Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Vps pod serwer miencraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , gdzie najlepiej zamówić vps do serwera minecraft?

Myśle nad ofertą mintshost Professional ( https://www.mintshost.pl/vps.php )
Zależy mi na cenie żeby była jak najniższa i ochrona anty ddos :)
Proszę podawać oferty z góry dziękuję (vps 8-10GB )

EasySV <3

Opublikowano

Polecam VPSy z MintsHost.pl. 

Obsługa świetna, support online, a serwery też nie najgorsze. ;)

Opublikowano

@Qwant1 OVH ?

VPSY? Weź człowieku, kiedy ty się urodziłeś.

Mintshost ma najlepszą ofertę vpsów na rynku. Posiadam wersję Starter zwiększoną przez hosting za współpracę i sprawdza się bardzo dobrze.

99.9 % uptime. Ten 0.1% jest zazwyczaj zapowiadany wcześniej, tak jak wtedy kiedy zamieniali wszystkie dyski na ssd.

b_560_95_2.png

Opublikowano

MIntshost ma najlepszą ofertę na rynku, LECZ MA NAJGORSZĄ JAKOŚĆ TYCH SERWERÓW. Dzien w dzien ktoś ich atakuje i Blackholding niestety nie daje rady i wycina większość polskich IP, dzięki czemu będziesz tracił bardzo dużą ilość graczy. Następna sprawa to co oni wyprawiaja na tych maszynach to jest masakra, wystarczy przeczytac na ich facebooku ostatnie opinie. Ledwo po kupnie serwera VPS ciężko było wejść na putty i co kolwiek konfigurować. A jak już udało mi się odpalic teamspeak3 u nich na serwerach, to pakiety bardzo spadały.

Jeżeli chodzi o OVH to jest lider na światowym rynku, lecz Tobie polecam kupić serwer dedykowany z Kimsufi.pl nie żadne VPS'y gdyż to nie posiada gwarantowanej mocy obliczeniowej, i do serwerów VPS są postawione słabsze maszyny na AMD Opertonach, które są o wiele mniej wydajne od np. takiego i5 2400.

Opublikowano

@FHST tak tylko że vps są tańsze :/

Jak chcesz serwer 30-60slotów, to faktycznie. Lecz jeżeli potrzebujesz na większy serwer, oraz doskonałej ochrony, to polecam Dedyka. Z firm hostingowych oferujących VPS, nie polecam SpeedHost, oraz Mintshost. Na tym pierwszym brak kontaku, potrafią zablokować serwer bez powodu, a nawet go usunąć(Miałem taki przypadek, nic nie odpisali po próbie kontaktu). Na MintsHost są słabe zabezpieczenia, posiadałem VoiceVPS, padał przy byle ataku. Również znajomy posiadał kilka dni temu VPS, zdarzył się atak i go usunęli :). Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie OVH lub exone, exone zawsze ode mnie odbierali telefony, w odróżnieniu od speedhost i mintshost. Do OVH nie było potrzeby nawet dzwonić :)

Opublikowano

jeydnie w gre wchodzi Kimsufi - najlepiej i5 to wyjdzie cie pare zł ponad twój budzet. Kimsufi wcale nie ma gorszej ochrony Anty-DDOS gdyż tą sama ochrone maja serwery z podstawowej oferty SYS-u, jedynie SYS ma obsługe techniczną oraz markowy sprzęt a nie tzw. PC'ty

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...