Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W grze wystąpił błąd. Spróbój ponownie.

a2s0d0f2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W tę sobotę wyjeżdżałem na wakacje. Przed wyjazdem grałem w League of Legends bez żadnego problemu, gdy tu przyjechałem, podłączyłem się do sieci itp chciałem zagrać w LoLa. Wchodzę do gry, losuje mi przeciwników i w ogóle. Wybieram postać, Zatwierdzam, w tych jakby 'kartach' ładuje mi się do 10-20% i wywala oto taki błąd:

303321405851117631165.jpg

Pomóżcie, na pierwszym koncie dostałem bana na tydzien ( znowu :C )

Drugie konto już zbanowane też.

Daje wielkiego PLUSA  

Proszę, pomóżcie :/

@Edit

PS. To zdjecie nie moje ale pokazuje to samo co mi wyskakuje :)

@Edit ostateczny

Niestety, żaden ze sposobów nie podziałał. Ostatnim wyjściem jest napisanie do riotu.

Pozdrawiam ▲ NovusOrdo

Ponieważ on najbardziej pracował i próbował mi pomóć.

5274101879.png

Opublikowano

Dzieje się to w wtedy, kiedy w jakimś stopniu stan połączenia nie jest na tyle silny, by połączyć Cię z grą = 500 pingu w lolu.

Jeśli zamkniesz clienta i włączysz go na nowo, znów to wyskoczy i możesz wtedy spróbować połączyć się znów, jeśli taka sytuacja znów zaistnieje.

Jeżeli strony, w tym miejscu gdzie jesteś, wolno Ci się wczytują, to w lola nie graj. 

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Być może, ktoś z tej twojej sieci jeszcze korzysta co wiąże się z obciążeniem łącza wywołujące ping, który tak jak koleżanka wyżej napisała powoduje brak połączenia z serwerami, najlepiej popatrz z pakietami twojego łącza, sprawdź pingi, a jak nie to pisz do Riotu, kiedyś szybko otrzymałem od nich odpowiedź bo sam miałem podobną rzecz, podają parę sposobów do naprawy tego komunikatu, jeżeli gdzieś znajdę na mailu to dam edit :)

25jcw2w.jpg

Opublikowano

1. Napisz do supportu.

2. Skontaktuj się z dostawca internetu.

3. Napraw klienta.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Oto ss. Zrobiłem 2x pingi ponieważ pierwszy raz utraciło połaczenie, ponieważ tymczasem brat pobiera cośtam.. :D

SS:

540331405866288631165.jpg

5274101879.png

Opublikowano

Patrzę tutaj na internetach to całkiem sporo ludzi to ma ale mało rozwiązań, jednak znalazłem coś na pewnej stronie (nie można wstawiać linków innego forum) więc Ci je przedstawię tutaj. Liga korzysta z Internet Explorer, pewnie go masz, jeżeli nie to zainstaluj, i zaktualizuj do najnowszej wersji > http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/download-ie po czym otwierasz Explorera > wchodzisz w Opcje internetowe (prawy, górny róg) > zakładka Prywatność > po lewej stronie masz taki suwak i ustawiasz go na "Medium" ew. "Średni" > zakładka Zaawansowane > na dole masz przycisk Reset > zaznaczasz "Usuń ustawienia prywatne" > klikasz resetuj > i ostatnie będzie zainstalowanie tego fixu https://go.microsoft.com/?linkid=9657448. Nie wiem czy to jest dokładnie fix do błędu związanego z łączeniem się do gry, lecz do błędu o tej samej treści, jeżeli nic nie da, będziemy myśleć dalej :)

25jcw2w.jpg

Opublikowano

@▲ NovusOrdo Szukałem, też rozwiązaniai powiem Ci, że znalazłem ten poradnik, wszystko zrobiłem krok po kroku, i... nic nie pomogło :(

Szukamy dalej.

@Edit

Pobierałem grę od nowa, nie podziałało nic

Hm:

Znalazłem na pewnym forum takie coś:

4. Jeśli Twój system operacyjny to Windows 7/Windows Vista upewnij się, że LoL nie jest zainstalowany w katalogu Program Files.

Dlaczego nie moze byc w program files, zreszta ten co mi pierwszy wywalał jest na D a ten od nowa pobrany jest na C i wystepuje to samo co na D wiec nie wiem to chyba zmyslili.

5274101879.png

Opublikowano

A powinienem? Bo nie wiem nawet co to jest :/

PS. Zapore mialem wylaczona, wiec wszystko przechodziło, teraz sobie włączyłem, ale patrze, że nawet z włączoną zaporą firewall League of Legends ma dostęp.

5274101879.png

Opublikowano

@▲ NovusOrdo Sprawdzę za moment.

Zauważyłem też, że podczasz wybierania postaci tak jakbym miał pare tyś pingu, wybieram postać i mam Czekaj... ale wreszcie wybiera. W oknie ładowania mapy, mam ping normalny, 50-100-120 jak ktos cos robi.

@Edit

Jak ja mam to zdefragmentować?

5274101879.png

Opublikowano

Już ci piszę jak to zrobić i dam edit z ssami.

1.Tak więc ściągnij sobie od Razera program Razer Game Booster z ich oficjalnej strony.
2. Zainstaluj sobie, zarejestruj się
3. Wejdź w zakładkę UTILITIES i w opcję DEFRAG
4. Wybierasz z niej lola, i dajesz DEFRAG
5. Powinno wyglądać tak:
a4fd6dfaf2d17.png

6. Pewnie nic nie da ale warto spróbować :D

25jcw2w.jpg

Opublikowano

Czekam.

Widze tyle obserwujących a nikt nie chce pomóc :/

@Edit

Pobieram... :P

Zobaczymy jaki wynik po wykonaniu tych czynności.

Włącze gre, zaczne rundę i odezwę się. :)

Jeśli gra będzie działać dostaniesz BIG Plusa i Najlepsza odpowiedz (jesli będę mogł dać) :P

5274101879.png

Opublikowano

Mam nadzieję, że to zadziała bo innego sposobu chyba już nie znajdę na internetach i pozostanie ci jedynie napisać do supportu, wyjaśnić całą sytuację, dać ssy i wtedy może otrzymasz odpowiednią poradę, ale czekam na wyniki po Defragu :D

25jcw2w.jpg

Opublikowano

Już Defrag'uje :)

I tak dam Ci + już za polecenie tego programu, ponieważ bardzo mi się podoba, że będę mogł pograć w gry z większą ilością FPS :)

@Edit

Już widze różnice w wybieraniu postaci, ponieważ nie musze czekać aż sie wybierze, zobaczymy jednak jak będzie dalej :)

:(

Nie pomogło, pisze do riotu.

Drugi ban już przez głupie bugi.

Dzięki chłopie, starałeś się, pozdrawiam serdecznie :)

5274101879.png

Opublikowano

Szkoda, a liczyłem na to, że jednak pomoże, pisz do nich niech Ci to naprawiają bo inaczej chyba nie naprawisz, pozdrawiam również i w razie innych pytań z lolem pisz śmiało :)

25jcw2w.jpg

• 3 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Problem był jednak wtedy w łączu sieciowym z tego co pamiętam bo gdy puściłem sb internet z orange z telefonu to śmigało. Jedynym wyjsciem jest zmiania dostawcy internetu. Tyle.

5274101879.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...