Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd podczas włączania aplikacji w SFML

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, podczas włączania aplikacji testowej po instalacji SFMl 2.1 wyskakuje dziwny błąd. Czy wie ktoś jak temu zapobiec?
Zrobiłem dokładnie to samo co na oficjalnym tutorialu i filmikach, a błąd występuje nadal, prosze o pomoc :/

post-70129-0-14196000-1405795366_thumb.png

Używam CodeBlocks'a . Dołączyłem sfml/include, sfml/lib, oraz zdeklarowałem pliki które będę używać 
w linker settings > link libraries .

Opublikowano

Na pewno wszystko tak samo?

Spróbuj ściągnąć wersje taką samą jak na poradniku (zazwyczaj 1.6 chyba) jeżeli to nie pomoże to wpisz w GOOGLE: "libstdc++-6.dll" i DLL-Files.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

na pewno, robię to od wczoraj, uwierz mi że zrobiłem wszystko, DLL'ki też ściągałem i umieszczałem w folderze, nic nie dało, jedynie error bez komunikatu. Poradnik jest oficjalny na 2.1, na youtube wszystkie tak samo

Opublikowano

To już nie wiem o co chodzi może ktoś inny ci pomoże ale też możesz spróbować sprawdzić na SFML 1.6 lub 2.0

Zobacz czy w Pomoc -> O programie -> Aktualizacje i poszukaj tam tego pliku.

1377531174-U173186.png

Weteran
Opublikowano

Wygląda na to, że coś się nie zgadza w bibliotece standardowej. Sam kompilowałeś libki sfml? Jeśli nie, to używasz tej samej wersji kompilatora, dla której, pobrana przez ciebie, biblioteka jest przeznaczona?

Opublikowano

Plik wydaje się być już skompilowany, wykluczam więc kompilator. Nie znajduje wyjścia tej libki libstdc? Próbowałeś ją ściągnąć z innego źródła albo z katalogu kompilatora? Powinna tam być.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Jakbyś dobrze popatrzył, to zobaczyłbyś, że ten plik jest w katalogu kompilatora mingw. Czyli nie jest to wina edytora, a ewentualnie kompilatora. Podejrzewam, że SFML 2.1 może albo nie być kompatybilny z tym kompilatorem, albo ten plik jest w jakiś sposób uszkodzony. Myślę, że warto zmienić kompilator na nowy i spróbować od nowa.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

z tego co ja próbwałem, to się dowiedziałem że jeszcze nie było wersji odpowiedniej SFML'a dla code blocks 13.12 musisz sam zrobić poprzez cmake <google.pl>

<>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...