Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Combat Arms SZEREG ZMIAN

gigakeks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! 

Chciałbym wam opisać jaki szereg zmian wprowadzi NEXON w najbliższym czasie i pokrótce je troszke streścić, bądź też lekko wytłumaczyć. Mianowicie:

Aktualizacja dot. GP:

Aktualizując zasady związane z GP naszym celem było ułatwienie ekonomii gry jednocześnie pozwalając Wam na doposażenie waszych postaci przed wprowadzeniem zmian.
Zmiany związane z pozyskiwaniem GP wspierają idee równych szans na polu walki, a przyszłe zmiany będą ukierunkowane na lepsze zbalansowanie gry.
Dodatkowo, usunięcie funkcji ‘Odsprzedaży’ przygotowuje Combat Arms na zmiany związane z nadchodzącym, nowym systemem zarządzania przedmiotami, który obecnie jest tworzony.

Ci którzy po treningu dostaną broń za jego przejście już nie będą mogli jej odsprzedać. Jest to według mnie spory minus.

Zmiany w skrzynkach HiSec:

Usunięcie Czarnych i Szarych skrzynek HiSec był kolejnym krokiem w celu ułatwienia I usprawnienia doznań podczas gry w Combat Arms. Nowe skrzynki HiSec dostarczą lepszy balans, jako że zarówno użytkownicy GP jak I ci używający Nexon Cash (NX) odniosą korzyści z nowych skrzynek HiSec, które zastąpią aktualne.

Z tego według mnie wynika, że skrzynki HiSec będą zamienione na coś związanego z GP. Nie jestem pewien. Ale byłoby fajnie, gdyby dodali funkcje dostawania jakiejś skrzynki z GP na końcu rundy. Podobnie jak w Counter Strike, tylko dostawałoby się GP.

Jest to tylko i wyłącznie moja sugestia dotycząca tej zmiany.

Weapon Renewal Kit:

Nowa ekonomia Combat Arms wymaga bardziej subtelnego podejścia w kwestii przedłużania waszych broni. W związku z tym ‘Weapon Renewal Kit’ został zastąpiony nową wersją, która daje więcej opcji I jest bardziej ekonomiczna.

Również mam nadzieję, że nowa ekonomia Combat Arms Europe pozwoli na lepsze, bardziej ekonomiczne przedłużanie broni, co wpłynie na większą ilość ich dni.

Tego miesiąca zmiany ekonomii gry są następujące: przywrócenie 1 dniowych przedmiotów, darmowy testy broni oraz przebudowa „Emporium”. Zmiany te zostały zaprojektowane w celu zaoferowania graczom większe ilości wyborów I bardziej zbalansowanej gry. Aktualizacji będzie towarzyszyć dokładniejszy opis zawierający szczegóły dotyczący zmian. Notatka ukaże się wraz z aktualizacją gry.

Bardzo podoba mi się opcja darmowego testu broni. Napewno nie raz zdarzyło nam się kupić broń, z której nie do końca byliśmy zadowoleni. Owa preferencja czynić będzie grę bardziej zbalansowanej.

Nowości w ekonomii

Wprowadzenie 1-dniowego wypożyczania:
Umożliwiając 1-dniowe wypożyczenie każdej broni z arsenału przy wykorzystaniu GP, pole walki stanie się bardziej wyrównane dla graczy. Planujemy także rozszerzyć system 1-dniowego wyposażenia w kolejnych miesiącach, aby udostępnić przedmioty inne niż broń.

Darmowe sprawdzenie broni:

Dodajemy darmową możliwość przetestowania broni. Bronie te będą dostępne dla wszystkich graczy przez ograniczony czas. Wybierzemy je z całej puli dostępnych bron i będziemy je regularnie zmieniać.

Usprawnienie cen:

Aby usprawnić Emporium, przeprowadzimy rewizję wszystkich przedmiotów, zapewniając Wam lepszą wartość. Zobaczycie większą różnorodność cenową, która pozwoli na bardziej przyjazne ulepszanie. Dodatkowo wprowadzamy nowy system, aby lepiej wyświetlać rzadkość przedmiotów, a także ogólną siłę broni podczas porównywania ich ze sobą. Pozwoli to lepiej zaplanować ścieżkę ulepszania uzbrojenia.Zespół Combat Arms ma mnóstwo pomysłów na usprawnienia. Pomimo, że zmiany te nadal są w trakcie tworzenia, wydaje się nam ważne, abyście usłyszeli o nadchodzących nowościach i mogli przekazać nam swoją opinię na ich temat.

Wierzę, że NEXON poprawi ceny pod kątem ilości GP w porównaniu do dni na które można broń wykupić.

Przyszłe nowości w ekonomii

Zarządzanie wyposażeniem:
Wraz z usprawnieniem zakupu broni, zespół Combat Arms chce zaoferować możliwość zwolnienia miejsca w wyposażeniu bez konieczności usuwania niewykorzystywanych przedmiotów. Planujemy wprowadzić system, pozwalający oddanie nieużywanych broni, które następnie mogą zostać zmienione na nowe bronie. Tym systemem chcemy zapewnić graczom większą kontrolę i więcej możliwości wyboru przy wymianie starych przedmiotów. 

Bardzo podoba mi się system, który NEXON niedługo ma wprowadzić. Sam ostatnio miałem bronie w inwentarzu, z których nie skorzystałem bo np. chodziłem na tryb Quarantine Regen, w którym nie przydała mi się np. broń typu AR.

Ta opcja ma to zmienić. Będzie można oddać broń i w zamian za nią dostaniemy inną.

Dziękuje za przeczytanie.

TrevorekS_eqsxspq.jpg

Pomogłem? Daj like. To nic nie kosztuje  B) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...