Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki nauszne do muzyki do 200zł

orenzadol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w każdym innym przypadku:

- nauszne nauszne [wokół-uszne] / douszne [dokanałowe] ?

- dom / miasto ?

- rodzaj muzyki ?

- źródło ?

Opublikowano

Nauszne, miasto, rock.

Sporo osób poleca i chwali słuchawki Koss Porta Pro

Poczytaj recenzje AKG K518Dj, ja Ci polecam. Idealne na miasto.

Yykfu5r.png

Opublikowano

AKG są to słuchawki nauszne zamknięte, KPP są to nauszne otwarte. Dobra opcja na miasto... jest bezpieczniej bo będziesz lepiej słyszeć głosy z otoczenia (nie wejdziesz pod tramwaj itd.). Jeśli chcesz nauszne zamknięte to AKG k518, JVC ha-S400. Są one małe i tanie, z większych Creative Aurvana Live, Superlux hd681, Takstar 2000. Dobrze byłoby, gdybyś podał budżet. ;)

oudcdy.jpg

/

Opublikowano

@ UP. Problemy z czytaniem - w nazwie tematu masz  "do 200zł". Poza tym gratuluję wyglądu po wyjściu w słuchawkach studyjnych na miasto... Superluxy to prawdziwa stylówka, a 3m zwisającego kabla w ogóle nie przeszkadza. Nie wyczynem jest wypisanie kilku modeli słuchawek nausznych, tylko stonowanie ich tak, aby były wygodne, dobrze grały i się nie rozleciały po tygodniu użytkowania.

Możesz przyjrzeć się takim modelom jak AKG 518 LE [lekki bass], JVC HA-S400 [stonowane], Pioneer SE-532 [basówki] lub AKG K430 [troszkę mniej bassowe, jak 518].

Opublikowano

@ UP. Problemy z czytaniem - w nazwie tematu masz  "do 200zł". Poza tym gratuluję wyglądu po wyjściu w słuchawkach studyjnych na miasto... Superluxy to prawdziwa stylówka, a 3m zwisającego kabla w ogóle nie przeszkadza. Nie wyczynem jest wypisanie kilku modeli słuchawek nausznych, tylko stonowanie ich tak, aby były wygodne, dobrze grały i się nie rozleciały po tygodniu użytkowania.

Możesz przyjrzeć się takim modelom jak AKG 518 LE [lekki bass], JVC HA-S400 [stonowane], Pioneer SE-532 [basówki] lub AKG K430 [troszkę mniej bassowe, jak 518].

Z AKG K518DJ nie mogę się zgodzić, to nie są lekko basowe słuchawki, to są basowe potwory, basu jest tam tyle, że czasami nie można wytrzymać.

Yykfu5r.png

Opublikowano

@saaq co się tak rzucasz?

Chyba autor tematu nie pytał się o słuchawki dobrze wyglądające... wygląd nie zawsze idzie w parze z tym czego się oczekuje- szczególnie od słuchawek. Chodziło chyba o to, by dało się w nich chodzić, często widuję ludzi w CAL'ach, które są duże i jakoś nikomu to nie przeszkadza. ;> Znawca mody się znalazł... Odnośnie tych Superluxów to nie wiem o co Ci z tą stylówką chodziło... Jak chcesz być stylowy to chodź w Beatsach, wolny kraj. ;> Długi kabel nie powinien przeszkadzać, zwija się go, owija gumką i jest git. :) Jak napisałeś "nie jest wyczynem wypisanie kilku modeli słuchawek nausznych, tylko stonowanie ich tak, aby były wygodne, dobrze grały i się nie rozleciały po tygodniu użytkowania", a sam do tematu wniosłeś propozycję dwóch słuchawek, które nie zostały wymienione (jak sam napisałeś jedne basowe, drugie trochę mniej). Taka mała uwaga... bass to ryba, bas w muzyce pisze się przez jedno "s". :) Słuchawki, które ja wymieniłem są zazwyczaj polecane w tej cenie.

oudcdy.jpg

/

Opublikowano

Zastanawiam się teraz nad AKG k518 a Koss Porta Pro.

Dodam także że chodzi mi o takie nie duże słuchawki żeby można je było schować np. w torbie i się nie połamią. 

