Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Serwer Hardcore, premium. [Projekt]

Czy warto zrobić taki serwer?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<--- Reklama

Serwer Hardcore - Premium.

Witajcie, mam zamiar jeszcze w wakacje otworzyć jedyny taki serwer hardcore,
na którym będą mogli grać tylko gracze którzy posiadają wersję minecrafta premium.
Będzie to zaawansowany serwer z autorskimi pluginami, innowacyjnymi pomysłami.
Serwer będzie wyróżniał się tym że będzie dostępny tylko dla graczy premium,
czego właśnie brakuje innym serwerom.

Zdecydowaliśmy się na serwer premium dlatego że
aktualne serwery no-premium prezentują bardzo niski poziom,
a jak wiadomo na serwerach premium panuje praktycznie zawsze
wysoki poziom kultury i gracze wiedzą jak grać. (Nie cheatują, nie obrażają się itd.)

Serwer będzie miał około 200-500 slotów i maszyna będzie bardzo wydajna.
Ekipa administracji będzie liczyć około 10 osób, co oznacza że cheaterzy na
naszym serwerze długo nie pograją.

Naszym celem, byłoby zrobić bardzo dobry serwer, na którym wszystkim
będzie się wspaniale grało.

Piszcie w postach co o tym sądzicie i bierzcie udział w ankiecie!

Opublikowano

Mi się to podoba, z dobrą reklamą napewno bedą gracze i jeszcze 200-500 slotów to też dużo, jeśli nie będzie lagów, ogarnięta administracja, i są napewno autorskie pluginy. Napewno stawiaj ten serwer bedą gracze, otwierajcie :)

Pozdrawiam

sygnaturka.png
Opublikowano

A po co takie serwery, jak takich hardcorów jest pierdyliard...

Może napisz, co będzie nowego, bo po tym co napisałeś mogę powiedzieć, że to zwykły survival z banem na x dni i gildiami...

3522088333.png

No Nieźle

Opublikowano

Moim zdaniem wyrzuć sobie ten pomysł z głowy i przez te 2 miesiące zrób jakiś dopracowany oryginalny serwer z własnymi pomysłami a nie kolejne plagiatowane g****o.

Opublikowano

A po co takie serwery, jak takich hardcorów jest pierdyliard...

Może napisz, co będzie nowego, bo po tym co napisałeś mogę powiedzieć, że to zwykły survival z banem na x dni i gildiami...

Te twoje "pierdyliard" to same serwerki non-premium.

Opublikowano

Te twoje "pierdyliard" to same serwerki non-premium.

I te "serwerki" non-premium miały kiedyś po 1500 (Może nawet więcej) graczy przez cały dzień :)

A Taki kolejny serwer hardcore będzie działał pewnie tak, że jakieś dziecko wbije i napisze "niezły plagiat idę na skafa" i tyle po graczach...

Poza tym wg mnie takie non-premium niczym się nie różni od premium...

3522088333.png

No Nieźle

Opublikowano

Poza tym wg mnie takie non-premium niczym się nie różni od premium...

Widać, że nie masz pojęcia o serwerach hardcore. Jeśli stworzy serwer only-premium i zrobi dobrą reklamę, to na pewno sporo graczy premium z innych serwerów hardcore przeniesie się na ten serwer. Będą szukali czegoś nowego, lepszego poziomu gry.

Jak dla mnie może wypalić, ekipa solidna z tego co napisałeś, a to jest najważniejsze. Na serwer skkf'a do tej pory dorabiane są nowe rzeczy, to czemu ten serwer ma nie mieć dodawanych jakiś unikatowych pluginów/skryptów, które urozmaicą rozgrywkę.

Opublikowano

Widać, że nie masz pojęcia o serwerach hardcore. Jeśli stworzy serwer only-premium i zrobi dobrą reklamę, to na pewno sporo graczy premium z innych serwerów hardcore przeniesie się na ten serwer. Będą szukali czegoś nowego, lepszego poziomu gry.

