Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań odnośnie Laptopa: Użytkownicy, RAM i podkładki.

QuarK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Jako, że kupuję laptopa mam kilka pytań:

1) Jak zablokować dostęp użytkownikowi do czytania plików na czytniku kart SD? Nie chcę, aby widział ich zawartość.

2) Jak ustawić limit maksymalnego pliku, który może pobrać? + Jak zrobić, jeśli użytkownik chce zainstalować program musi podać hasło np. administratora.

3) Da się zrobić, aby Avast miał zwiększony poziom ochrony po zalogowaniu na tego użytkownika? A po zalogowaniu na innego (administratora) był normalny.

4) Ile kosztuje 1 GB Ram DDR3 1600 Mhz do laptopa ? Średnio.

5) Jaką podkładkę chłodzącą polecacie? Ważne, aby dobrze i w miarę cicho chłodziła. Huby są opcjonalne.

Daję limity. ;)

Opublikowano

4. ~ 100zł kosztuje 4gb podziel przez 4 i masz 25zł za 1 gb ofc. nie kupuj 1 gb bo masz tam tylko 2 sloty w laptopie.

5.http://www.purepc.pl/notebooki/test_podkladek_chlodzacych_do_laptopow_porownanie_28_modeli?page=0,33 <- osobiście polecam Cooler Master NotePal U3 ew. Zalman ZM-NC11

Wiem, że są dwa wejścia, ale pytałem teoretycznie. Nie przesadziłeś z ceną pamięci RAM? Trochę dziwnie mała jak za 4 GB.

Czekam na odpowiedzi odnośnie reszty pytań.

Opublikowano

Jeśli chodzi o podkładkę, to ja sam używam i polecam http://www.x-kom.pl/p/102975-podstawka-do-notebooka-zalman-chlodzaca-zm-nc3-czarna-od-12-do-17-3.html#

jest bardzo cicha, komp mi chodzi jakieś 12/13 godzin i nie ma problemu z przegrzewaniem i jest bardzo cichy.

"Daj mi kontrolę nad podażą pieniądza narodu, a nie będzie mnie obchodzić kto tworzy jego prawa."
-Mayer Amschel Rothschild

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...