce albo z przeglądarką i komunikatorami oraz innymi programami korzystającymi tylko z internetu oprócz jednego programu... Hamachi. Jedyna metoda która przywraca internet to tylko i wyłącznie uruchomienie ponownie komputera.

Opublikowano

YAC , czy to nie jest problem?

Sciągałem to. Beznadzieja. Skuteczne w 20% tylko ale problemu nie naprawiło.

Opublikowano

Miałem to samo. Mi pomogła re-konfiguracja portów LAN. Ale orange jest tak chu*wą firmą, że woli na prlowskich kablach wyzyskiwać z ludzi niż założyć kabel z włókien szklanych (światłowód). Zgaduję, że po burzy wystąpił problem ?

Opublikowano

Miałem to samo. Mi pomogła re-konfiguracja portów LAN. Ale orange jest tak chu*wą firmą, że woli na prlowskich kablach wyzyskiwać z ludzi niż założyć kabel z włókien szklanych (światłowód). Zgaduję, że po burzy wystąpił problem ?

Niewiem. Ale internetu nie wyłączam nigdy więc... możliwe :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...