Jak dla mnie może wypalić, ekipa solidna z tego co napisałeś, a to jest najważniejsze. Na serwer skkf'a do tej pory dorabiane są nowe rzeczy, to czemu ten serwer ma nie mieć dodawanych jakiś unikatowych pluginów/skryptów, które urozmaicą rozgrywkę.

Czego będą szukali? Czegoś nowego? Co może "nowego" mieć serwer hardcore? drop ze stone jest, stoniarki też, koxy też, brak potek też. Co może mieć nowego serwer hardcore? Wg mnie, wszystko co można przypisać hardcorowi zostało wykorzystane...

3522088333.png

No Nieźle

Opublikowano

Nie opłacalne, jestem ciekaw co chcesz tam dodać "nowego" by zachęcić graczy.
Bo na ładny spawn gracze już nie lecą...

;-) ;-)

Opublikowano

Nie opłacalne, jestem ciekaw co chcesz tam dodać "nowego" by zachęcić graczy.

Bo na ładny spawn gracze już nie lecą...

Nowego? Tak, wróci bardzo trudny hardcore, nie będzie żadnych rzeczy przed które gra staje się łatwiejsza. (np. wysoki drop, komenda spawn, vipy itd.)

Bo jak aktualnie patrzy się na te easy gówna typu topcraft, mchc to szczerze powiem rzygać się chce.

Oczywiście na serwerze nie mogłoby zabraknąć jakiś naszych rzeczy, które będą spotykane tylko u nas, ale na szczegóły jest jeszcze za szybko.

Oprócz tego graczy ma zachęcić bardzo wysoki poziom graczy (skoro ma to być serwer premium) oraz bardzo dobry ogar w administracji i w plikach.

Opublikowano

Wszystkie serwery oferują innowacyjne pomysły, ale tego nie widać. Każdy serwer jest taki sam, oraz nawet gdyby był premium to wątpie czy by długo przetrwał, gdyż nie oszukujmy się gracze (5/8 graczy) posiada konto no-premium, bo po co mają wydawać pieniądze  na konto premium ... 

@topic

Wątpię czy serwer by wypalił premium bo opisałem Ci to u góry ;c

Pomogłem? LIKE! ;c

Pozdrawiam Sloow <3

N0thing! :: = ;; :.>

Opublikowano

Dzięki wielkie, chyba strzele ci plusa za premium bo mam dość fk -.- Mam nadzieje że będą autorskie pluginy, strona www i ts3 :) 

Opublikowano

Szczerze ? Obecne serwery są nawet na dobrym poziomie.A z tym premium to nie prawda - Też zdaża im się cheatować Kultura ? A co jeśli jakiemuś dzieciakowi kupi premium i bdz coś w stylu : Ej kupilem se premke teras czaz na CS:go(błędy specjalnie)  Choć z 2 strony serwer dla premium złym pomysłem nie jest

Opublikowano

up
Jakby tak popatrzeć na głosowanie to jest 5:9, ale te głosy na nie dawają sami właściciele innych serwerów czyli konkurencji, spokojnie nieuzasadnione głosy nie będą liczone :)

Opublikowano

Premium czy non-premium, różnicy nie będzie, oba są takie same tylko różni ich "skin" i wzajemne tolerowanie. Oba te konta cheatują nie ważne gdzie ale cheatują. Kultura tak samo, zależy na kogo trafisz: czy będzie to jakiś normalny człowiek czy jakiś orangutan. Sam jestem na nie, powody wcześniej. Bez żadnego programisty dużo nie zdziałasz nawet mając jakieś autorskie pomysły to i tak nie będzie miał kto je wcielić w życie.

Opublikowano

Jak nawet chcesz już robić taki serwer to na początek zrób 50-100 slotów oraz znajdź jakiegoś dobrego programiste, potem jakąś dobrą reklame u jakiegoś YTbera.
Ja osobiście jestem na nie bo serwery HO i premium już istnieją i następny może nie wypalić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...