Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Przegrzewanie sie laptopa

Gość Zacieszynka

Pytanie

Opublikowano

Witam. Ostatnio mam problem z mocnym grzaniem laptopa. Jako iż, że to jest laptop rodzinny nie mogę go rozkręcić. Mama tam gada, że straci gwarancje itd. a nawet nie czytała gwarancji, a sam nie wiem gdzie ona jest. Często go biorę i na nim gram, bo dosyć często nie ma mnie w domu. Grzeje się strasznie mocno, siedząc 40 cm od niego zawsze jestem mocno spocony, nawet podkładka nic nie daje, a temperatura jest ponad 68 stopni. Jest jakiś sposób żeby do ''wyczyścić'' bez rozkręcania ? Bardzo prosiłbym o porady, dzięki.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Laptopy takie już są, że się grzeją. Według mnie temperatura 68 stopni w stresie jest normalna.... Sam mam laptopa i ma nawet po 75 i działa bez problemu.

Jest lato gorąco i sprzęt jest cieplejszy, więc weź to też pod uwagę.

tak weź pod uwagę aż sie wyłączy i nie wlaczy juz :P

ja ma obecne 64  nawet w mta sa nie mogę pograć bo temp nabiera a w pokoju mam 30 stopni  

nic nie poradzisz laptop nie nadaje sie do grania w lato 

Opublikowano

to potraktuj je odkurzaczem na niskich "obrotach" przez otwory wentylacyjne. Nic oprócz kurzu nie wyciągniesz.

Zrób tak jak kolega tu pisze no ale najlepiej byłoby go rozkręcić :)

Przy tej pogodzie nawet komputer się mocno nagrzewa 

Opublikowano

Laptopy takie już są, że się grzeją. Według mnie temperatura 68 stopni w stresie jest normalna.... Sam mam laptopa i ma nawet po 75 i działa bez problemu.

Jest lato gorąco i sprzęt jest cieplejszy, więc weź to też pod uwagę.

Opublikowano

Jeśli jest dość stary że mogły się zatkać radiatory to potraktuj je odkurzaczem na niskich "obrotach" przez otwory wentylacyjne. Nic oprócz kurzu nie wyciągniesz. Ale lepiej byłoby jakoś skitrać go i po swojemu go wyczyścić :)

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...