Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] psRanking - Ranking PvP, punkty nad głową

Gość FallingCookie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość FallingCookie
Opublikowano

Cześć! Chciałbym wam udostępnić mój skrypt na ranking PvP w finalnej wersji 1.0.

Funkcje:

• System naliczania punktów: za zabójstwo gracz dostaje +10% punktów ofiary, a za śmierć -10% swoich punktów.Za zgon z rąk moba lub samobójstwo gracz traci 30 punktów.

• Wyświetlanie punktów gracza nad jego głową za pomocą scoreboardów.

• Piorun po śmierci gracza.

• Drop głowy po śmierci gracza.

• Możliwość sprawdzenia swojego lub cudzego rankingu komendą /gracz <gracz>.

• Lista 10 najlepszych graczy (Z największą ilościa punktów)

• Możliwość zarządzania rankingiem innych graczy (w chwili obecnej można tylko dodawać, odejmować i ustawiać liczbę punktów)

Komendy:

• /gracz <gracz> - Wyświetla ranking danego gracza.

• /top - Wyświetla 10 najlepszych graczy. (z największą ilością punktów)

• /ranking <set|add|remove> <gracz> <ilość> - zarządzanie rankingiem innych graczy.

Uprawnienia:

• psranking.* - Pozwala na zarządzanie rankingiem innych graczy.

Link do pobrania:

Kliknij

Zezwalam na edycję skryptu, lecz zedytowanego kodu nie wrzucaj do internetu i nie przypisuj autorstwa sobie.

Wszelkie pomysły mile widziane, Miłego użytkowania! ;)

Opublikowano

Brawo :) Prawie tak samo rozbudowany jak mój xD Jednak napisze od razu - na większe serwery nie zalecam tego skryptu. Powoduje lagi - dużo poleceń przetwarzanych na raz :) Tak to mój nie leżałby na dysku D tak samotnie :P

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

owy skrypt nie jest zły, lecz jest ich już dużo ,ale chyba ten czymś się wyróżnia ;c

Pomogłem? LIKE! ;c

Pozdrawiam Sloow <3

N0thing! :: = ;; :.>

Opublikowano

Tak jak @SloowPL .

Skrypt się nie wyróżnia a dla mnie to jest sklejka innych skryptów, lecz i tak brawo za takie coś ;)

Opublikowano

@Micek16 oraz @offtopic:

A czy ty czasami nie patrzysz na autorów?

To jest jego skrypt, wystarczy się dobrze przyjrzeć a nie jechać po nazwie tematu czy takim samym poście.

Opublikowano

Skrypt od innych się tak dużo niewyróżnia, ale gratuluję że poświęciłeś na to czas i Ci to wyszło.

Skrypt dobry i "godny" polecenia.

Gość FallingCookie
Opublikowano

@#e3uS

Nie, to nie jest sklejka innych skryptów, zobacz ile takich było w maju (0), kiedy go pierwszy raz wrzuciłem na polskie forum bukkita ;)

@Trupioblady

Nie zapominaj, że ja Ci go pomagałem pisać ;)

Gość FallingCookie
Opublikowano

@1361622928-U485574.png► Aberide™

Dziękuję za bardzo pozytywną opinię, aż chce się bardziej takie skrypty pisać! ;)

Opublikowano

Falling - nie zapominam, ale smuci mnie fakt, że za szybko się poddajesz w błędzie jakimś :) Jak nie dajesz rady czegoś zrobić - próbuj dalej i dalej i dalej. W moim przypadku to działało :P A więc tak - jeżeli możecie - forumowicze - to nie spamujcie. Skrypt się wyróżnia tym, że macie w nim wszystko co potrzeba. Jest bardzo dobrze napisany. Posiada dużo opcji itd. Jest to jedyny skrypt, który jest cały czas aktualizowany. Więc zamiast pisać, że mało się wyróżnia od innych to albo dajcie mi tu link do tego "podobnego" albo dajecie łapę w górę, bo jak sami przyznajecie - skrypt dobry i godny polecenia... Koleś się napracował i cały czas ten skrypt aktualizuje. 

Opublikowano

Wpisując komende /top (gdzie jest sporo zarejestrwanych graczy) jest lag, około 4 sekundy.

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Właśnie to napisałem. Wykonuje się pętla, a pętla laguje - przy większej ilości zarejestrowanych graczy - bardziej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...