Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z µTorrent.

KoniecImprezy24

Pytanie

Opublikowano

Witam! Mam pewien problem z programem µTorrent. Otóż, pobieram sobie grę która waży 8.28 GB. Mam już blisko 50% pobranych danych, lecz nie przyszedłem się pochwalić. Dokładnie chodzi mi o prędkość pobierania. Internet mam 2.5 MB/s, a w µTorrent pobiera się z prędkością rzadko dochodzącą 50 KB/s. Na początku fajnie działało bo pobierało z prędkością ok 200 KB/s. Jak pobieram coś przez przeglądarkę prędkość wynosi zawsze ponad 200 KB/s. Więc moje pytanie jest takie : Jak przyspieszyć prędkość pobierania? Dodam, że posiadam router TP-Link TL-WR740N, oraz przekaźnik sygnału do komputera TP-Link TL-WN722N. Bardzo proszę o pomoc ;)

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi czasami router zamula jak coś pobieram (nie koniecznie przez torrent) i reset pomaga.

Włącz i wyłącz router i zobacz czy pomogło.

W ustawieniach programu zobacz czy nie masz ustawionego limitu pobierania na 50kb/s i tak samo czy upload masz ustawiony na unlimited, ponieważ jak nie wysyłasz to pobieranie nie będzie działać szybko.

Inną kwestią może być to że po prostu na początku jak ściągałeś to było więcej ludzi którzy to wysyłali, a teraz jest mniej. Poczekaj jeden dzień z tym torrentem, a jak się nie poprawi to pozostaje Ci albo ściągnąć go do końca przy niskiej prędkości, albo znaleźć nowy i liczyć na to że tutaj wysyła więcej osób i pójdzie szybciej.

Reset routera nic nie dał. Limitów również nie mam ustawionych. Zacząłem pobierać wczoraj wieczorem i wszystko fajnie chodziło a teraz nie ;(

Opublikowano

Wieczorem pewnie więcej osób wysyłało i przez dzien wyłączyli. Poczekaj do wieczora ewentualnie jutro rano jeszcze. Jak się nie poprawi to albo się męczyć z tą prędkością albo poszukać nowego torrenta ;)

Opublikowano

Mi czasami router zamula jak coś pobieram (nie koniecznie przez torrent) i reset pomaga.

Włącz i wyłącz router i zobacz czy pomogło.

W ustawieniach programu zobacz czy nie masz ustawionego limitu pobierania na 50kb/s i tak samo czy upload masz ustawiony na unlimited, ponieważ jak nie wysyłasz to pobieranie nie będzie działać szybko.

Inną kwestią może być to że po prostu na początku jak ściągałeś to było więcej ludzi którzy to wysyłali, a teraz jest mniej. Poczekaj jeden dzień z tym torrentem, a jak się nie poprawi to pozostaje Ci albo ściągnąć go do końca przy niskiej prędkości, albo znaleźć nowy i liczyć na to że tutaj wysyła więcej osób i pójdzie szybciej.

Opublikowano

Wieczorem pewnie więcej osób wysyłało i przez dzien wyłączyli. Poczekaj do wieczora ewentualnie jutro rano jeszcze. Jak się nie poprawi to albo się męczyć z tą prędkością albo poszukać nowego torrenta ;)

Ok, dzięki ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...