281719_3z8qprumn4fh9vwcyklgd0jx7t26bi1a5

Opublikowano

@saaq co się tak rzucasz?

Chyba autor tematu nie pytał się o słuchawki dobrze wyglądające... wygląd nie zawsze idzie w parze z tym czego się oczekuje- szczególnie od słuchawek. Chodziło chyba o to, by dało się w nich chodzić, często widuję ludzi w CAL'ach, które są duże i jakoś nikomu to nie przeszkadza. ;> Znawca mody się znalazł... Odnośnie tych Superluxów to nie wiem o co Ci z tą stylówką chodziło... Jak chcesz być stylowy to chodź w Beatsach, wolny kraj. ;> Długi kabel nie powinien przeszkadzać, zwija się go, owija gumką i jest git. :) Jak napisałeś "nie jest wyczynem wypisanie kilku modeli słuchawek nausznych, tylko stonowanie ich tak, aby były wygodne, dobrze grały i się nie rozleciały po tygodniu użytkowania", a sam do tematu wniosłeś propozycję dwóch słuchawek, które nie zostały wymienione (jak sam napisałeś jedne basowe, drugie trochę mniej). Taka mała uwaga... bass to ryba, bas w muzyce pisze się przez jedno "s". :) Słuchawki, które ja wymieniłem są zazwyczaj polecane w tej cenie.

Ależ czy ja się rzucam :) ? Mała uwaga co do tego, że trzeba 2 razy przeczytać tematu i do tego, że posiadam kilka par słuchawek i nie wybrałbym chodzenia po mieście w SL'ach. Jeżeli nie ma się dużej głowy, to Superluxy zrobią Ci ją wielką. Poza tym studyjne... Owszem, można chodzić we wszystkim, jak piszesz, mamy wolny kraj. Ale po co robić zamieszanie swoją osobą ? Beatsy są dla osób, które nie mają co robić z pieniędzmi i zależy im na b . Nie wiem, nie znam się na modzie...

Co do moich propozycji, uważasz że powinienem pisać do co wszyscy wyżej ? Nie mogę dorzucić tutaj modeli, które uważam za godne polecenia ? o.O

Za podwójne -ss przepraszam ale takie skrzywienie ;) BASS to także biblioteka dźwięku.

Opublikowano

Zastanawiam się teraz nad AKG k518 a Koss Porta Pro.

Dodam także że chodzi mi o takie nie duże słuchawki żeby można je było schować np. w torbie i się nie połamią. 

Patrząc na Twój awatar oraz sygnaturę myślę, że AKG K518DJ bardziej Ci przypasują. Są składane, więc raczej z chowaniem do torby nie ma problemów. Na mieście AKG lepiej się sprawdzą, w komunikacji miejskiej nie będziesz słyszał idiotycznych rozmów, płaczu dzieci itp...

Yykfu5r.png

Opublikowano

A rock też będzie dobrze grał na nich ?

Słuchałem czasem na nich rocku i nie było źle. Ogólnie to polecam te słuchawki, miałem je przez 2 lata, teraz używam młodszego brata K518DJ czyli K618DJ, to już jest jest klasa wyżej, ale nie mieszczą się w Twojej cenie.

Yykfu5r.png

Opublikowano

Ostatnie pytanie do Jessu i popitalam do sklepu po nie ;)

Czy dupstep też da radę ?

Moim zdaniem dają spokojnie radę. Mieszkasz w Łodzi, więc polecę Ci najlepszy sklep jeśli chodzi o słuchawki, odtwarzacze itd... Mianowicie- http://www.mp3store.pl/ , w tym sklepie istnieje możliwość przetestowania słuchawek przed zakupem na miejscu, więc weź swój odtwarzacz. Wtedy będziesz już pewny zakupu ;). Pozdrawiam

Yykfu5r.png

Opublikowano

Do muzyki to tylko beatsy : <

Beats... Wystarczy choć trochę znać się na słuchawkach, żeby wiedzieć, że Beats to słabe słuchawki, szczególnie przy takiej cenie. Polecane wcześniej AKG K518DJ to dużo lepszy wybór i o ile tańszy. To, że znani ludzie czy nawet muzycy pokazują się w Beats w reklamach czy na koncertach znaczy tyle, że dobrze im zapłacili.

Yykfu5r.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...