Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki telefon wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, chciałbym poprosić was o pomoc w wyborze telefonu. (abonament play)
Żeby było łatwiej określić to może podam na czym najbardziej mi zależy:
- aparat min. 5 mpx
- min. 768mb RAM
- by spokojnie można było sobię w coś zagrać bez "lagów"
- dobry głośnik i zestaw słuchawkowy
- by bateria nie padała po np. 3-4h słuchania muzyki
- przynajmniej 4GB pamięci podstawowej

A do wyboru mam:
- Sony Xperia M2
- LG Swift L7 II
- LG Swift L9 II
- Philips Xenium W6500
- Alcatel onetouch Idol 2 Mini S
- Myphone Cube

Licze na pomoc, z góry dzięki.
Za odpowiedzi oczywiście +

Opublikowano

Masz niskie wymagania, więc każdy z tych telefonów będzie dla Ciebie dobrym wyborem. Osobiście, nie miałem w ręku Alcatela, Philipsa oraz L7 II, dlatego dla mnie odpadają. Dalej wykluczyłbym MyPhone'a, który jest dla osób, które używają telefonu do prostszych czynności. Zostają zatem L9 II i Xperia M2. Pod względem wykonania i ekranu zdecydowanie lepszy jest L9 II. Nie ma co porównywać tych dwóch wyświetlaczy (IPS vs TFT). Wydajność będzie podoba, bo posiadają podobny procesor, a nakładka obu telefonów nie jest wymagająca. Muzycznie lepiej spisuje się Xperia, lecz stockowy player jest słaby. LG w tej kategorii jest bardzo słaby, ma bardzo słaby czip audio, który nie radzi sobie ze słuchawkami 32 ohm. Ja bym wybrał LG L9 II, a jeżeli słuchasz muzyki, to dokup mp3 za 30 złotych, albo wybierz Soniaka.

Pozdr.

Opublikowano

Więc albo swift albo xperia. Ale też nie moge się zdecydować co jest lepsze, skoro na xperi  jest lepszy dźwięk itp. To raczej bym wybrał właśnie jego, jednak czy gry też działają płynnie ?

Opublikowano

Więc albo swift albo xperia. Ale też nie moge się zdecydować co jest lepsze, skoro na xperi  jest lepszy dźwięk itp. To raczej bym wybrał właśnie jego, jednak czy gry też działają płynnie ?

Xperia ma 4 rdzeniowy procesor a lg 2, osobiście wybrałbym M2.

461151420292002410470.png
Opublikowano

Xperia ma 4 rdzeniowy procesor a lg 2, osobiście wybrałbym M2.

Jak wybierasz w taki sposób swój telefon to powodzenia. 

M2 jest telefonem z dosyć dobrymi podzespołami natomiast ma beznadziejny ekran i przy tylu calach ile oferuje sony to jest po prostu komedia.

LG L9 ma świetny ekran (rozdzielczość, ppi) i dwa rdzenie w zupełności wystarczają na optimusie, który zresztą jest sam w sobie plusem (edytowalność). 

Poza tym przeglądanie na nim stron to bajka, tak samo jak oglądanie filmów. Jeżeli będziesz chciał pograć w wymagające gry to tak samo na LG nie ma problemu bo ma wydajny układ graficzny. 

lownfast

Opublikowano

Oba telefony kuszą... Dalej jestem niezdecydowany, skoro na LG spokojnie można pograć w dość wymagające gry, ale zależy mi i to mocny by słuchając muzyki na słuchawkach nie było szumów itp. Jak narazie jestem bardziej na stronie LG.

Opublikowano

Obejrzyj/poczytaj kilka recenzji jak dla mnie LG to telefon idealny, zresztą we wielu przypadkach był polecany jako telefon do gier za taką cenę :) Jedynym minusem są słuchawki w zestawie i trzeba dokupić swoje, bo te z zestawu są beznadziejne :) Swoją drogą miałem kilka L'ek w rękach i tą też, są to dobre urządzenia muzyczne :)

Układ graficzny jest ten sam.

Nigdzie nie napisałem że są INNE :) 

lownfast

Opublikowano

Oba telefony kuszą... Dalej jestem niezdecydowany, skoro na LG spokojnie można pograć w dość wymagające gry, ale zależy mi i to mocny by słuchając muzyki na słuchawkach nie było szumów itp. Jak narazie jestem bardziej na stronie LG.

Szumów mieć nie będziesz w żadnym przypadku.

Poza tym przeglądanie na nim stron to bajka, tak samo jak oglądanie filmów. Jeżeli będziesz chciał pograć w wymagające gry to tak samo na LG nie ma problemu bo ma wydajny układ graficzny. 

Układ graficzny jest ten sam.

Opublikowano

Nie będziesz żałować, sam doradziłem swojej dziewczynie LG L9 II i korzysta z niego już dwa miesiące i ani razu jeszcze jej nie zawiódł w przeciwieństwie z jej wcześniejszą xperią sola.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...