Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Niemoge podkręcić karty graficznej.

Runeyylo

Pytanie

Opublikowano

Elo tak jak w temacie niemogę podkręcic karty graficznej ,bo jeżeli przesadze to zaczyna się pierdzielić ekran i stery do karty przestają działać

Karta graficzna ASUS GeForce gt 640 2gb NVIDIA

Procek AMD Athlon a8 5600k HD GRAPHIC 2x 3,6GHz

Płyta główna GIGABYTE F2A88XM-D3H ultra durable

Zasilacz 500W firmy  producenta nieznam.

Wszystkie części mają oko 2 miesięcy są nowiutke.

-Stery instalowałem 3 razy ( zanim instalowałem je od nowa usuwałem stare)

-Win 7 system

-Karta podłączona pod monitor

-Nwm czy jest w BIOS'ie dedykowana czy zintegrowana nie udało mi się tego ustalić

Podkręcałem programem MSI afterburner robiłem to zgodnie z overclockiem tej karty.

Prosiłbym o pomoc ,bo po podaniu jej wyższej dawki czyli po 50%+ jej podkręcania zaczynają nawalać stery czego wynikiem jest słaba wydajność.

One hits,one hits runeyylo yea lets go bitches

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli za dużo podkręcisz kartę to wtedy należy lekko podnieść jej napięcie na gpu lub pamięci wtedy artefakty i błędy powinny zanikać tylko, że kiedy zwiększysz napięcie potrzebujesz lepszego chłodzenia oraz zasilania.

Samo zwiększenie napięcia karty możliwe jest (ale niekoniecznie) przez modyfikacje jej biosu co jest problematyczne gdy coś popsujesz bo wtedy potrzeba komputera z karta zintegrowana aby przywrócić stary bios.  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...