Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mid lucian, easy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie nie, standardowe na adc, dopiero bede robił specjalną strone pod luciana wlasnie pod cdr.

I polecasz nim grać tak ogólnie nie tylko mid? Bo ja też właśnie chce ukisić te IP na te 10% cdr w runach i mieć free elo shower Lucian Bolt xD

Opublikowano

Na obecną chwile oplaca sie zrobic na niego strone run, oplaca sie nim grac zarowno na adc jak i na midzie, na topie tez by sie sprawdzil ale nie na kazdego przeciwnika.

Problem w tym ze jesli zaczeli sie nim interesowac tak szczegolnie fakery, bjergseny froggeny itp, to wyczuwam ze rito go znerfi. W sensie znerfi jego moblinosc.

Na pbe juz zabrali mu usuwanie slowa przez e, co prawda to nie duza zmiana ale jednak>

Nwm ja zaryzykuje, nie dlatego ze lucian jest op fchuj, tylko za jego mobilnosc a ja uwielbiam takie postacie, lee i yasuo moje mainy, riven, teraz lucian. Uwielbiam takie postacie.

rYD9JSA.png

Opublikowano

Na midzie imo jest słaby. Chyba że w enemy jest kompletne warzywo to może coś zrobić.

Opublikowano

Na midzie imo jest słaby. Chyba że w enemy jest kompletne warzywo to może coś zrobić.

Powiedz to bjergsenowi, froggenowi

No i fakerowi :)

https://www.youtube.com/watch?v=p5ME-TLmyQA

Bardzo silny laning phase, bo moze nieustannie harasować przeciwnika i dogde'owac kazdy skillshot, ma dobry sustain bo wkoncu przyszedl na mida z dolnej lini i nadal jest troche na zasadzie adc, mozna nim fajnie roamowac bo ma swietny wave clear i tak jak mowilem raczej wygrywa linie.

No i teamfighty w ktorym jest chyba obecnie najmobliniejsza postacią w lolu.

Jesli bedziesz chcial napisac ze "to jest faker" to ci odpowiem ze to jestem ja, a to jestes ty, on nie gra na smurfie na cebulakow tylko gra w koreanskim challangerze, skoro tam lucian dziala, w goldzie 5 u mnie lucian dziala, na euw w challangerze dziala, to raczej nie jest slaby.

moge jeszcze dodac ze obecnie na reddicie co 10 post brzmi "new lucian broken"

rYD9JSA.png

Opublikowano

Może i jest silny ale wymaga on wprawy. Niedługo dostanie nerfa na E a znając riot może jeszcze i reworka bo jest za bardzo popularny i trzeba mu jakoś pick rate zmniejszyć.

Opublikowano

Owszem wymaga wprawy, jakos tydzien przed reworkiem zaczalem grac adc bo to jedyna linia na ktorej sredni mi szlo, na 1 ogien wzialem luciana ze wzgledu na jego popularnosc i fajny mechanizm.
gralem nim bardzo duzo przez tydzien nagle rework, lucian staje sie super poplarny i mega mocny na midzie.
Akurat trafiłem w moment i są efekty :)

btw. kilka kolejnych gierek

49004118443312220639.png
W tej pierwszej nie ma oszałamiających statystyk ale polecam spojrzec na farme i minute :) 23 minuta 270 farmy ;p

13656502921008473089.png
Tutaj niestety 2 przegrane ale jak widac po statystykach i farmie lucian trzymał poziom.

I na koniec
29997772181343738217.png

28 gier na midzie, 75% win ratio.

Grając lucianem tylko na midzie. I nie jestem jakims smurfem, gold 5 to moje glowne i jedyne konto :)

Owszem dostanie nerfy ale nadal bedzie mocny i nadal bede nim gral (biorąc pod uwage zmiany ktore sa obecnie na pbe, bo jak wejda jakies nowe to sie zastanowie i je przeanalizuje)

rYD9JSA.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...