Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak pozbyć się hakera z servera?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio na mój server wbił jakiś haker. Ukradł 3 konta w tym jedno dla pomocnika servera. Prawdopodobnie ma dostęp do konsoli i mówi o "zagładzie" servera, dawanie mu bana czy inne rzeczy nie mają sensu ponieważ sam jakoś się odbanowywuje. Czy jest jakiś sposób może plugin na zabezpieczenie servera? Proszę o pilną pomoc.

Opublikowano

Jeżeli znasz jego ip to wystarczy zgłosić to do hostera a w najgorszym przypadku ta osobę bd mogl zgłosić na policję jako kradzież i najprawdopodobnie zwrócą ci hajs za zmarnowany czas i jeszcze pytanko czy ty to masz na hostingu czy na kompie ?

Opublikowano

Nie lepiej zmienić passy do całej maszyny?
Widocznie słabo zabezpieczyłeś serwer, albo ktoś

z ekipy trolluję :3

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Choć mówią mi: Synthious, weź ćpanie odstaw... - Ja tylko chcę pizdę mieć #AnnaGrodzka

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Poniedziałek, wtorek, środa, czwartek, wiesz co jest pięć?

Budowniczy
Opublikowano

Jeżeli znasz jego ip to wystarczy zgłosić to do hostera a w najgorszym przypadku ta osobę bd mogl zgłosić na policję jako kradzież i najprawdopodobnie zwrócą ci hajs za zmarnowany czas i jeszcze pytanko czy ty to masz na hostingu czy na kompie ?

Przesadziłaś z Tą Policja o.O. Wystarczy ,że pozmieniasz passy na konsoli i innych twoich rzeczach. Później po sprawie wyczyść sobie cały serwer usuwając wszystko. Po tym wgraj sobie nowy silnik i odpal.

Jak chcesz pomoc to z chcęcią pomoge :)

BEST T2X!

Budowniczy
Opublikowano

To w niczym nie pomoże jeżeli ma passy to powinien dosyć szybko je zmienić + nowy emile się przyda z jakimś dobrym hasłem i pamiętaj nikomu nie dawaj dostępu do konsoli.  Dlaczego?. Miałem sytłacie ,że miałem serwer zkolegą niestety miał dostęp do konsoli i wszedł. Akurat miał wirusy i wszystko straciliśmy.   Aaa pamiętaj przeskanuj sobie komputer :)

Pomogłem daj tego + :)

BEST T2X

Opublikowano

Tej osobie nie może ten autor tematu nic zrobić. najprawdopodobniej nie ma zarejestrowanej działalności i jego serwer jest w trybie offline,... 

Opublikowano

Komu będzie chciało się ganiać po komisariatach na jednego pseudo hackera?

#topic

Poproś specjalistę o przejrzenie plików serwera (szczególnie skryptów, o ile je masz), czy aby nigdzie nie masz jakiejś luki. ;)

Opublikowano

Nic mu nie zrobią bo to serwer non premium na pewno ;)

Komu będzie chciało się ganiać po komisariatach na jednego pseudo hackera?

#topic

Poproś specjalistę o przejrzenie plików serwera (szczególnie skryptów, o ile je masz), czy aby nigdzie nie masz jakiejś luki. ;)

Pisz na pw pomogę ci ;)

585571426179277855228.png

Opublikowano

Przesadziłaś z Tą Policja o.O. Wystarczy ,że pozmieniasz passy na konsoli i innych twoich rzeczach. Później po sprawie wyczyść sobie cały serwer usuwając wszystko. Po tym wgraj sobie nowy silnik i odpal.

Jak chcesz pomoc to z chcęcią pomoge :)

BEST T2X!

Nie przesadził bo Doss w polsce jest zakazy więc w każdej chwili dana osoba która dossuje może iść siedzieć ;) 

Opublikowano

Nie przesadził bo Doss w polsce jest zakazy więc w każdej chwili dana osoba która dossuje może iść siedzieć ;)

Przyjdź z rodzicami w sprawie DoSa/DDoSa na komisariat to Cię wyśmieją.

Gdyby chociarz miał prawdziwe IP tego "hackera".

Opublikowano

Czy ty wiesz w ogóle na czym polega atak DoS lub DDoS?!
Opublikowano

Napisz do mnie, dam ci skrypt wpiszesz magiczną komende to go interneto pozbawi na pare dobrych godzin :)

52718291273710441791.jpg

Opublikowano

Napisz do mnie, dam ci skrypt wpiszesz magiczną komende to go interneto pozbawi na pare dobrych godzin :)

Nie interesują mnie ataki DDoS ani DoS, floodingi i tak dalej te całe spowalnianie a wręcz można powiedzieć pozbawianie komuś dostępu do internetu.

Żeby robić to profesjonalnie trzeba wiedzieć jak takie ataki działają i jak napisać własny podobny.

Ale po co komuś psuć życie i robić sobie kłopoty.

Nie ukrywam sam kiedyś bawiłem się takimi atakami.

Ale doszedłem do wniosku, iż to nie ma sensu.

Co prawda umiem doprowadzić kogoś łączność z internetem do tego, że musi router resetować.

Ale po co?

To nie jest zabawa i nigdy dla mnie nie będzie.

Opublikowano

1. Sprawdź LOGI po tym IP czy to nie przypadkiem ktoś znajomy.

2. Ustaw w WorldGuard :

security:
    deop-everyone-on-join:
true                                       <- Każdy ma deop przy wejściu na serwer
    block-in-game-op-command: true                               <- Każdy ma zablokowanie dania opa z gry

3. Ustaw w NoCheatPlus :

commands:
    consoleonly:                                                           
     <- Działanie takie samo jak WorldGuard
      active: true
      commands:
      -
op
      - deop

4. Wejdź w server.properties :

op-permission-level=4 default -> zmień na 1              <- Ograniczone permisje OP

5. Jeżeli masz dostęp do SSH maszyny :

iptables -A INPUT -s jego_ip -j DROP                         <- Wycinanie IP z serwera ( nawet nie odświeży serwer w liście, itd... )

ps.

Nie wiem jak wielki masz z tym problem, ale tutaj masz parę sposobów jak po części uchronić się problemu.

ps.

Moze masz jakiś plugin ( Autorski ) z wbudowanym force op ?

2w6ic6t.png

Opublikowano

Ej a może używasz xAuth i masz coś popiepszonego z PermissionsEX ? Miałem podobnie coś jest nie tak z xauth i gość może wbijać i hasło zmieniać, nie musi mieć admina i możliwe że masz popiepszone permissionsEX i ten pewnie sobie wszedł i wpisał /pex user {nick} add *** i tak wypisywał w wiele kont i teraz przez nie wbija i sie odbanowuje

Opublikowano

A nielogowałeś się przypadkiem na jakimś serweżę takim samym chasłem i sprawca wchodiz przez twoje konto na serwer :D ?

Potrzebujesz pomocy

- Dodaj mnie do swojego tematu @uzo77

Może jestem w stanie ci pomóc moje skype : uzo7771

• 3 tygodnie później...
Budowniczy
Opublikowano

Myślisz logicznie, Pewnie to jego jakiś koleszka o.O jak już to rodzice a nie on bez przesady... Ale w przypadku dorosłych masz racje. + nie rozumiem autora tego działu nic nie odpisuję co się dzieję wogólę 

Do zamknięcia..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...