Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kwestia konsoli nowej generacji

Gość Zacieszynka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc. Ostatnio mam okazję wyrwać jakąś konsole nowej generacji. I tu takie pytanie

Która konsola jest taka ''lepsza". Jest pare gierek na ps i xo w ktore bym pogral ake konsole moge kupic tylko 1

God of war jest na psa a ta gra mi aie podoba i to bardzo. Titanfall i Ryse tez mi sie podobaja. Co do pada jest mi obojętne. Nikt ze znajomych nie ma ps4 badz xo. Pomoglibyscie mi w wyborze?

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Gow'a nie ma na razie na ps4 a Ryse jest nudny i monotonny. Na moje na razie nie warto inwestować w nowe konsolki, mało ekskluzywów jest ale jak już musisz kupić to bierz ps4.

Opublikowano

No to spoko. Jeszcze mam pare pytan. Mieszkam w Niemczech i jak kupie tutaj gre to ona bedzie na 100% po niemiecku. Da sie jakos spolszczac gry albo zmienic jezyk na angielski? Dla mnie granie po niemiecku to nie byla by przyjemnosc zwlaszcza ze nie posluguje sie jezykiem pefekcyjnie. A drugie pytanie brzmi. Będą jakies gry typu dayZ? Uwielbiam takie gry to sie pytam

Bedzie GTA 5 na ps4? bo szkoda mi kasy na granie w 25 klatkach (mowa o ps3)

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Tak będzie gta 5 na nowe konsole(za parę miechów) a co do dayz to sony robi h1z1.

@Edit

Lepiej zainwestować w gta 5 na pc, i się zastanów z kupnem konsoli bo już nie wyrabiają z nowymi grami(a co będzie za parę lat).

Opublikowano

Co znaczy ze nie wyrabiają? Nowe konsole i juz sie piepszą? Nie moźliwe..

A co z tym spolszczaniem gier?

Granie na PC nie daje mi juz tyle frajdy co kiedys. Chcialbym dlatego przeniesc sie na konsole a kompa zostawie do LoLa i innych starszych gierek.

Opublikowano

@Raitmi nie wyrabiają? 0.0 Może szału nie ma, ale jest dobrze i będzie coraz lepiej (zobacz sobie driverclub wygląda niezirmsko, a to dopiero początek). Co do konsoli to zdecydowanie ps4 (moc o 40% większa niż u xo). Zresztą prawie wszystkie gry na xboksie mają 920p, a ps4 może pochwalić się już 1080p. Co do exów imo ps4, co prawda dużo tego nie ma, ale i tak nie jest źle, lecz z biegiem czasu będzie coraz lepiej. Aha xbox one powoli traci exy, ponieważ 1 września ukaże się dead rising 3 na pc co moim zdaniem nie powinno mieć miejsca.

9384.png

FANBOYS GONNA DIE!!!

Opublikowano

Jeżeli gra którą kupujesz jest przeznaczona na rynek europejski (z tyłu okładki pisze) to gra będzie zawierać język angielski, a nawet polski jeżeli została spolszczona.

9384.png

FANBOYS GONNA DIE!!!

Opublikowano

A znalazlbys dla mnie jakis monitor 21 cali z zajebist6m kontrastem za 350-400zl?

Opublikowano

@Raitmi nie wyrabiają? 0.0 Może szału nie ma, ale jest dobrze i będzie coraz lepiej (zobacz sobie driverclub wygląda niezirmsko, a to dopiero początek). Co do konsoli to zdecydowanie ps4 (moc o 40% większa niż u xo). Zresztą prawie wszystkie gry na xboksie mają 920p, a ps4 może pochwalić się już 1080p. Co do exów imo ps4, co prawda dużo tego nie ma, ale i tak nie jest źle, lecz z biegiem czasu będzie coraz lepiej. Aha xbox one powoli traci exy, ponieważ 1 września ukaże się dead rising 3 na pc co moim zdaniem nie powinno mieć miejsca.

Thief klatkuje, w infamous dropią klatki a nowe gry które wychodzą również na pc wyglądają lepiej(zazwyczaj pc-ultra detale, konsole - high detale).

Opublikowano

Infamous gubi klatki? Co do thiefa to wiedzialem. Chce sprobowac czegos nowego. Ps3 mam miesiac i juz mi sie cos wali z oczami z tymi 30 niestalymi 30fps. Wole grac na niestalych 60 niz 30

Opublikowano

@Raitmi nie ukrywam są dropy, ale te konsole są świeże i twórcy potrzebują czasu by je ujażmić (Zobacz skok graficzny między uncharted, a uncharted 2). W dodatku past geny zdecydowanie ograniczaja next geny np. Thief o którym wspomniałeś. Pożyjemy, zobaczymy, ale jestem przekonany, gdy past geny odejdą na spoczynek i będą się na nie ukazywać tylko tasiemce pokroju fify to ps4 rozwinie skrzydła.

9384.png

FANBOYS GONNA DIE!!!

Opublikowano

Dokładnie, PS4 dopiero zaczyna swój żywot, gry, które powstaną za jakiś czas, będą lepiej zoptymalizowane a zasoby konsoli lepiej wykorzystane. 

To tak samo jak z używaniem samochodu, nie wyciśniesz z niego wszystkich jego możliwości podczas jednej jazdy, tylko po paru latach użytkowania. Podobnie jest z konsolą, więc jeśli zrozumiałeś to porównanie to dobrze ;)

PS. W infamousie nie miałem przypadku, żebym zauważył jakiekolwiek odchylenia od płynności działania, nawet przy wielkim natłoku przeciwników i wielu efektach z wybuchów, walki itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...