Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V na PC - Pójdzie na karcie graficzne 3Gb?

pecet11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

jak myślicie   jakie bedą wymagania gta 5?

Czy karta graf. Radeon R8 280X  3gb  uciągnie ja na full detalach?

Wie ktoś które karty sprawowały się lepiej w poprzednich odsłonach? radki czy geforce?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie wiadomo jakie będą, każdy temat z takim głupim pytaniem jest zatem nie potrzebny. 

Znając życie (choć oby tak nie było), GTA V zostanie przeportowane z konsol + dodadzą nowe efekty graficzne. Wymagania mogą być bardzo małe, albo bardzo duże.

Myślę, że powinno pójść. 

Opublikowano

Wie ktoś które karty sprawowały się lepiej w poprzednich odsłonach? radki czy geforce?

Geforce lepiej radziły sobie np. w GTA IV, to też zależy od wydajności, bo jeżeli chcesz kupować nvidie to dobre karty zaczynają się od ~800zł. Karty Radeona dobre zaczynają się od ~400zł.

@Rzary. poprawione, myślałem o czym innym i napisałem co innego.

Opublikowano

Geforce lepiej radziły sobie np. w GTA IV, to też zależy od wydajności, bo jeżeli chcesz kupować Radeona to dobre karty zaczynają się od ~800zł. Karty Nvidii dobre zaczynają się od ~400zł.

Odwrotnie. Tańsze radeony lepiej radzą sobie w grach niż tańsze nvidie.

Podaj resztę podzespołów, po samej karcie graficznej nie można nic stwierdzić, możesz posiadać słaby procesor, małą ilość ram itd. Na razie nikt nie powie Ci prawdy, bo nie ma wymagań GTA V na PC.

Opublikowano

Odwrotnie. Tańsze radeony lepiej radzą sobie w grach niż tańsze nvidie.

Podaj resztę podzespołów, po samej karcie graficznej nie można nic stwierdzić, możesz posiadać słaby procesor, małą ilość ram itd. Na razie nikt nie powie Ci prawdy, bo nie ma wymagań GTA V na PC.

Autor tematu zadał pytanie ''GTA V na PC - Pójdzie na karcie graficzne 3Gb?''. Więc po co Ci jego reszta podzespołów? Skoro pyta tylko o kartę to tylko karta jest dla niego ważna.

A co do tematu to na 99% karta uciągnie GTA V chociaż i tak nikt jeszcze nie zna wymagań lecz nie oszukujmy się i nie wyobrażajmy sobie wymagań z kosmosu, ponieważ karta jaką masz jest bardzo dobrą kartą i powinno działać.

Opublikowano

Autor tematu zadał pytanie ''GTA V na PC - Pójdzie na karcie graficzne 3Gb?''. Więc po co Ci jego reszta podzespołów? Skoro pyta tylko o kartę to tylko karta jest dla niego ważna.

A co do tematu to na 99% karta uciągnie GTA V chociaż i tak nikt jeszcze nie zna wymagań lecz nie oszukujmy się i nie wyobrażajmy sobie wymagań z kosmosu, ponieważ karta jaką masz jest bardzo dobrą kartą i powinno działać.

Jaki sens ma sama karta graficzna? Na samej karcie graficznej nie pograsz. Jeśli pyta o wymagania gry i czy uciągnie, to chyba wiadome jest, że potrzebna jest reszta podzespołów. I nie kłóć się tutaj, bo nie masz po co.

Opublikowano

gta to moja gra dzieciństwa, dlatego się tak martwię bo chcę w nią pograć w jak najlepszej jakości ;d

Nie tylko twoja.

Na tym kompie bez problemu uciągniesz GTA V, nie oszukujmy się, nikt jeszcze nie wie jakie będą wymagania lecz na pewno nie będą 100x większe niż do GTA IV. Miejmy tylko nadzieję, że GTA V będzie lepiej zoptymalizowana niż GTA IV, bo to co jest w IV to przechodzi ludzkie pojęcie.

Opublikowano

Lepiej zainwestuj w karte GTX 650+ które póki co wszystko ci pociągną. Właśnie sobie kupiłem 660 i każda gra full detale 150 fps+ (zależy jaka gra, 150 w bardzo wymagającej).

Opublikowano

@F1eldo

Chyba w Call of Duty Modern Warfare 3, GTX660 to karta za 600 zł, a nie za 1150 jak w jego przypadku i tak R9 270 wygrywa z GTX660 :)

@top

Pograsz na ultra, skoro na tym sprzecie pograsz w BF4 na ultra ze stałymi 60FPS'ami w FullHD, to w GTA5 pograsz sobie pewnie bez żadnych problemów

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...