Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka karta do tego?

Execro.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć i czołem ludziska.

Jako iż dawno temu (2msc.) laptop padł, postanowiłem zakupić stacjonarę. Karta graficzna starczała, ale oczekuję czegoś więcej :)

Parametry:

AMD APU A8-6600K

AMD Radeon HD 8570D (tak wiem, zintegrowana boli :C ale dało się grać na tych 30fpsach w bfa3 :P)

RAM 8GB 1.600Mhz HyperX Blu

(pł. główna) Gigabyte F2A88XM-DS2 z Dual-Graphic

Seagate Barracuda 1500 GB

I oczywiście najważniejszy zasilacz-Fortron 400W

Maksymalna cena karty graficznej 400zł. Wolałbym coś od czerwonych (amd) :P

Każdą sensowną odpowiedź nagrodzę zielonym jak jabłuszko lajkiem :D

Opublikowano

A najlepiej kupić od? 

Na allegro znalazłem jakieś Club3D, Sapphire (najprawdopodbniej bede brał od nich :P),VTX,Asus (dużo ludzi poleca ;d) czy Gigabyte? Od razu liczę że VTX zostanie wykreślone, i Club3D też.

A tak apropos, ma ktoś z was HD 7770??

Opublikowano

Jeżeli chcesz komputer do grania to polecam procek od intela, zasilacz bym zmienił na np 500W ( zawsze nie zaszkodzi mieć zapasu, a poza tym zasilacz lubi nie być maksa obciążony a cenowo nie ma zbytniej różnicy ) a co do karty to Radeon 6850HD sam mam od GIGABYTE i świetnie się sprawuje. Teraz jest bardzo tania ale napewno się na niej nie zawiedziesz ;)

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Kolego, nie wiem czy dobrze przeczytałeś ale nie mam zamiaru zmieniać procka i jeszcze do tego mobo ze względu na jakiegoś intela ;d Dlaczego mobo też? Podstawka inna ;d Nie mam zamiaru kupować nowego sprzętu skoro mam półtora miesięcznego ;d

Opublikowano

Asus dominuje jeśli chodzi o jakość i cisze więc skupił bym się na nim. Gigabyte było dobre niestety już poszło w złą strone. Ich windforce to niestety kupa złomu.

graphic.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie ma mowy o używkach ani o tzw. "odgrzewanych kotletach"... 

Co do grafy, wyhaczyłem Radeona 7770 od Asusa w Anglii za 52 funty ;) Temacik do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...