Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki zasilacz do tej plyty głownej ?

kapi232xd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie jaki zasilacz jest potrzebny do tej plyty głownej : MS-6785 ?

Chodzi mi o to zeby utrzymał 

- Dodatkowe porty usb (sa podlaczone w wejscie PCI)

- Karte Graficzna nVidia GeForce MX 420 64 mb 64 bit

- Procesor Intel ® Celeron ® 2.66 GHz 

- Karte Sieciawa TP-Linka

- Stacje plytek jedna xD

350 w starczy ? Bo 300 nie starcza .. (Kazda podlaczona rzecz jest strasznie goraca ..)

Ps. Nie piszcie mi ,ze to stary komp bo o tym wiem ... ;)

Obecny zasilacz : QTechnology QT 01300 R300 

300 WATT Power Supply W/PFC 

INPUT : 230 V ~ / 4,5 A 50 Hz

76561198058318404.png

Opublikowano

Każda rzecz jest gorąca, bo jest podłączona do źródła energii (to chyba logiczne) jak ci nie starcza 300w ? wyskakują Blue screen'y ? komputer sam się resetuje ?.

Opublikowano

Nie ... Mam Ciagle uzycie procesora 100 % A na Forum PCFormat dalem im ss'y i powiedzieli ,ze mam spalony zasilacz ...

76561198058318404.png

Opublikowano

Jakbyś miał spalony zasilacz, to byś komputera nie włączył. 100% zużycia procesora, nie znaczy, że zasilacz nie wyrabia, po prostu zobacz jaki proces najwięcej ci zżera, może masz virusa/robaka ?

Opublikowano

Nie , nie mam zadnych virusow ani robakow , zaden proces nie zzera mi duzo .. a to normalne , ze z zasilacza leci cieply wiatr ? 

76561198058318404.png

Opublikowano

Nie , nie mam zadnych virusow ani robakow , zaden proces nie zzera mi duzo .. a to normalne , ze z zasilacza leci cieply wiatr ? 

A jaki ma lecieć zimny, człowieku to jest zasilacz, a nie chłodziarka. To, że masz 100% zużycia może oznaczać tylko jedno, że procesor nie wyrabia. Jeśli jest to procesor 1 rdzeniowy, i masz nawalone programów w auto-star'cie to się nie dziw.

Opublikowano

A jaki ma lecieć zimny, człowieku to jest zasilacz, a nie chłodziarka. To, że masz 100% zużycia może oznaczać tylko jedno, że procesor nie wyrabia. Jeśli jest to procesor 1 rdzeniowy, i masz nawalone programów w auto-star'cie to się nie dziw.

A jak będzie mieć miliardordzeniowy, to wszystko będzie dobrze, tak? 

Pierwsze pytanie - jaki system zainstalowałeś na tym PC? 

btw. Wy tak poważnie, że do takiego zestawu trzeba aż 350 W? Ja na Codegenie 350 W podłączyłem Core i3 i GTX 750, PC przetrwał test FurMarkiem. Rozumiem, że wypadałoby kupić markowy zasilacz i 350 W nie kosztuje wiele, ale nie wprowadzajcie ludzi w błąd. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

A jak będzie mieć miliardordzeniowy, to wszystko będzie dobrze, tak? 

Pierwsze pytanie - jaki system zainstalowałeś na tym PC? 

btw. Wy tak poważnie, że do takiego zestawu trzeba aż 350 W? Ja na Codegenie 350 W podłączyłem Core i3 i GTX 750, PC przetrwał test FurMarkiem. Rozumiem, że wypadałoby kupić markowy zasilacz i 350 W nie kosztuje wiele, ale nie wprowadzajcie ludzi w błąd. 

Miliardordzeniowy procesor to ty sobie możesz do głowy wsadzić. Będzie dobrze tylko i wyłącznie wtedy, kiedy ogarnie program z auto-startu, tak jak to napisałem wyżej, zasilacz nie ma nic do wykorzystania procesora w 100% (non-stop). Tak btw. to gratuluje panu, że uruchomił pan i3 i gtx 750 na codegenie 350w no brawo, szkoda tylko, że był za mocny do tego zestawu i dawał za dużo mocy, aż z i3 robił się i7 a z gtx 750 wersja ti.

Opublikowano

W Autostarcie mam wlaczone tylko 3 programy (2 od nVidii) 

A System to Windows XP Sp3 ;) 

Ale te 100 % bylo tylko do czasu bo jak sobie gralem w metina na starej karcie (nVidia GeForce FX 5500 128 mb 128 bit na AGP) 

To wyskoczyly mi kratki i znikly potem znowu i za 3 razem wyskoczyly nie zniknely i zwiesil mi sie komputer wylaczylem komputer od pradu i wyjelem karte ... i od tamtej pory mam uzycie procesora 100 % 

PS. to Mam dokupic nowy zasilacz czy procesor ?:) bo juz nie wiem ... 

76561198058318404.png

Opublikowano

W Autostarcie mam wlaczone tylko 3 programy (2 od nVidii) 

A System to Windows XP Sp3 ;)

Ale te 100 % bylo tylko do czasu bo jak sobie gralem w metina na starej karcie (nVidia GeForce FX 5500 128 mb 128 bit na AGP) 

To wyskoczyly mi kratki i znikly potem znowu i za 3 razem wyskoczyly nie zniknely i zwiesil mi sie komputer wylaczylem komputer od pradu i wyjelem karte ... i od tamtej pory mam uzycie procesora 100 % 

PS. to Mam dokupic nowy zasilacz czy procesor ? :) bo juz nie wiem ... 

Masz kupić nową kartę, do takiego zestawu nie opłaca się już kupować czegokolwiek, jakąś tanią kartę kup i będzie git.

Opublikowano

Ale mozesz wytlumaczyc mi dlaczego ta jest zla (nVidia GeForce Mx 440), ktora jest obecnie wsadzona ? 

Na niej nic sie nie psulo .

76561198058318404.png

Opublikowano

Skoro masz 100% użycia CPU nawet w pulpicie to coś jednak jest nie tak. Na szybko proponowałbym format, możesz też przeskanować system pod kątem jakiegoś syfu (wirusy etc.), użyj do tego np. Dr.Web Cure It na full skanie, znajdzie wszystko. Wywal programy z autostartu, przeinstaluj sterowniki, odinstaluj niepotrzebne rzeczy, zoptymalizuj usługi itd. ogólnie optymalizacja i czyszczenie systemu.

Opublikowano

Miliardordzeniowy procesor to ty sobie możesz do głowy wsadzić. Będzie dobrze tylko i wyłącznie wtedy, kiedy ogarnie program z auto-startu, tak jak to napisałem wyżej, zasilacz nie ma nic do wykorzystania procesora w 100% (non-stop). Tak btw. to gratuluje panu, że uruchomił pan i3 i gtx 750 na codegenie 350w no brawo, szkoda tylko, że był za mocny do tego zestawu i dawał za dużo mocy, aż z i3 robił się i7 a z gtx 750 wersja ti.

Gdyby był Pan bardziej spostrzegawczy, to zorientowałby się Pan, iż ten Codegen ma na linii 12 V tylko 15 A (180 W), wg. specyfikacji GTX 750 wymaga 20 A, czyli przy 12 V jest to 240 W (tylko na +12 V). + zasilacz, jak wiadomo, pochodzi z czarnej listy. Brawo, proszę o więcej uwag, bo może o czymś nie wiem...?

Posta kierowałem do tych, którzy twierdzili, że zasilacz jest za słaby na zestaw autora wątku, nie do Ciebie, drogi Panie.

btw. Nie zrozumiałeś ironii z tymi miliardami rdzeni - jak to było, że miałem Celerona D (1 (JEDEN) rdzeń) i komputer działał płynnie (Win7)? Oszukałem informatykę? Co ma sam autostart do 100% wykorzystania CPU, kiedy system wystartował już (przykładową) godzinę temu? 

Przepraszam za offtop.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Gdyby był Pan bardziej spostrzegawczy, to zorientowałby się Pan, iż ten Codegen ma na linii 12 V tylko 15 A (180 W), wg. specyfikacji GTX 750 wymaga 20 A, czyli przy 12 V jest to 240 W (tylko na +12 V). + zasilacz, jak wiadomo, pochodzi z czarnej listy. Brawo, proszę o więcej uwag, bo może o czymś nie wiem...?

Posta kierowałem do tych, którzy twierdzili, że zasilacz jest za słaby na zestaw autora wątku, nie do Ciebie, drogi Panie.

btw. Nie zrozumiałeś ironii z tymi miliardami rdzeni - jak to było, że miałem Celerona D (1 (JEDEN) rdzeń) i komputer działał płynnie (Win7)? Oszukałem informatykę? Co ma sam autostart do 100% wykorzystania CPU, kiedy system wystartował już (przykładową) godzinę temu? 

Przepraszam za offtop.

Na jednordzeniowym procesorze również da radę płynnie korzystać z oprogramowania jakim jest Windows nie zależnie od wersji. Tylko jeżeli ma się komputer w miarę ogarnięty chodzi mi tu mniej więcej o zachowaną czystość w programach. Autostart (jeżeli ma się dużo programów ustawionych, żeby uruchamiały się wraz z systemem) obciąży ci spokojnie "jednojajowca" na 100%. A jeżeli wykorzystania procesora utrzymuje się w granicach 100% "po godzinie" to najprawdopodobniej jakiś wirus, bo zasilacz nie ma nic wspólnego z wykorzystaniem procesora 100%. 

Tak btw. to nie obchodzi mnie to, że podłączasz GTX'Y i inne dobre podzespoły pod zasilacz z czarnej listy i jeszcze się tym chwalisz. I próbujesz jeszcze tłumaczyć krok po kroku swoją głupotę.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...